Aha.Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
A nisi pralni stroj meril?
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Kar sem dognal je to, da je bojler daleč najbolj požrešna stvar. Že samo kratko tuširanje pomeni cca 1kWh.
Citat:
Kar sem dognal je to, da je bojler daleč najbolj požrešna stvar. Že samo kratko tuširanje pomeni cca 1kWh.
Sicer pa, kot v dnevni je zoptimiziran . Šparamo tistih par W. Se bomo lahko 2 sekundi dlje tuširali .
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Na drugem razdelilcu je priklopljen PC s CRT 19" monitorjem, laserski MFC Canon, , zvočniki,
PC cca 6w
CRT 2,5 w
laserc (ne morem ga spravit v SB zaradi "prazne" kartuše) 9,5w. KO zamenjam kartušo poročam koliko porabi v dejanskem st.by
zvočniki 2,5 w
No zdele merim porabo PC.
porabi cca 180w
Se pravi približno 10x več kot laptop.
Je pa res da je laptop centrino proc noter, tule pa AMD 4000, pa da lptop 15 col lcd ekran tule pa 19" crt ampak ....razlika je skoraj 10xkratna. Če nekomu laufa računalnik 24/7 potem se pri elektirki že nekaj pozna če kupi laptotpa namesto PC
TV CRT 29" žre med 90 in 110 W.
Kolk maš volumen zamrzovalnika in kolk hladilni del. Zgoraj omenjeni side by side LG tudi v razredu A+ ob naši uporabi kar veselo papca za mišjo dlako pod 2 kWh dnevno. Res pa se šiba sladoled ven not, elementi za hladilno torbo skor vsak dan. Deklarirano ima 415 kWh letno.Citat:
Uporabnik mtl pravi:
KSZ
Sem pogledal sedaj hladilnik po štirih dneh. Cossis (predvidevam, da je to letna poraba) mi kaže 217kWh. Hladilnik je bil res A+, vendar je imel še vedno letno porabo napisano okrog 260kWh.
Predvidevam, da je to zato, ker ni bilo toliko novih stvari danih v zamrzovalni del. Hladilni del se je precej odpiral in menjavale stvari. Tako da, vsa čast Electroluxu.
Khm, imaš prav. Tale COSIS očitno nekaj ne kaže pravilno. Namreč pogledam po dodatnem tednu merjenja (hladilnik je bil stalno zaprt) in mi kaže 600kWhCitat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Glede na to da je meni hladilnik konkretno več požrl (pa sem ga malo odpiral oziroma filal) močno dvomim v tvoj rezultat ali pa Gorenje zavaja, oziroma meri po drugem standardu kot elktorlux
Ko jaz mojega resetiram, mi začne meriti ure (brutto) in netto (koje hladilnik laufal) ter za te ure izpiše porabljene kwh. Na ta način potem lahko ročno zračunaš letno porabo, razen če je tvoj že bolj pameten in sam izračuna letno porabo?
Dve leti star Bosch porabi v eco načinu pri 60 stopinjah 0,8kWh na cikel, pri Cottons 60 pa 1,18 kWh. Pa vse laufa na 1200 vrtljajev centrifuge.Citat:
Uporabnik sass pravi:
daj zmeri še, koliko porabi pri pranju na 40 in 60 stopinjah. se mi zdi, da bo v tem primeru porabil kar precej več.