Komunisti po vojni na veliko pobijali celo otroke?

jest5

Guru
18. avg 2007
26.098
-8.765
113
Sem jo parkrat to jesen(sajenje dreves) pa ni bilo nič kosti
confused-1.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
citiraš samo nekaj, kar ti bi najbolj odgovarjalo. A si prebral vse???? (večkrat kaj kopljem, pa lopata ni na kost naletela še)
Drugo kar je. Sam vem za eno takšno grobišče, ki pa ni označeno cca (5-10 oseb vir: očevidec-zdaj tudi že pokojna oseba)). Notri so pa nemški vojaki, ki so mrtvi "priplavali" po reki. Drugo grobišče je raziskano in spet ni označeno. Notri so bili spet ustaši. (cifre ne vem in je ne bom ugibal)
Na tvoji karti so označena grobišča, kjer so (kot sem že rekel) hrvaški ustaši. Označenii so grobovi, kjer je lahko samo 1 žrtev.
Označeni so grobovi, kjer so lahko notri tudi partizani. Itd...itd...
Tako da je tvoja cifra o 100.000 Slovencih pošteno za lase privlečena. (sam imam podatek o cca 1000 slovencih-sodelavcih fašistov)
Ne trdim, da kateri ni po krivici pokopan, ampak zaradi tega ni pošteno vse v isti koš metati. Bodi realen

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
citiraš samo nekaj, kar ti bi najbolj odgovarjalo. A si prebral vse???? (večkrat kaj kopljem, pa lopata ni na kost naletela še)
Drugo kar je. Sam vem za eno takšno grobišče, ki pa ni označeno cca (5-10 oseb vir: očevidec-zdaj tudi že pokojna oseba)). Notri so pa nemški vojaki, ki so mrtvi "priplavali" po reki. Drugo grobišče je raziskano in spet ni označeno. Notri so bili spet ustaši. (cifre ne vem in je ne bom ugibal)
Na tvoji karti so označena grobišča, kjer so (kot sem že rekel) hrvaški ustaši. Označenii so grobovi, kjer je lahko samo 1 žrtev.
Tako da je tvoja cifra o 100.000 Slovencih pošteno za lase privlečena. (sam imam podatek o cca 1000 slovencih-sodelavcih fašistov)
Ne trdim, da kateri ni po krivici pokopan, ampak zaradi tega ni pošteno vse v isti koš metati. Bodi realen
Meni očitaš nekaj, kar delaš sam- iz vsebine izluščiš nekaj, to malce potvoriš malce napačno razumeš pa potem o tem razpredaš do nezavesti in naprej. Torej- kje govorim, da so komunistični zločinci zverinsko poklali 100.000 Slovencev
stupid-1.gif

PS- mi lahko na karti ali kjerkoli pokažeš eno prikrito grobišče, kjer so notri partizani in zakaj še nimajo najmanj pet spomenikov ter ni o njih napisanih vsaj dvajset "zgodovinskih" knjig
hysterical-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Hm, a ti veš, koliko domobrancev je bilo vrnjenih? Jih je očitno večina njih izpuhtela v zrak. ampak okej pustimo domobrance...

zagovarjaš poboje otrok ali pač ne?

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Meni očitaš nekaj, kar delaš sam- iz vsebine izluščiš nekaj, to malce potvoriš malce napačno razumeš pa potem o tem razpredaš do nezavesti in naprej. Torej- kje govorim, da so komunistični zločinci zverinsko poklali 100.000 Slovencev
stupid-1.gif

PS- mi lahko na karti ali kjerkoli pokažeš eno prikrito grobišče, kjer so notri partizani in zakaj še nimajo najmanj pet spomenikov ter ni o njih napisanih vsaj dvajset "zgodovinskih" knjig
hysterical-1.gif
Tukaj govoriš!!!!! A ne veš kaj pišeš?? Namerno sem celo post citiral, da ne boš rekel, da sem kaj izluščil.
Dvajset knjig?? Malo spet pretiravaš?? Ja, so grobovi partizanov, ki so bili še do nedavnega neoznačeni. Sej so te umrle tudi pokopavali. Al.... ??
Priredil nisem nič, ker vem da se potem na to zgovarjaš.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Hm, a ti veš, koliko domobrancev je bilo vrnjenih? Jih je očitno večina njih izpuhtela v zrak. ampak okej pustimo domobrance...

zagovarjaš poboje otrok ali pač ne?
Ne. Pa so bili al je to tak, malo... da je o čem pisati. Sam z dokazi, prosim. Tisti zgoraj je pisal o 10.000 otrok.

