Koliko porabimo el. v gospodinjstvu

mr_

Guru
20. sep 2007
9.356
2.730
113
ja gospodinjstev je manj, so pa se pisarne, polne racunal in radijev, modemov... Kot sm rekel, poanta ni v racunu, ampak v tem, da naprave v st. by porabijo, no, vsaj za pol HE Solkan.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Sam res. Ko sem prišel na sedanje delovno mesto sem samo zijal
bonk.gif
zakaj bi bil kopirc prižgan cel vikend...tle pa sploh ni logike, razen če je MF in vsebuje še FAX.

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
Navadni TV (51cm) + sobna antena 6W
Prenosni telefon (bazna postaja brez slušalke) 2W
ko bom zmero kaj več bom pripisal

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Sam res. Ko sem prišel na sedanje delovno mesto sem samo zijal
bonk.gif
zakaj bi bil kopirc prižgan cel vikend...tle pa sploh ni logike, razen če je MF in vsebuje še FAX.

Ker je elektrika (pre)pocen in se zaenkrat vsem jebe. Sploh pa podjetjem, ki jim je to "minimalni" strošek.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.569
336
83
Kras
www.mtl.si
KSZ
Katero Elektro podjetje ponuja najem teh merilcev? Pri mojem žal to ni možno.
Je še kje drugje možno najeti te stvari? Potrebujem za čez vikend ali pa morda največ en teden.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.569
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Vsako elektro podjetje...

Poglej na straneh.
Khm, moje nima kot rečeno, drugje pa ne morem vzeti, ker ti obračunaju ob mesečnem računu na odjemno mesto.
A se da to še kje najeti?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.649
6.706
113
pri taščici
mtl: ti ga najamem pri elektru ljubljana?
Piši mejl na elektro primorska če res ni možen najem?

Mogoče bi ti za kako krajše obdobje celo "družinskega" posodil...
Moj trenutno še vedno meri porabo hladilnika (že 9 dan)

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.569
336
83
Kras
www.mtl.si
Hvala za ponudbo.
Sem že uredil, thx uporabniku Alterja (že ve kdo). Bom malce popisal moje meritve, ko zaključim vse skupaj. Trenutno sem čisto brez časa.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.251
327
83
Uf, tole je pa še mene zamikalo. Hiša, mesečni račun pa večji od 77,5€, pa ni nobene "stare" naprave, nič se ne greje na elektriko, pečica laufa 1x mesečno, kuhanje na plin, 2 hladilnika A klase, pralni in pomivalni a klase (gretje na plin press), priključna moč 3x25A, pa trifazni priključek (sicer brez zveze imho, za 1x letno cirkularko zalaufat tud če ne bi imel). Se mi zdi ful veliko zadnje čase.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Mam isti problem...

Merim zdaj električni bojler, kateri laufa sam polet, pa kaže predvideno celoletno 900kw/h kar ni nič.
confused-1.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Hmmm, šparanje ponoči z energijo oz. če želimo zmanjšati lastne stroške, ja. Če pa želimo narediti elektrarni uslugo, pa jo ne bomo, ker ponoči ima elektrarna presežek elektrike in je ne more shraniti , zato pa je tudi tarifa ponoči nižja.
In s tem, da nekateri ugašate aparate s tem, ko jih popolnoma izključite iz omrežja vsak dan, s tem le škodujete aparatu in se bo posledično zjebal prej, tako, da boste morali predčasno odšteti € za nakup novega in prišparali boste nič.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.649
6.706
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Mam isti problem...

Merim zdaj električni bojler, kateri laufa sam polet, pa kaže predvideno celoletno 900kw/h kar ni nič.
confused-1.gif
Zdaj pa ne vem ali se se zatipkal, ali nimaš pojma o enotah ali pa zajebavaš.
Tvojo porabo ima neka tovarna z nekaj 10 zaposlenimi in ogromnimi elektro motorji ne pa nek hišni bojler.
Ti bi mogoče lajko napisal 900kw/leto kar pa je spet malo-toliko bi porabil 0 tople vode

Cash: imaš kje kak vir ki potrjujejo tvoje navedbe o predčasnem crkavanju aparatov. Jaz za te zgodbe še nisem slišal. Sicer pa samo za nekaj ur mogoče res nima smisla izklapljat, če pa stvari nekaj dni-tednov ne rabiš jih pa tud ni tako težko iz vtičnice ptoegnit pa še pred morebitnim udarcem strele jih obvaruješ

Nazadnje urejeno:

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Preberi še enkrat moj post...napisal sem celoletno porabo 900.

Deluje pa cca. 5 mesecev ajt pol leta kar pomeni skoraj nič... Vem da je malo zato se mi zdi čudno, je pa res da se je voda uporabljala skoraj samo za tuširanje pa še to ob zunanjem tušu in bazenu ne tako pogosto.

Naših 70 oz. 80€ računov še vedno ni pojasnjenih...

raY_

Pripravnik
20. avg 2007
122
0
16
Tisti ki ste bolj štromarji pa povejte, koliko ima vpliv na račun moč glavnih varovalk ter kako oceniti, da imamo le te premočne ??

sass

Guru
1. sep 2007
5.208
847
113
Citat:
Uporabnik KarEn pravi:
Uf, tole je pa še mene zamikalo. Hiša, mesečni račun pa večji od 77,5€, pa ni nobene "stare" naprave, nič se ne greje na elektriko, pečica laufa 1x mesečno, kuhanje na plin, 2 hladilnika A klase, pralni in pomivalni a klase (gretje na plin press), priključna moč 3x25A, pa trifazni priključek (sicer brez zveze imho, za 1x letno cirkularko zalaufat tud če ne bi imel). Se mi zdi ful veliko zadnje čase.

tole je pa res malo veliko, toliko imam namreč jaz celoletni mesečni pavšal, s tem da imam jaz še gretje stanovanja na elektriko.

pikijakob

Pripravnik
8. avg 2008
273
0
16
Obala
Dvosobno,3 osebe,peremo,pečemo in likamo čez dan,hladilnik,2 pc-ja,klima...38€,pri poračunu eno leto doplačamo,drugo leto pa nekaj dobimo nazaj.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.649
6.706
113
pri taščici
ray: kake varovalke imaš sedaj?
Če imaš 3x25 potem lahko "razmišliš" o menjavi za 3x20. S tem padeš iz tretejga razreda v 2.
Seveda na to lahko pozabiš čeimaš veliko moænih porabnikov vključenih istočasno. To se v povprečnem gospodinjstvu težko zgodi , na kaki kmetiji -obrtni delavnici je pa hitro tudi 3x25 premalo.
V prvi razred pa se ti najbržne splača. Prvič nimaš možnosti poceni toka, drugič imaš zelo švoh varovlako

preberi 4. stran

Nazadnje urejeno:

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
Aparati sigurno nebojo prej crknili zato ker ga izklapljaš iz elektrike (kvečemu obratno). Če malo logično razmislimo maš dva identična aparata, katri bo prej crkno tisti ki ma 10000h dela za sabo ali tisti ki jih ma 5000h. Zaradi samih vklopov in izklopov pa dvomim da bo stvar crknila saj je zato namreč nareta (kvečemu kaki kabel zhebeš).