Kolesarstvo 23

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.364
87
48
Tudi če Rogla to dobi ne bo nic narobe.

Dobro vemo da Remkota je lani na Vuelti proti koncu fajn pobiralo….. če se ni popravil, ga bo tudi na Giru začelo

• Všeč mi je
Reactions: 8888

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.670
-1.361
63
Danes je v Belgiji dirka E3 klasika (Harelbeke - Harelbeke) s štiri Slovenci, Pogačar, Mohorič, Mezgec in Govekar.

Popoldan pa navijamo za Rogliča, na težki gorski etapi. Danes bo najbrž vse znano, kje je kdo in kaj bo še potrebno postoriti pred Girom.

krko

Guru
5. sep 2010
2.697
1.397
113
336610054_3336068179965945_2209131554928106326_n.jpg

• Všeč mi je
Reactions: 8888

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.182
2.482
113
Bom vseeno dal sem, konec koncev je to kolesarstvo.

Miha Šalehar se poslavlja iz Robidišča: Utrujeni, upehani in s kupom stroškov mahamo z belo zastavo​

24.03.2023 15.45
M.R.

Robidišče, najbolj zahodna vas Slovenije, ki so ga pred leti reklamirali kot naselje, ki se zopet prebuja na račun butičnega turizma predvsem za kolesarje, se očitno želi znebiti tovrstne ponudbe, ki privablja goste.

11310415qE7C1FB7F2A736A94BCA8DD627BBAF9BE_1200.jpg

Miha Šalehar je lani pustil službo na Valu 202, kjer je delal celih 20 let.
ROBERT BALEN

Na spletni strani MTB je nekdanji radijski voditelj Miha Šalehar zapisal, da se iz vasi zaradi legalnih zapletov poslavlja Trail Center. "Seveda lahko pridete k nam spat in vozit druge posoške potke in pa seveda tiste, ki jih v bližini kopljejo sosedje Italijani. Infrastruktura Robidišče Trail Centra pa bo v prihodnjih dneh podrta in vrnjena robidam v trajno uporabo," je zapisal in dodal, da so poti trenutno neprevozne in nevarne.
"Zgodila se je stokrat slišana podalpska zgodba z arhetipskim junakom, ki se je odločil, da bo iz male vasi izgnal sovražnike robid – krave s teleti in Ljubljančane s kolesi," je nadaljeval. Pojasnjuje, da so bili tarča "ovajanja, inšpekcij, zašankarskih dezinformacij, poškodovanja lastnine, trejlov" in celo "scanja po vratih hiše" ter tudi tožb.
"Utrujeni, upehani in s kupom stroškov mahamo z belo zastavo in se bogatejši za izkušnjo poslavljamo," je zapisal na koncu, zaključil pa je s pesimističnim stavkom, da na čudeže ne računajo več, a dopuščajo, da se lahko zgodijo. "V kolikor se bodo, boste obveščeni," je še dodal.

Pred slabimi štirimi leti so Primorske novice pisale o turističnem razcvetu v vasi, ki je pred tem 20 let veljala za stereotip izumirajoče vasi. V vas je prišel Igor Cencič, ki je odprl turistično ekološko kmetijo, znano po jagnjetini. Nastanitvene kapacitete je začela oddajati še ena lokalna družina in tako so imeli že leta 2019 v vasi 40 postelj za turiste.
20 postelj je Šalehar kupil od Cenciča in objekt obnovil ter ga oddajal, poleg tega pa je sodeloval tudi pri urejanju Trail Centra. Poti so s prijatelji čistili brez strojev, prihajale so skupine kolesarjev tudi iz Brazilije, Španije in Rusije. Takrat se je poročalo o navezi prijateljev, ki so vsak po svojih močeh ustvarjali turistične zgodbe in sodelovali. Zdaj, kot kaže, pa je tega konec.

• Žalosti me
Reactions: aljoman in krko

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.937
2.639
113
Na n1 sta dva malo bolj podrobna članka.

Vse skupaj je pač zgodba tipičnega slovenceljstva.

Lokalna politika se pa itak zbudi šele ko investitor obupa in pošlje vse v pm.

• Všeč mi je
Reactions: aljoman

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.771
6.166
113
blizu močvirne prestolnice
No ja, za vsak kreg morata biti vsaj dva. Sicer pa ne skrbi zanj, itak bo šel nazaj za nakladača in to za dober denar, kot privatnik pa se je moral malo pretegnili, pa mu žal ni uspelo. Sicer pa to ne paše sem, prej v kakšno drugo temo

• Objave ne odobravam
Reactions: Samo Svoj

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.937
2.639
113
Če bi zadevo vsaj malo poznal bi vedel da so se kar dobro pretegovali in to v prvi vrsti s srcem do kolesarstva, biznis je bil v drugem planu. Tudi kar nekaj nagrad in pohval je dobil projekt. Samo za nektare je bog ne daj da se v vas priplje kdo z lj tabljicami, če ima pa še tatu ali dva pa sploh groza.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.771
6.166
113
blizu močvirne prestolnice
No ja, če so delali tako kot pri nas, da se še z avtom komaj pelješ mimo, ker so tako olikani potem hvala za take športnike.
Drgač pa škoda teme, kjer lahko uživamo ob uspehih naših kolesarjev. To bi lahko dali drugam.

• Objave ne odobravam
Reactions: Samo Svoj

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.712
9.479
113
Čist prav je, da je dal sem. Tud to je kolesarstvo in prav je da se o tem govori, kot o prehitevanju na milimeter grupe dečkov na treningu.

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.670
-1.361
63
Res me je užalostila ta novica z Mihijem (tudi mama me kliče tako ;)
Res so se trudili z zgodbo in dobro jim je šlo, dokler se ni zgodila tipična slovenceljska karma, naj sosedu krava crkne.
Namesto da bi lokalna skupnost uživala ob uspehih in tudi sami kaj imeli od tega, ne, vukojebina ostaja vukojebina.

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.670
-1.361
63
Sem pa res užival v današnji belgijski klasiki. Gledati to sveto trojico na delu je bila čista poezija. To sodelovanje in spoštovanje med njimi, je res neverjetno.

Potem pa še dvoboj Almeida, Remco in Primož. Noro kako je zaključil Primož in kako je Remcu odrezalo noge. 10 sekund prednosti za nadaljevanje bi moralo zadostovati, ampak ni konec dokler ni konec, rad pove Primož.

• Všeč mi je
Reactions: Najbolji