Kontrola prometa z modrimi lučmi V NASELJU

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Citat:
Uporabnik Axi pravi:
Meni se to ne zdi nič za pohvalit, naj nehajo buzerirat navadne ljudi in naj delajo kaj pametnejšega, ne pa da ustavljajo človeka, ki vozi po predpisih. Ne rečem, da nekdo dela prekrške, vijuga po cesti in podobno.

Sploh pa to spraševanje, kje si bil in kam greš...koji k....c jih ima to za brigati :S

Jaz se pa ne strinjam, po našem krajo so povsod za cesto ves čas nametane piksne od pira. Naj ustavijo čisto vsakega, da že izločijo tiste, ki so tako prekleto žejni, da morajo še med vožnjo piti pir in onesnaževati.

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
894
28
28
In kaj ima to veze s tem, da ustavljajo nekoga, ki normalno vozi? Naj ustavijo tistega, ki meče piksne čez okno če ga vidijo, ali pa si ti mogoče predstavljaš, da vsak ki pije v avtu, potem tudi meče piksne čez okno? Kako bi to potem izgledalo, policist ustavi osebo, ki pije v avtu pijačo ali pa ima piksne v avtu in mu da kazen, ker predvideva da bo vrgel piksno čez okno? Tako to pač ne gre.

Se pa strinjam, da je pravilno da se take prašiče, ki onesnažujejo naravo, kaznuje. Tudi mene to izredno moti, ko se peljem s kolesom in opazujem malo ob cesti kakšno svinjarijo vse folk meče iz avta. Ali pa na nekaterih križiščih, kjer je cel kup nesnage. Samo to nima nobene povezave s prepogostim in bvrezveznim ustavljanjem ljudi.

Naj rajši delajo tudi kakšne druge bolj koristne stvari, na primer izvajajo kontrole tovornega prometa na cestah, kjer imajo tovorna vozila prepoved vožnje, pa je vsak dan polno šleparjev, cistern in ostalih tovornih vozil, ki uničujejo cesto, ki ni namenjena za takšne obremenitve. Ampak to očitno ni pomembno in za take stvari ni volje. En tak primer je cesta Vodice-Brnik pa še nisem videl nobene takšne kontrole.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Če ima piksno v avtu ali zaudarja po pivu, mu lahko komot izmeri alko. Ko bo zaradi tega izgubil izpit, bo premislil o pitju med vožnjo.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Axi pravi:
Kako bi to potem izgledalo, policist ustavi osebo, ki pije v avtu pijačo ali pa ima piksne v avtu in mu da kazen, ker predvideva da bo vrgel piksno čez okno? Tako to pač ne gre..
Boš videl, da bo kmalu tako. Vse za varnosti in proti onesnaženju

Saj na javnem mestu ponekod že ne smeš piti..

Brooks

Pripravnik
1. maj 2012
75
0
6
Apollo8, se strinjam da je ustavljanje z modrimi lučmi nekaj povsem običajnega.

Se pa deloma pridružujem mnenju nekaterih in sicer v sledečem. Če policist že uporabi za ustavljanje modre luči naj jih, potem ko je nekdo ustavljen in sta zapeljala na varno mesto kjer bo stekel postopek kontrole, tudi ugasne. Popolnoma razumem ljudi, ki jim ni ugodno da se spelje navaden postopek kontrole dovoljenja ali kakšna malenkost več pod udarnimi bliski modrih luči. Po tem resnično ni potrebe. Če je osebek ustavil na malenkost neprimernem mestu se uporabi vse štiri utripalke? Če pa ustavi na neprimernem mestu pa se je tako ali tako za navadno kontrolo treba premaknit na ustrezno mesto. Večini policajcev pa je to najbrž odveč zato bi takrat definitivno nažgali luči.

Policisti ste navajeni tega bliskanja. Mene tudi prav nič ne moti, vendar popolnoma razumem tistega, ki tega ni navajen in mu je lahko precej neprijetno. Saj delate za državljane. Zakaj jim ne bi olajšali situacije, že tako je srečanje s policistom za marsikoga precej neugodno in živčno. Še enkrat. Poudarek je na tem da ni potrebe!

Nazadnje so me ustavili ob 4h zjutraj z modrimi lučmi brez zvočnih signalov, ustavim na avtobusni, oni ugasnejo luči, se spelje postopek in lahko noč.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Ja lightshow je res odveč. Celo naselje te gleda, kot da si balkanski bojevnik.

Nazadnje urejeno:

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Hmm, ne vem zakaj, razen če je šofer tako butast, da ustavi kar na voznem pasu.

Potem naj vklopijo lightshow še tedaj, ko čakajo za vogalom.
smile-1.gif

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Lighthow je predvsem namenjen opozarjanju ostalih voznikov, da malo zmanjšajo hitrost. Policist izstopi iz avtomobila in modre luči mu zagotavljajo precej varnosti.

Predvsem na avtobusnih postajah.

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.736
109
63
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
In dejstvo je, da ustavljanje z modrimi lucmi ni nic neobicajnega.
+1

Razmerje med tem kolikokrat sem naletel na kontrolo in bil ustavljen z lučkami praktično 1:1.
Ustnikov imam za cel kontejer. :p

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.121
16.340
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Ja lightshow je res odveč. Celo naselje te gleda, kot da si balkanski bojevnik.

Ah to pol sploh ni problema, je vsem jasno da si nedolžen
evil.gif