Kolesarstvo 23

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.880
6.538
113
Ce prav razumem je nekaj delal na tuji zemlji in se sel posel iz tega, zdaj pa jokca vsepovsod, ko en mali otrok, ker lastnik ne dovoli?

• Všeč mi je
Reactions: Pepe in 8888

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.697
1.054
113
Ja kokr sm razumu je neki tazga. En mu kao ni dal 'uporabnga', ceprav je Mihi na roke sam traile spucal in prpravu. Sej v koncni fazi ne bomo zvedl (pa tud ne rabmo) v piko tocno kako zadeva stoji. Verjamem, da bi se dalo drugace zment, obojestransko in za ta namen. Da pa povsod joka pa ne bi vedu, tuki (alter) sm zvedu in edino prebral o tem. Sem pa res svoh konzument ljudskih trobil, tud to cist drzi.

• Všeč mi je
Reactions: aljoman

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.880
6.538
113
Saj je jasno. Lastnik je rekel ne. Niti ne vem, zakaj bi moral lastnik pokazat kakrsnokoli dobro voljo pri tem. Postavi se v njegovo kožo. Npr, se en spomni furat bordel v tvoji sobi za goste, sluzit s tem, tebe nic vprašat, ko reces ne, pa te javno lincat, da ni bilo dialoga, obojestranskega razumevanja, pa ceprav si tisto kamro sam pobelil pa pohistvo nabavil pa not znosil. Ce je zdaj bolj jasno...

Edina bojazen je pac, da bo zdaj spet nazaj najdu na radio ipd in bil se bolj zafrustriran in nadrkan kot prej. Ker svet je proti njemu, majke mi.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.771
6.166
113
blizu močvirne prestolnice
Saj je jasno. Lastnik je rekel ne. Niti ne vem, zakaj bi moral lastnik pokazat kakrsnokoli dobro voljo pri tem. Postavi se v njegovo kožo. Npr, se en spomni furat bordel v tvoji sobi za goste, sluzit s tem, tebe nic vprašat, ko reces ne, pa te javno lincat, da ni bilo dialoga, obojestranskega razumevanja, pa ceprav si tisto kamro sam pobelil pa pohistvo nabavil pa not znosil. Ce je zdaj bolj jasno...

Edina bojazen je pac, da bo zdaj spet nazaj najdu na radio ipd in bil se bolj zafrustriran in nadrkan kot prej. Ker svet je proti njemu, majke mi.
To sem že jaz napisal pa so ne napadli. Za vsak kreg sta dve strani in ima srečo da je medijska osebnost.

• Všeč mi je
Reactions: Jabe

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.937
2.639
113

Spet pametuješ o stvareh o katerih nimaš pojma.

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.697
1.054
113

Ja, ne bo konc sveta zarad tega, drzi.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.880
6.538
113
Ze v clanku od aljomana to pise in povsod, kjer hocejo predstaviti lastnika kot grdega grdega strica.

Citat:
Za kaj je šlo? Slišati je, da Šalehar ni uspel dobiti soglasja lastnika enega od zemljišč, na katerih so trase kolesarskih poti. Ali ga je dokončno razjezilo, ker je izgubil tožbo, ne vemo. Prav tako, ali se tega spora res ni dalo rešiti drugače kot prek sodišča, morda s pomočjo lokalne skupnosti.

Tole je povsod nekje v enem mini odstavku napisano, skrito v nekem dolgem eseju. Pa bi bilo dovolj samo tole in drugih besedi ne bi bilo sploh treba, skoda casa za pisanje in branje. Se bi dalo spora drugace resiti? Ocitno ne, sploh z nastopom kot je tale.

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.182
2.482
113
Ze v clanku od aljomana to pise in povsod, kjer hocejo predstaviti lastnika kot grdega grdega strica.

Citat:
Za kaj je šlo? Slišati je, da Šalehar ni uspel dobiti soglasja lastnika enega od zemljišč, na katerih so trase kolesarskih poti. Ali ga je dokončno razjezilo, ker je izgubil tožbo, ne vemo. Prav tako, ali se tega spora res ni dalo rešiti drugače kot prek sodišča, morda s pomočjo lokalne skupnosti.

Tole je povsod nekje v enem mini odstavku napisano, skrito v nekem dolgem eseju. Pa bi bilo dovolj samo tole in drugih besedi ne bi bilo sploh treba, skoda casa za pisanje in branje. Se bi dalo spora drugace resiti? Ocitno ne, sploh z nastopom kot je tale.
Tudi ti malo na pamet pametuješ?!

Ni samo v tem problem, konec koncev se da kako zemljišče zaobit, večji problem je ko te tak lastnik začne "drkat v glavo" za prav vsako stvar, ki jo ali pa ne narediš.

Grem stavit, da se pri vsakem od nas, ki se gremo podjetništvo najde "pikica in vejica", ki sta narobe postavljeni. Da se o gradnjah sploh ne menimo.

In ja, Miha je kriv, sam nosi svoj križ!

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.880
6.538
113
Ne, ce hoces delat nekaj na tuji zemlji, bos jo ali kupil ali dobil soglasje. In ce haras navkljub temu, da kljukice tu ni, se pa tudi ne mores cuditi, da bo nekdo pritisnil nazaj. In zdaj s pomocjo prijateljev vlaci tega cloveka/lastnika po medijih, kot da je zlocinec.

Pa da smo si na jasnem, takele zadeve so meni vsec. Prav dobrodosle. Na lokalnem moji otroc hodijo pomagat, pa moj, ko se ureja in cisti in popravlja. Pa se tudi scagano sedi v negotovosti trenutno, ker se je lastnik menjal in bojda ravno tako nima posluha za takle. Tako pac je... no, smo nazaj na prvem stavku tega posta.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.182
2.482
113
Namenoma preskočiš, kar ti ne paše?

Pa še o tuji zemlji: v naravnem okolju je prost prehod po obstoječih utrjenih poteh tudi čez zasebna zemljišča. Tukaj je izvor vseh problemov.

• Všeč mi je
Reactions: aljoman

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
V naši okolici so zadnje čase uredili nekaj trailov. Malce je trajalo, ampak najprej služnost, potem pa izdelava. Nekaj starih prvotnih pa je v opuščanju. Očitno ni šlo pridobiti služnosti. Prav tako planinska pot malce čudno zavije in vsi hodimo en del izven. Očitno ni šlo pridobiti služnosti, v resnici pa se hodi, kjer se hodi. Ampak za trail je to bolj tvegano.
Dati služnost za nekaj je tudi obveza. Da bo lastnik ravnal tako, da bo služnost mogoča. Letos in čez leta. Ne moreš na trailu ali planinski poti naenkrat narediti skladišča hlodov za par mesecev, ker je glede na teren to najbolj smiselno. Zato je pač vsakdo ne da.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.880
6.538
113
Namenoma preskočiš, kar ti ne paše?

Pa še o tuji zemlji: v naravnem okolju je prost prehod po obstoječih utrjenih poteh tudi čez zasebna zemljišča. Tukaj je izvor vseh problemov.

Ja, ja.. najbrz si je takole poenostavljeno predstavljal Mihi tole, pri tem bi pa se sluzil, pa se je zadeva privlekla vse do sodisca, da si je dal pravilno zinterpretirat. Dobrodosel bo pa zdaj najbrz povsod, kamor bo prisel... Takole si je vec vrat zaprl kot odprl