Komentar na oceno koncerta Seal-a:
Imam pripombe na kocert. kar veliko.
Zvok:
vse kar se je slišalo, je bil bas boben in Seal-ov vokal. basista ni bili slišati NIČ, kitarista sem moral gledati pod roke, da sem videl ali igra ali ne, bobnar je bil lesen in se je lovil že normalnem ritmu. nekaj malega se je še slišalo klaviatur, ki jih je igral basist (?).
Seal si je "privoščil" neko poceni ekipo, ki, sicer odigrala je (če ni bilo večino kar playback, vendar bi se playback bolje slišal), vendar so delovali kot razpuščena banda, neki lokalni pankerji, ki so takoj spremenili stil muzike, ko jih je Seal prosil, če bi igrali za njega - to je moja verzija, kako je možno, da Seal igra s tako ekipo.
Namesto tega bi moral s seboj pripeljati resne glasbenike, vsaj še enega klaviaturista, enega DJja in dve back vokalistki.
Pa še to: glasnost koncerta je bila porazna. Čeprav je bil bas boben najglasnejši, sem ga samo slišal, ne pa tudi čutil. S svojo drago sem se v parterju čisto normalno pogovarjal, brez kakršnegakoli dretja ali celo glasnejšega govorjenja.
Muzika:
Tip Seal-ove glasbe nikakor ni enoličen. Mogoče je tako izpadla na tem koncertu, zaradi zgoraj omenjenih razlogov. Seal-ova glasba je zelo različna, od mirnih, žalostnih do energičnih in veselih pesmi, vse pa so kar čustvene. Razlike med komadi ni bilo čutiti. Ne vem, ampak a je ton mojster spal za mizo? Nivoji in razmerja instrumentov so bili skozi cel koncert enaki. Kar je bilo moteče, še posebej, ker je zadnja plata (System) zelo house obarvana (od tod najbrž močan bas boben).
Organizacija:
"Varnostniki" na vratih so samo "cepali karte", nobenega pregleda osebne prtljage, nič. Ne vem, kakšne so sicer Seal-ove zahteve, a meni se je zdelo čudno. Lahko bi si ziher 5 piksen piva notri prinesel
Ocena: 1-2/10 (porazno)