Kopalna kad

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik jurga pravi:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
kaj pa tisti, ki imate obzidano, naredite, če je treba kaj vodovodarskega delat na bani po tem? recimo da se sname odtok, ali pa npr. zlomi tisti del, ki je za dvigovanje zamaška iz odtoka (to se je meni zgodilo, pa imam spredaj pokrov, tako da je bilo popravilo par minut)

za te posege so pa revizijska vrata ki se naredijo iz okvirja na magnet in na njih pride keramika ,ali pa klasična vtara z nerjaveče pločevine z pokrovom vse se potem da narediri skozi njih
zmaga.gif

sem mel to pod umivalnikom v stanovanju, samo je to še vedno lepše kot pokrov? Seveda so tudi na pokrov bile ploščice prilepljene

wabb

Pripravnik
6. dec 2008
270
0
16
Bom tudi jaz najprej estrih pa pol bana...se mi zdi da je vodovodar dal kar visoko priključke za pipo...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.785
6.768
113
pri taščici
Kovinske zrustajo, mrzle so, mogoce je tudi elektrika kriva.
Glede estriha, tisti ki pod banjo nimate estriha. Ste jo kar na volno, stiropor, talno gretje polozil?

Twister87

Pripravnik
14. avg 2009
481
0
16
37
Jaz pod banjo nimam estriha, prav tako pa pod banjo nimam niti talnega gretja in izolacije (zaenkrat, mogoce bo vodovdar dal izolacijo pod banjo preden jo vgradi, talnega gretja pa ne bo tam), mislim pa, da se banje ne sme poloziti kar na talno gretje, saj so cevi kar obcutljive in bi jih hitro poskodoval. Verjetno se banja dotika tal le na dolocenih tockah in se jo tam postavi na kose siporexa. Naj me kdo popravi, ce se motim.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.271
1.906
113
Citat:
Uporabnik wabb pravi:
Eno laično vprašanje...ali se naredi estrih pred vgradnjo bane ali kasneje?

Kakor želiš. Če bi rad imel nižjo banjo, najprej vzidaš banjo, ter nato delaš estrih. Vendar tuakj opozorilo...če se to dela na kaki zvočno prepustni plati (recimo monta) bo spodaj slišati vsak zamah roke po vodi (recimo temu vsak pljusk)...je pa vstop v banjo cca. 10 cm niže.

Lahko pa seveda najprej estrih ter potem gor banjo.

Glede plehnatih/litih banj....pojma nima zakaj ne, mislim da je nekaj v povezavi z elektriko/varnostjo.

Še en komentar okoli vzdive..keramičar se prav nič ne zafrkava na tistem delu...isto kot kjerkoli drugod (Nič laže nič težje)...s tega stališča brez veze gledati na to.

raners

Majstr
4. mar 2008
2.830
444
83
Obujam temo.. Kolega me je prosil, če bi mu obzidal kad Kolpasan Nabucco. Koliko sem prebral navodila za montažo, naj bi bila servisna vratca minimalne dimenzije 30x30cm. Na strani 9 piše tudi, da naj bo spodnji rob servisnih vratc od tal nekje 15cm in na tej strani piše tudi, kje naj bodo pozicionirana vratca.

Tega se torej držimo, kajne? Ali je bolje dat večja vratca?

Kolega je rekel, da bi obzidal s siporeksom. To je verjetno najbolj primerna obzidava, kajne? Koliko debel naj bi bil siporeks za obzidavo? V tej temi piše 5cm, samo to se mi zdi malo malo... Kaj menite?

Bo pa obzidano samo iz ene (čelne) strani:
1691394891534.png

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.271
1.906
113
5 cm bo dovolj. 30 x 30 je z namenom da v redu prideš zraven, če gre pri odtoku (sifonu) kaj narobe. Sprobajte kaj 'špošftavfat' prek take odprtine..če se da normalo priti zraven potem je dovolj velika odprtina.

• Všeč mi je
Reactions: raners

raners

Majstr
4. mar 2008
2.830
444
83
Še nekaj sem se spomnil. Je s siporeksom "zazidana stena" že priprevljena za lepljenje keramike ali bi moral na "zazidano steno" potem še "armirat" s fasadno mrežico?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.271
1.906
113
Osebno bi potegnil z mrežico. Če ti bo pozidal keramičar bo verjetno ta korak izpustil.

• Všeč mi je
Reactions: raners

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.785
6.768
113
pri taščici
Siporex postaviš pokonci, pa mislim da ga imas v enem kosu potem po visini.
Ce zelis dati 7.5cm, bos moral najbrz zgoraj rob porezati, ker ga ne bos dobil v banjo

raners

Majstr
4. mar 2008
2.830
444
83
Aha, super, da ste to dopisali, da ga naj lepim pokonci.. Nisem poštudiral na to.. :D :D :D

Hvala lepa.. ;)