Koliko stane gradnja v Ljubljani oz. Okolici?

Foreigner

Fizikalc
18. nov 2019
116
76
28
Od podaljsane 3 gradbene faze naprej, ali od zazidljive parcele s prikjljucki napeljanimi na parcelo?

V obeh primerih hisa okoli velikosti 150 kvadratnih metrov ?

Foreigner

Fizikalc
18. nov 2019
116
76
28
Imam ugledano bodisi dvojcka do 3 podaljsane, bodisi prazno parcelo (malenkost vecjo) s samo urejeno napeljavo… Zato se tudi odlocam

Foreigner

Fizikalc
18. nov 2019
116
76
28
Imaš parcelo ali nimaš?
Kakšna gradnja
Prazno parcelo imam “ugledano“ oziroma primerjam s ponudbo gradbene firme (dvojcek na primerljivi lokaciji)

Kaj mislis s vprasanjem „kaksna gradnja“ - taka, da jaz najamem nekoga, da mi zgradi hiso, potem ko mi jo arhitekt zrise… kako to sploh gre?

luka51

Guru
16. avg 2007
14.411
5.686
113
klasična, skeletna, montažna.... Klet, brez kleti.
to je mišljeno kot kakšna gradnja.

Foreigner

Fizikalc
18. nov 2019
116
76
28
klasična, skeletna, montažna.... Klet, brez kleti.
Hvala

vidim, da se moram marsikaj naučiti. Ali mi prosim razložiš razlike in kaj te pomenijo kar se kvalitete in cene tiče.

Načelomo mi klet ni toliko važna. Pri 150 kvadratih za dve osebi nad 60 let ne rabiva. Rada bi imela čimmanj stopnic. Raje večjo površino v pritličju in mansardo.

Kolik pa je strošek kleti, če bi bil le del hiše podkleten? Morda 10 kvadratov kleti za shranjevanje buteljk vina, oziroma kjer bi imel zamrzovalno omaro.

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.027
844
113
Klet rabis.. ce drugega ne - hisa bo imela najbrz vrt.. ze tam se ti kaksno orodje nabere, pa kaksna lopata za sneg, kosilnica, elektricna kolesa…

gledam v sosednji vasi - mejhne pritlicne ultramoderne hiske.. v roku pol leta so vsi neke “lope”/nadstreske nasrali zraven

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.242
2.518
113
Klet rabis.. ce drugega ne - hisa bo imela najbrz vrt.. ze tam se ti kaksno orodje nabere, pa kaksna lopata za sneg, kosilnica, elektricna kolesa…

gledam v sosednji vasi - mejhne pritlicne ultramoderne hiske.. v roku pol leta so vsi neke “lope”/nadstreske nasrali zraven
Nič od tega ne spada v klet, spada pa kaj drugega, če drugo ne, je fina "rumpl-kamra".

luka51

Guru
16. avg 2007
14.411
5.686
113
Hvala

vidim, da se moram marsikaj naučiti. Ali mi prosim razložiš razlike in kaj te pomenijo kar se kvalitete in cene tiče.
Klasika cigli. Pocasna gradnja dosti sušenja pred vselitvijo. Močnejši temelji.
Montažna pripelajo stene na šleparu. V treh dneh maš bajto pod streho.
Skeletna pripeljejo les na šleparu in st sproti sestavljajo. Okoli en tedn in je pod streho.
Skelet in montažna vse skupaj poteka zelo hitro. Lažja plošča za temelje. Cenovno si na koncu pri vseh tam tam. Vse je isto drago :)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
Glede kleti?
Na ravnem je jaz ne bi nikdar delal. V bregu pa "vedno".
V bregu lahko naredis tako, da imas dostop do dveh etaz z minimalno (ali nic, klancino) stopnicami, na ravnem imas vsaj v eno etazo stopnice, ce ze ne v obe.
To ti piše nekdo ki je nekaj let okusil bergle in vozicek. Na stara leta je vec verjetnosti da jih spet dobis.
Na ravnem pac naredis vecjo garazo ce ze ne zelis lope zraven hise. Kar ocitno nekoga moti.
Lope se pa danes delajo zato ker je najbrz za zidano garazo vnsklopu hise treba placat komunalca in vse ostalo, za lopo pa.....

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.966
6.584
113
Jaz imam na ravnici celo podkleteno, in ne menjam. Za kosilnice in ropotijo je pa zraven garaza.

To receno, smo pa tudi familija z dokaj mladimi otroci, za dva penzica je pa tudi najbrz ne bi delala. Eno pritlicno hisko 100-120m2 (max, ker pac kurilnice in utility ipd nekaj poberejo), drugace pa eno lustno stanovanje s teraso spredaj.

Drugace pa bi pobrskala po tipskih (ki so vseeno nekoliko cenejse in kiksi v projketih popravljeni) in izbrala eno.