Končno malo snega....

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Kaj ce bi si rajs resne avtomobile na zadnji pogon umislil? al pa vsaj AWDje? Rocno vlecejo najstniki.....

aplauz.gif

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Kaj ce bi si rajs resne avtomobile na zadnji pogon umislil? al pa vsaj AWDje? Rocno vlecejo najstniki.....
Tudi v AWD jo vlečeš, npr. vmes med driftom, v dolgem ovinku, ko začne ravnat avto, pa ograje in robniki še niso prav postavljeni za to. Ali pa če si skandinavca premilo zastavil, ali pa če je v kakšni fazi vmes predober oprijem in je treba pomagat. Pod črto, se da brez ročne ampak za resnejše zadeve je bolje da je.

Čeprav jaz sem letos ugotovil, da ni več nekih ekstremnih užitkov in da se mi v bistvu ne da več. Zgleda so leta naredila svoje al ipa sem tisti dan kaj takega jedel.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.546
433
83
u, s sobote na nedeljo sem prikretil domov ob dveh zjutraj, je bila cesta na Gorenjskem kar "zanimiva", milo rečeno
o kakšni ESP varovalki ti to?

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Prvič v življenju sem sprobal ESP pa sem bil kar malo razočaran. Sem mislil, da to kaj bolje pomaga po snegu pa vidim da te isto vrže iz željene smeri. Bo treba kar po starem načinu vozit
tongue-1.gif
. Gume so čisto nove zimske Sava HP.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.546
433
83
ti dam jaz dve toni quattro pogona z 250ps+, pa potem sprobaj vožnjo brez ESP - pometalka, smetišnica :D

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.546
433
83
pridan pridan :D
uf kje so časi subaru leonejev, justyjev awd, 4motiona v vseh oblikah na ljubelju...
kolega je bil raznasalec casopisov skoraj 10 let, za zraven
se pravi od Borovelj do Bodentala (Poden), po večini justy awd
ko tam pade sneg, res pade da se reče
enkrat ga je prijatelj nadomeščal, audi 80 quattro, ježevke, bencin - smo ga pili do 2h, potem me je pa pobral 4:30 in razvoz, juuuj, to je bilo smeha na terenu

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik elo pravi:
esc sport na passatu deluje odlično...
smile-1.gif
Lepo
cool-1.gif
, koliko ti pa dopušča ''igranja'' in kdaj zagrabi? Ko si že popolnoma počez ali že ob začetku drsenja?
Gre pa seveda tudi full ESP off
cool-1.gif
:

Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
o kakšni ESP varovalki ti to?
O varovalki za ESP, da le ta neha delat
evil.gif
, tako da je edina rešitev, da gre varovalka za ESP ven. Sicer hkrati izgubiš še ABS in stop luči stalno gorijo, ampak za po parkirišču ni panike.

Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Prvič v življenju sem sprobal ESP pa sem bil kar malo razočaran. Sem mislil, da to kaj bolje pomaga po snegu pa vidim da te isto vrže iz željene smeri. Bo treba kar po starem načinu vozit
tongue-1.gif
. Gume so čisto nove zimske Sava HP.
Kateri avto pa imaš, ker po mojih izkušnjah pri vseh dosedanjih avtomobilih z ESP, le ta prekleto dobro pomaga. Me je enkrat na dirkališču bankina potegnila in sem bil cca. 45 stopinj na cestišče. Še preden sem utegnil reagirat, sem bil že poravnan
shocked-1.gif
Tam ti noben sistem ali gume (razen z žeblji) ne pomagajo.

Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Ni blo sile
evil.gif
Pri začetnem kadru sem se že spraševal, če je kaj narobe s tabo
evil.gif

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
za moje izkušnje dopušča povsem dovolj. 45°sicer ne, kakih 20°na uč pa zagotovo...
luštno je bilo, res...
povsem na off si ne bi upal. vsaj na teh cestah ne, ograje so nevarno blizu...
smile-1.gif

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Ni blo sile
evil.gif

<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/shsHrISX8ZA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

neki mas zjeban k se to skoz ena rdeca lucka prziga :p

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik map pravi:
Nije žvaka za seljaka. Baba pa ni za v avto pa da ga hebeš. Komej čakam na tiste samovozne avte, bojo za babe še najbolj primerni, da kake neumnosti po cesti ne zganjajo.

Hja, zato pa sem ji dal za vozit, da se enkrat nauči, da ne bo vedno izgovorov kak ne more peljat, ker je sneg
bonk.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Dovolj vragolijasto je bilo, da sem dal ključe kolegici, ki še v življenju ni peljala po snegu
bonk.gif

Kwa s' pa skoz nadonfan, da morš avto prepuščat ženskam
grims-1.gif
.

Rajš bi taksi poklical kot gledal horor muvi v živo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.690
6.714
113
pri taščici
Narod pa je omejitev hitrosti vsaj prepolovil. Dopoldne so bile kolesnice kopne, videla se je črta, narod pa 50 na 90 omejitev (omogoca sicer hitrosti 150+). Ko sem jih 4 ali pet v kosu prehitel sem bp peljal po omejitvi. In to na starih michelinkah, ki slovijo po trdoti.

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Dovolj vragolijasto je bilo, da sem dal ključe kolegici, ki še v življenju ni peljala po snegu
bonk.gif

Kwa s' pa skoz nadonfan, da morš avto prepuščat ženskam
grims-1.gif
.

Rajš bi taksi poklical kot gledal horor muvi v živo.

Če bi ga mel pod kapo bi mi bilo čisto vseeno ali pristanem pod Scanio ali v jarku, bom drugič spil prej ''enih par'' kratkih
grin1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.690
6.714
113
pri taščici
Imas tako voznico kot jaz. Ze nekajkrat sem jo masiral za kak parking, prazno hribovsko cesto z vsaj malo oprijema, pa jih dobim pod pas ko samo malo zaniham ker zelim preveriti koliko je oprijema pod kolesi. Da bi ona se sla sukat na parking. Prej v grob najbrz. Enkrat se je baje "sukala" (nehote) na sluzbenem parkingu.

Sicer pa avro brez esp abs in ostale elektro navlake. Jebes varovalke in ostalo...

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Narod pa je omejitev hitrosti vsaj prepolovil. Dopoldne so bile kolesnice kopne, videla se je črta, narod pa 50 na 90 omejitev (omogoca sicer hitrosti 150+). Ko sem jih 4 ali pet v kosu prehitel sem bp peljal po omejitvi. In to na starih michelinkah, ki slovijo po trdoti.

Jaz sem dobil danes narod, k je vozu od 20-40 na omejitvi 90...Pa je bila cesta kopna v celoti. Cesta je bila taka kot kadar pada dež, sam še malo soli pa kamenčkov na cesti, zaradi posipavanja, to je pa bila edina razlika proti "dežni" cesti...

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.458
346
83
34
Prejle sem skoraj letel v plug na glavni cesti..hitrost po predpisih, nesplužen del, slabe gume, abs.
cheer.gif