Je pa to takšno vprašanje, kjer naj bi po tvoje odgovoril z Da ali NE.OK sem ti pač odgovoril. Takšen vprašanje, je postavil vojvoda Vojislav Haškemu sodniku, da naj odgovori z DA ali NE. Vprašanje je pa bilo : Ali njegovi starši vedo, da je homoseksualec?"
No, jaz lahko odgovorim na tvoje vprašanje z NE, ampak vprašanje ni čisto na mestu. Zato ker tega podatka ni o otrocih (razen na alterju), pa se sprašuje če se podpira.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
No, vsekakor sem vesel, da se bolj ali manj strinjava, da otroci ne morejo biti krivi za dejanja njihovih staršev (pustimo sedaj ob strani ugotavljanje krivde ustašev in podobnih) in da je pobijanje otrok (torej tako mladih oseb, da ne morejo biti v nobenem primeru kazensko odgovorne) zavrženo dejanje, ki je vredno obsojanja...

I

Izbrisan uporabnik #488

Ma kakšni otroci neki.

Ne piši pravljic. To si slišal v neki gostilni in zdaj s tem utrujaš.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
No, vsekakor sem vesel, da se bolj ali manj strinjava, da otroci ne morejo biti krivi za dejanja njihovih staršev (pustimo sedaj ob strani ugotavljanje krivde ustašev in podobnih) in da je pobijanje otrok (torej tako mladih oseb, da ne morejo biti v nobenem primeru kazensko odgovorne) zavrženo dejanje, ki je vredno obsojanja...
noo, odgovoril pa nisi, kje so te otroci??????

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
On razume pojem otroka malo drugače
smile-1.gif
Jp, ocitno se zgleduje po sebi..no, ampak resnici na ljubo ,bo on se zmeraj otrok svoje mamice, ceprav ima ze kaksno sivo dlako v bradi.
grin1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik johannes pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Kdor je zakrivil vojno in bil poleg in to pri najhujši vojni vseh časov je kot poraženec pač sprejel najhujše možne posledice.

In kdor je med vojno zagrešil vojni zločin, pa naj je bil Američan, Nemec, Italijan, ali Slovenec, bi moral biti procesiuiran.
Magari 70 let po vojni, če se mu zločin dokaže.

Še nisem slišal, da vojni zločin ni vojni zločin, če si bil na pravi strani.

Lol, iz katere luknje si pa ti prilezel.
hysterical-1.gif

Izjava enga anglosaksonskega generala, ki še kako drži:

Citat:
"If we'd lost the war, we'd all have been prosecuted as war criminals."

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik stieber pravi:

Če držijo navedbe o pogodbi (je nisem videl), so angleži vračali domobrance kot kaže predvsem zato, ker so hoteli odstraniti komuniste s koroške, podobno kot so jih odstranili iz Trsta, ko se se v najbrž daimlerjevem LAFV pripeljali 'trije pijani novozelandci' in hrabro titovo vojsko kot pse nagnali nazaj proti vzhodu.
:

Že ene 10 let čakam na kak dokaz za tole pa ga še nisem dobil.

Podobno kot tiste napete žice čez cesto, ki so množici zaveznikov na STA odrezale glave.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Štiblini dokazi so-baje, baje in še enkrat baje, pravijo, nisem videl in podobne floskule.
wink-1.gif

In to celo lansira nek zgodovinar
priden.gif

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Ma kakšni otroci neki.

Ne piši pravljic. To si slišal v neki gostilni in zdaj s tem utrujaš.

To ni bilo v gostilni. V članku omenjenem na začetku teme lepo piše: "Otroke so ločili od staršev že prej in jih zaprli v barake za Kamnitnikom. Od otrok so le redki ostali živi. Nekateri med njimi so potomci članov hrvaške ustaške vlade in so danes priče dogodkov. Večino preostalih otrok so odvedli v Pevno nad Moškrinom kjer so jih pobili in zmetali v kraško brezno," je v Starološkem zborniku zapisal Janez Pintar"

Problem je v tem, da nekateri sami določate, kateri dokazi veljajo kaj in kateri ne. Pa ti dokaži, da se je Janez Pintar zmotil.

Sicer je pa dobro znano, da so partizani pobili mnogo otrok.

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

To pravljice za lahko noč.

Smo že pozabili iz drugih zadev. Kako je Pezdir obljubljal imena, da jih bo v "sredo" razkril...

Vsi "vse" vejo, ko pa hočeš konkretne informacije pa neko jokcanje, strah pred rdečimi, da bodo čakali pred hišo ipd.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:

Sicer je pa dobro znano, da so partizani pobili mnogo otrok.

Pa sicer je dobro znano , da so parkeljni in hudički tudi veliko otrok požrli, a ni tako?
Tako nekako izpade tvoja trditev.