Kombi 7 sedežev

pronet

Pripravnik
18. sep 2007
86
28
18
Kolega ima T7 TDI od maja letos. Novega, po naročilu. Bil že 3x na servisu, zmanjkalo olja, še nekaj drugih težav z motorjem.
Pred tem je imel passata. Podobna zgodba.
Pravi, da je to super avto in da bo naslednji spet kupil Volkswagen. :zaljubljen: Nekateri so pač zaljubljeni v Hitlerwagen.

Jaz mislim, da bi bil najmanj težav z Renaultom. Sicer je špartanski, star model, slišal mogoče prav zato.
Imam 2.0 TDI motor v različnih avtih VW koncerna od leta 2011 dalje. Zaenkrat brez enega smega problema na motorju.

blazko

Guru
21. sep 2007
7.631
533
113
Staria je fina, tak vesoljski look ima. Ampak avta ne poznam iz prve roke

Sem pa zadnjic na neki slovenski tv ujel prispevek o lexusu lm, ocitno so ga tudi pri nas dali v ponudbo? Cenovno je sicer dalec od fordov in renaultov in folcvagnov.

darwin

Majstr
17. avg 2007
749
539
93
Imam 2.0 TDI motor v različnih avtih VW koncerna od leta 2011 dalje. Zaenkrat brez enega smega problema na motorju.
Sem vesel zate, da ti vse špila. Naj tako ostane.
Jaz sem imel enega, pa enega oče in enega sestra. Nismo imeli toliko težav, kot jih ima ta že z novim, ampak vseeno dovolj, da sem jim pomahal v pozdrav.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
50.162
8.291
113
pri taščici
Aja še to.
V zadnji generaciji je vw narejen v fordu v Turčiji . So samo znacko in drugo masko montiral :)
In vsi ti kombiji imajo 8 ali 9 sedežev. 7 nihce.
7 jih imajo osebna vozila (dacie, tesle x) in sharani, tiguani, scenici, Espace....ki jih ni več novih.
Kje vidis besedo multivan ;)
Se posipam
Pa sedem zicev ima zato ker ima 2+2+3.
Skratka 4 sedeži za slone, 3 pa za antilope zadaj ;)

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.116
420
83
Hvala vsem za mnenja. Trenutno imam Ford Galaxyja in je enostavno postal premajhen. Drugače super avto, same pohvale in bi ga imel do konca. Ima vse, kar si želim od avta.
Ker se avto uporablja dnevno tudi za vožnjo v službo, je pomembno, da na zunaj ni prevelik, zato Ford odpade. Mercedez je pa malo predrag.

mtl

Guru
19. jul 2007
11.143
790
113
Kras
www.mtl.si
Ne vem od kje vam problemi s T7. Verjetno vse temelji na nekih “rekla-kazala”.
Ga imam, brez problemov, pelje se super … tudi v 2. in 3. vrsti.
Da bi pa 2.0 TDI motorji ribali kar po vrsti pa prvič slišim, pa je ta motor praktično vseh VW avtih.
2.0 BITDI motorji so izjemno problematični in dejansko ribajo zelo pogosto. Sploh, če ne paziš na temperaturo olja.
Ampak teh motorjev v Multivanu T7 itak ni. 150KM motor je pa čisto ok, saj je to itak dejansko platforma MQB Evo in torej je zadeva praktično enaka kot Golf 8.
Kolega ima T7 TDI od maja letos. Novega, po naročilu. Bil že 3x na servisu, zmanjkalo olja, še nekaj drugih težav z motorjem.
Pred tem je imel passata. Podobna zgodba.
Verjetno bi bilo fajn, da gre kolega vplačati loto, ker ga zna zadeti.
Razen, če avto stalno mrzlega tišči ali pa na avtocesti vozi non stop proti 200km/h. Potem je poraba olja normalna. Kolega med Beogradom in Ljubljano skuril 1 liter olja na legendarnem 1.9TDI.
Hvala vsem za mnenja. Trenutno imam Ford Galaxyja in je enostavno postal premajhen. Drugače super avto, same pohvale in bi ga imel do konca. Ima vse, kar si želim od avta.
Ker se avto uporablja dnevno tudi za vožnjo v službo, je pomembno, da na zunaj ni prevelik, zato Ford odpade. Mercedez je pa malo predrag.
Sem imel precej privat strank, ki so za družinsko uporabo Sharana zamenjale za T7 Multivana. Praktično vse zadovoljne, razen toucha.
Zanimivo, da jih je kar nekaj vzelo 2.0TSI motor. PHEV je pa po mojem mnenju totalen strel v koleno.
Ko sem nazadnje gledal je bil dobro opremljen 2.0TDI DSG cca. 55.000 EUR, kar po mojem mnenju v današnjem času ni pretirana cena, glede na to, da Tiguan pride 45.000+ EUR.

• Všeč mi je
Reactions: Mato in pronet

Vprasaj

Guru
15. avg 2008
1.573
521
113
Ljubljana
Če rabiš 7 sedežev, rabiš prostor. Predlagam Renault Trafic 2.0 dci 150 ročni menjalnik od letnik 2024 dalje. Vzemi 7+1 opcijo in pa nekaj opreme po želji

Kupi čimprej, ker zdaj bodo samo še avtomatiki (edc sicer ni slab - getribe, ampak ročni res nima nič težav) Do konca 27 bo pa samo še elektrika, tako da pohiti s premlevanjem če iščeš komot-
Olje menjaj na 15.000-20.000 km in se vidimo pri 500-000 km