Kontrola prometa z modrimi lučmi V NASELJU

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.344
7.428
113
Fora je v AXu. Na obmocju Ribnice in Kocevja imajo vecinoma probleme s cigoti. Hkratri nimajo kej dosti dela (pac taki kraji) in pol po prometu nazigajo in iscejo cigote. AX je tipicen cigomobil in po mojem skromnem mnenju v tem grmu tici zajec.

Sicer pa je ustavljanje z uporabo modrih luci nekaj povsem normalnega, ravno toliko kot ustavljanje na neki stojni tocki (z roko ali pa tistim gay loparckom).

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.243
25
48
Se strinjam z astronavtom, kupi si Kio z 7 letno garancijo
evil.gif

Bom pa povprašu še kolega ki dela v PP Kočevje
smile-1.gif

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
Zadnje čase se mi zelooo pogosto dogaja, da me policaji ustavijo z modrimi lučmi SREDI NASELJA in naredijo običajno kontrolo prometa (vozniška, prometna, test alkoholiziranosti, pregled obvezne opreme...).
Nazadnje se mi je to zgodilo v soboto zvečer tik pred Kočevjem (breg pri Kočevju).
Zelo me iritira, da me ustavijo kot kriminalca sredi naselij. Če bi bila običajna kontrola, bi seveda čisto razumel in z veseljem opravil test alkoholiziranosti in pokazal kar pač moram. Če bi naredil prekršek in bi bil ustavljen na tak način, bi seveda tudi bil brez pritožb.

Vendar pa mi je nesprejemljiva običajna kontrola prometa na način lovljenja kriminalcev into v naselju.
A je to početje policije normalno? Se to vsem vam dogaja?

Naj povem še, da se mi to dogaja več ali manj samo na Ribniškem in Kočevskem koncu. Drugje je vsaj v mojem primeru prava redkost, pa še kadar se je zgodilo, je bilo vedenje policistov veliko prijaznejše in ni bilo sredi naselja (Pred Rakekom in med Vipavo in Ajdovščino)

Hvala za vaša mnenja in izkušnje

Jaz v tem ne vidim problema.
Na splošno se mi zdi, da pa ljudi vse več malenkosti moti.
Pač, on te ustavi če reče dober večer rečeš nazaj.
Če je tiho si tiho.
Med postopkom ga samo poslušaš in, ko reče da lahko greš greš.
Lahko pa zakompliciraš do konca...
Jaz recimo še niti enkrat nisem imel težav pa so me "naši" policisti ustavili večkrat praktično 50m od hiše pa ni bilo nikol težav.
Ko se meniš z njimi kot z vsemi brez da jih jebeš ali da si pameten in da jim ne daješ občutka da si usran ni nobenega problema.
V vseh teh letih zanimivo nisem nikoli kazal obvezne opreme.Pihal pa že xxxx krat.
Na koncu moraš vedet, da dela kot ti in da gre tudi na wc kot ti in da je človek.
Brez zamere.
nahrung002.gif

Nazadnje urejeno:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.121
16.340
113
....pa spet mu ne bodo nič spisali, če pa bo že skasiral kakšno kazen, je pa tako ali tako ne bo plačal
grin1.gif

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Z modro lučjo redno ustavljajo sploh zadnje čase se jim ne da več zunaj stati in se raje vozijo z avtom sem ter tja in vsake toliko koga z modro lučjo ustavijo.

Mene so kak mesec nazaj ustavili v naši vasi tri hiše pred domom.

Lepo se peljem proti domu kar naenkrat začne en noreti za mano in ko sem že mislil, da me bo spravil s ceste od zadaj se prižgejo modre luči.
Mislil sem, da sem naredil eno hudo pizdarijo, ker kaj takega pa še nisem doživel.

Potem mi pa samo reče kontrola prometa pa preverili bomo, če ste kaj pili...

Napiham 0.00 potem pa jih začnem spraševati kaj sem naredil in so mi rekli da nič ampak ob takih urah samo preverjajo alkoholiziranost.
Dejansko od 23h-3h imaš ogromno možnosti, da te tako "strašljivo" ustavijo.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.714
159
63
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Men najbolj skače v oči ta "ogorčen" V NASELJU, ker to je pa res kriminal!
smile-1.gif

Pa sigurno nisem edini, ki ga moti da ga pred vsemi ljudmi takole z modrimi lučmi ustavljajo. Ne verjamem, da tebe ne bi motilo, če bi bilo tako pogosto, sorry

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.006
6.232
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
V našem koncu samo še tako opravljajo kontrole prometa v včernih urah recimo od 18:00 naprej.
Običajnih kontrol, da bi stali ob cesti sploh ni več.

Čakajp v zasedi, pripelje za teboj, znajo tudi obrnit, če se peljejo nasproti in ful gas za tabo.
Nalima se za rit (neupoštevanje varnostne razdalje) prižge luči in sireno.

To se dogaja vsak dan, Cerknica (Schengen meja) je polna teh potentnih mladcev , ki so željni dokazaovanja.

BTW; zanima me ali imajo pravico sredi noči ob običajni kontroli v naselju vžgati sireno?
Živim ob glavni cesti in me te njihove nočne akcije vsak vikend vsaj enkrat zbudijo.

Se pa presel,
evil.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.139
14
38
Ali ves zakaj te ustavljajo ali pa imas smolo. Zdej sicer ne vem kako pogosto se ti to dogaja, ampak ce bi me 1x tedensko in da vem, da naredijo za vse sumljive enako potem bi jim se cestital! Ce si komu katero speljal pa itak ves zakaj se ti dogaja, kakorkoli pa v naselje ali izven, bmk, ustavijo me lahko kjerkoli in kaj si folk misli mi dol visi!

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
Pa sigurno nisem edini, ki ga moti da ga pred vsemi ljudmi takole z modrimi lučmi ustavljajo. Ne verjamem, da tebe ne bi motilo, če bi bilo tako pogosto, sorry

Samo zaradi tebe pač ne bodo roza ledic gor dajali.

Počasi jim bo že pripeljalo, da se v tem avtu pač ne prevaža kak mutič okoli.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.714
159
63
Bi bilo potrebno še reč, kateri avti vsi so cigomobili. Očitno AX in Peugeot 106, katera uporabljam. Vem da imajo cigoti radi tudi lagune in stare alfe.
Če bi sklepal po letnicah, je peugeot 106 veliko novejši kot AX. Pa ne opazim razlike.
Kaj je še tipičen cigomobil?

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.714
159
63
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:

Samo zaradi tebe pač ne bodo roza ledic gor dajali.

Počasi jim bo že pripeljalo, da se v tem avtu pač ne prevaža kak mutič okoli.

Saj ravno tega ne razumem, kako da me tako ustavljajo še kar naprej po vseh teh letih, ko pa vendar vidijo, da je vsakič zastonj. In bi morali biti moji rezultati nekje zabeleženi. Da ne morem več niti šteti, kolikokrat sem že napihal 0.00, da drugače niti ne more bit, saj karkoli alkoholnega sploh ne poskusim.