Kontrola prometa z modrimi lučmi V NASELJU

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.811
389
83
Vipavska dolina
Zbiraj ustnike, mogoče jim bodo padli v oči
smile-1.gif

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.714
159
63
Citat:
Uporabnik Rambo013 pravi:
Zbiraj ustnike, mogoče jim bodo padli v oči
smile-1.gif

Dobra ideja, hahaha. Mi je žal, da jih nisem, tako bi poleg tega sedaj znal vsaj povedati število teh testov alkoholiziranosti.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.432
5.660
113
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
Težka bo, pri meni ni možno, ker alkohola ne konzumiram. Abstinent od vedno.

Mogoče si jim pa zato sumljiv
grin1.gif

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.714
159
63
Da bi smrkcom bil to že osebni izziv?
hysterical-1.gif

Če pa pravijo, da so zato da pomagajo in da so zaželjeni nealkoholizirani vozniki...
smile-1.gif

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Sej zato si pa tarča, ker so zaželjeni trezni vozniki, ti si pa vedno trezen. Dobro za statistiko.
aplauz.gif

V glavnem, če si ustavljen 1x tedensko za brezveze, te popolnoma razumem in začne s časoma težiti.

iii

Pripravnik
1. avg 2007
459
7
18
Ena pohvala za ta modre... včeraj se vračam iz službe (ob 23h) in me 2km pred domom ustavijo -- sem že kar videl začetni scenarij .

Ampak so me presenetili - prometna / vozniška ... od kod grem... je blo kaj alkohola? NE
Aha - vidim da ste blizu doma..... -pa varno vožnjo!

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
894
28
28
Meni se to ne zdi nič za pohvalit, naj nehajo buzerirat navadne ljudi in naj delajo kaj pametnejšega, ne pa da ustavljajo človeka, ki vozi po predpisih. Ne rečem, da nekdo dela prekrške, vijuga po cesti in podobno.

Sploh pa to spraševanje, kje si bil in kam greš...koji k....c jih ima to za brigati :S

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Men najbolj skače v oči ta "ogorčen" V NASELJU, ker to je pa res kriminal!
smile-1.gif

Pa sigurno nisem edini, ki ga moti da ga pred vsemi ljudmi takole z modrimi lučmi ustavljajo. Ne verjamem, da tebe ne bi motilo, če bi bilo tako pogosto, sorry

Isto so mene predvčerajšnjem. Zapelje za mano s stranske ulice, se prilima na rit in lučke. Sem si mislil, ojoj, spet pizdarija. Ampak so bili zelo prijazni. Kontrola, brez alkotesta. Na živce mi je šlo edino, ko me je spraševal, kje delam, kje sem bil, kako je ime kolegu, pri katerem sem bil ...
bonk.gif

logistik

MODERALTER 2007
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
7.521
5
38
KSZ

Veš kako pravijo......prevoziš lahko 600,700,800km ampak vedno te bodo ustavili ali v Kočevju ali v Ribnici. Govorim iz lastnih izkušenj.
Rekord imam, da sem pihal v Kočevju 7x v roku petih ur.
V zadnjem letu sem bil ustavljen z lučkami vsaj 5x + vsaj 6x tako z loparčkom.
Pihal sem (pa se zadnje čase zelo malo vozim) 3x v dveh mesecih.
V zadnjem mesecu sem bil ustavljen 3x od tega pihal 2x. Ne nimajo me na piki, ker sem bil vsakokrat z drugim avtomobilom. Niso me mogli zamenjat za (druge državljane) pa so me vseeno ustavili.

Saj jih razumem :p včasih je bila to PP z max 30 policisti sedaj jih je, se mi zdi okoli 200 in morajo upravičiti svoj obstoj, da si plačo zaslužijo.
bonk.gif

Kadar grem na 1
nahrung002.gif
se pač odpravim peš

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.344
7.428
113
Ne rabijo nic upravicit obstoja, ker jih placuje EU. Vsi ostali se morjo bolj trudit kot te mejne postaje. Bolj je problem, da se jim nic ne dogaja in tako dolgcajt preganjajo (kakor se to pac cudno slisi).

