Citat:
Uporabnik tis pravi:
Če bi vas zadeva res zanimala in bi jo res spremljali bi ugotovili, da v DZ razen parih strastnih kadilcev, ki so se počutili osebno prizadete, ni nasprotoval nihče... Torej kogarkoli ste volili/bi volili bi podprl zakon.
Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
Ta zakon je ena od redkih dobrih potez te vlade.
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
prav imaš, zelhanje je celo zdravo. Jutri za zajterk si v sobi prizgem taborni ogenj in bom inhaliral na hard.
Citat:
si ti en mal pacijenta a ne?.
Citat:
Uporabnik suicidal pravi:
jah, recimo to, da pasivno kajenje ni škodljivo. recimo.
ko tamček, še jugoslovanski letnik, na polno spelje pri semaforju, mmm ...Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Mene pa zanima, kdaj bomo prevpovedali promet po cestah? Posebej kakšne kamione in avtobuse bi bilo najprej treba zagaražirat. Ko imam "srečo" da slučajno pridem blizu eni taki zadevi, se mi še par dni sanja o tistem plavkasto sivem dimu, ki mi je iz auspuha priletel v glavo.
Citat:
...živimo v najstrašnejšem od vseh zgodovinskih segregacij in fašizmov - fašizmu absolutnega zdravja in čistoče, obdobje kadilskega apartheida z začetka 21. stoletja označeno za začetek vsega. Tako kot zdaj vemo, da v nemških pivnicah zgodnjih 30. let ni bil problem alkohol. Pivnice so danes iste, le da je zdaj namesto Judom vstop prepovedan kadilcem.
Citat:
Na tem mestu se lahko spomnimo besed iz pesmi nemškega pastorja Martina Niemöllerja: "Najprej so prišli po komuniste - nisem protestiral, saj nisem bil komunist. Potem so prišli po Jude - nisem protestiral, saj nisem bil Jud. Potem so prišli po katoličane - nisem protestiral, saj sem bil protestant. Potem so prišli po sindikaliste - nisem protestiral, saj nisem bil sindikalist. Potem so prišli pome. In nikogar več ni bilo, da bi protestiral."
Citat:
Ne protestirate, ker niste kadilci? Razmislite. Že jutri bodo čistunski fašisti izračunali, koliko stane družbo zdravljenje povišanega holesterola, in natakar bo tistega debeluha na vhodu v gostilnico prijazno poprosil, naj stopi na tehtnico. Potem bodo izračunali, koliko stane družbo zdravljenje ciroze jeter in zloma kosti, pa bodo vdrli sosedu v stanovanje in zahtevali, naj piha v balonček. Izračunali bodo, koliko stane družbo zdravljenje aidsa, in bodo potrkali na vrata pri homiču v prvem nadstropju. Izračunali bodo, koliko stane družbo participacija v zobozdravstvu, in vam bodo na ulici pregledovali zobe. Skupaj z drugimi mimoidočimi se boste postavili v vrsto - vsi po vrsti vitki, zdravi heteroseksualci s stekleničkami vode iz zdravilnih vrelcev - in se zadovoljno nasmihali s svojimi bleščeče belimi zobmi, ko bo higienska policija potegnila iz vrste tistega reveža s kariesom in ga strpala v marico.
Citat:
In ko bodo vdrli v kino, da vas odvedejo, ker ste prekršili zakon o preprečevanju kardiovaskularnih bolezni, ki prepoveduje nezdravo sedenje dlje kot eno uro, ne bo - kot ste uganili - nikogar, da bi protestiral. Kino bo povsem prazen.
Mogoče bo pozno, toda še vedno boste imeli dovolj časa, da napišete svojo pesem. "Najprej so odvedli kadilce."
Citat:
Uporabnik suicidal pravi:
jah, recimo to, da pasivno kajenje ni škodljivo. recimo.
Citat:
In a large study of Californians followed for 40 years, environmental tobacco smoke was not associated with coronary heart disease or lung cancer mortality at any level of exposure.
These findings suggest that the effects of environmental tobacco smoke, particularly for coronary heart disease, are considerably smaller than generally believed.
Active cigarette smoking was confirmed as a strong, dose related risk factor for coronary heart disease, lung cancer, and chronic obstructive pulmonary disease.
Citat:
Uporabnik Telefunken pravi:
Jaja, saj zdaj bodo še vsi jokali pa stokali. Ne bo se kadilo in pika. Večina je za uvedbo zakona. Zdaj ima vsak svojo teorijo zakaj ja in zakaj ne.
Meni je čisto vseeno, no mogoče se strinjam z zakonom, ker mi ne bodo več smrdele majice pa še vsa roba od cigaret. Do sedaj sem se vedno raje umaknil od dima, na kakšen prepih da sem zadihal, od zdaj naprej pa bo to moral počet kdo drug. Jaz ne!
No ja... v pravilniku o ugotavljanju skladnosti vozil in še nekaterih drugih podzakonskih aktih se je (takrat še prejšnja) vlada lotila tudi tega. Verjetno se vsi spomnite pritoževanja čez tehnične preglede, ki vključujejo pregled izpušnih plinov. Tudi takrat se je pritoževalo (večji stroški...) pa se sedaj je sliši nikogar več... marsikateri smrduh je pa izginil z cest.Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Mene pa zanima, kdaj bomo prevpovedali promet po cestah? Posebej kakšne kamione in avtobuse bi bilo najprej treba zagaražirat. Ko imam "srečo" da slučajno pridem blizu eni taki zadevi, se mi še par dni sanja o tistem plavkasto sivem dimu, ki mi je iz auspuha priletel v glavo.
Citat:
Uporabnik Tamara pravi:
Dokler se bo dala tehničnega narest preko vez.....ampak to je že druga tema.