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.714
159
63
Čakaj, v Kočevju še razumem, da čuvajo mejo.. Ampak Ribnica pa ni ravno pri meji, razen če se šteje še mejni prehod Podplanina (pri Čabru)?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.344
7.428
113
Ribnica je mejna PP, poleg mejnega prehoda imajo tudi del drzavne meje (zelena meja)

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.714
159
63
Sem pa govoril s policajem, ki je bil zaposlen na PP Ribnica in mi je potrdil, da s tem ustavljanjem z modrimi lučmi zelo pretiravajo. In med drugim mi je razložil, da je komandir postaje zaradi teh dogodkov že pizdil na njih. Pizdil je takrat, ko je bil ta policaj še na PP Ribnica. Očitno so se ljudje že pritoževali.

Verjetno bom tudi sam kontaktiral postajo ali se osebno oglasil in prosil za pojasnitev tega problema

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.344
7.428
113
Tole je bucka. Ker kot prvo ga ni komandirja ki bi se pritozeval ce mu zaposleni delajo. Kot drugic pa ker je ustavljanje z modrimi lucmi nekaj tako zelo obicajnega, da si s svojim problemom ze kar malce cudaski.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.714
159
63
Človek, kaj je tebi?

Policaja poznam in še kako dobro vem, da je glede izjav zaupanja vreden človek. Poznam ga odkar vem zase, bil mi je sosed v bloku. Poleg tega nima razloga, da bi se kaj takega zlagal, kvečjemu bi zamolčal

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.344
7.428
113
Meni ni nic. Ampak poznam policijo in komandirja PP Ribnica. Point je v tem, da ti v tej temi skusas prikazati ustavljanje z modrimi lucmi kot nekaj neverjetno redkega in skrajnega. To je v policiji tok pogosta zadeva kot tocenje piva v bifeju.

Enostavno neumnost je. Kot da bi sef lokala kelnarci prepovedal prodajanje pijace. Policija nadzira promet. In ce nekoga zeli ustavit ga lahko na dva nacina - ali tako da se pelje za njim in ga ustavi ali pa da policist nekje stoji in ustavlja. Oboje je enako umesceno v zakon in ustavljanje z modrimi lucmi ni nic posebnega. Zato je ta pravljica o prepovedi v ribnici nekaj neverjetnega.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.714
159
63
Tukaj se ne bova strinjala, če je bil ta komandir v PP Ribnica že pred leti in je še vedno isti ter če ga poznaš, ga lahko vprašaš.

Očitno poznaš veliko policajev na tem koncu, sklepam da si kje tu blizu, namreč ne poznam te oz. do sedaj nisem bil pozoren po tvojih komentarjih. Tukaj seveda ni primerno, da ti imenujem, kateri policist mi je to potrdil, ampak morda ga poznaš. Sam policist je izrazil sicer lastno mnenje: Da ustavljanje z modrimi lučmi, če nekdo naredi prekršek, je OK. Za samo kontrolo pa pač ne

Se pa bojim, da sva se morda (jaz in ti) že kdaj srečala v živo. Nek občutek imam da je morda možno. Če si kriminalist z imenom Sim..., potem smo bili nekoč skupaj na nekem dogodku. Že takrat nisi prenesel drugače mislečih.
Upam, da se motim.

LP

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.344
7.428
113
Tu ne gre za drugace mislece. Gre za dejstva. In dejstvo je, da ustavljanje z modrimi lucmi ni nic neobicajnega.

Nisem ta oseba (niti ne vem koga imas v mislih).

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.714
159
63
Res ne vem, kaj si se toliko spravil nasprotovati mojemu mnenju. Zagotavljam ti, da so imeli policaji glede tega že učne ure.

Škoda da si policaj, da si ne moreš predstavlajt, kako to zgleda, ko te kar tako stalno ustavljajo. Poleg tega se kje zmeniš ob določeni uri in nato zaradi kontrole zamudiš