Kolesarstvo 23

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.712
9.479
113
Govorim o celotni sekciji mladine, od dečkov do starejših mladincev, ki trenirajo in dirkajo pod imenom Pogi team. Klub, ki je leta životaril in sproduciral kar nekaj odličnih kolesarjev končno ne životari več. Tudi na mednarodnih dirkah imajo drugačno težo v pelotonu, kot v preteklosti. Še en stranski produkt uspehov naših kolesarjev, ki obeta za prihodnost.

jello

Guru
22. sep 2008
10.153
3.874
113
Tudi pri mlajših kategorijah si je v grupi treba priborit svoje mesto, še posebej v tujini in vsako sezono sproti. V smeri proti jugu to ni ravno težko, v italiji tudi še gre, v avstriji pa nikakor, tudi če je klub pobral pol dirk v sezoni in je bil na avstrijskem državnem prvenstvu prvi avstrijec šele sedmi. Naduti houdreti pač.

Da skrajšam, rogovci so imeli v italiji, kjer je bilo dirk največ vedno svoje mesto, ne samo odkar se jim reče pogi team.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.712
9.479
113
Tudi pri mlajših kategorijah si je v grupi treba priborit svoje mesto, še posebej v tujini in vsako sezono sproti. V smeri proti jugu to ni ravno težko, v italiji tudi še gre, v avstriji pa nikakor, tudi če je klub pobral pol dirk v sezoni in je bil na avstrijskem državnem prvenstvu prvi avstrijec šele sedmi. Naduti houdreti pač.

Da skrajšam, rogovci so imeli v italiji, kjer je bilo dirk največ vedno svoje mesto, ne samo odkar se jim reče pogi team.
V bistvu po besedah fantov ki so občitili razliko prav v Italiji nimaš čisto prav.

kajn

Guru
5. okt 2007
2.781
1.611
113
Iskajoč brata
Takrat so nas medijsko "našolali", da bi si zmago "zaslužil" Roglič.
Za nas, ki nobenega od njiju osebno ne poznamo, mora biti vseeno. Lahko smo ponosni, da so slovenski kolesarji tako visoko v svetu.
Nekako se ne strinjam s tem....
Kot sem že prej opisal, da smo pred Rogličem samo 2x povohali zmago....
Potem je prišel Roglič in se počasi prebijal proti vrhu. Nato je prišel na Tour kot pomočnik in zmagal 2 etapi v enem touru... Že prvo etapmo zmago smo slavili kot da je osvojil rumeno + mavričasto naenkrat.
Kar hočem povedat, da so kolesarski uspehi rasli z Rogličem na Touru in smo vsi pričakovali skupno zmago...
Kdo pa je pričakoval, da bo Pogi v prvem obisku dobil Tour in še tako divje in močno :)

Da se vrnem nazaj: Kar se sedaj dogaja je zame nerealno... Samo upam da ne bodo mediji preveč napumpal javnost, ker se po cesti vsakič zapodi 150 + kolesarjev in večina si jih želi zmagat..

Doma s sinom (7 let) navijava itak za vse naše kolesarje, ampak malemu srce bije za Mohoriča. :)

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.525
957
113
A je včeraj še kdo izkoristil “lep sončen dan” in šel kaj odgonit?
Ni lepšega kot 5 km ugodnih 2-3% naklona in veter s čez 20 km/h v ksiht …
52 km...Šentjakob Litija in nazaj... Do Litije veter v rit..30+ povprečje, nazaj pa pravi Jebiveter, povprečje komaj 21-22..Tako, da 2h 3 min na vožnji

gr69

Guru
15. dec 2009
11.574
2.624
113
še v SLO - ampak komaj
No - jaz sem vsaj šel obratno - najprej v smer “veter v laseh”, vzpon - na spustu se bal, da me bo kak sunek “odsunil”, nazaj pa potem z vetrom v rit. Ker pa sem bil že zgonjen ni šlo (povprečje nazaj) niti blizu 30 …

Kot sem že omenil v sosednji temi - ni “lepšega” kot 5 km 2-3 % gor in veter z čez 20 kmh v ksiht - sem pozabil vse ostale skrbi in stres. Sem se namreč sam spraševal: “Koji k.urac je meni tega treba …”

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.525
957
113
No - jaz sem vsaj šel obratno - najprej v smer “veter v laseh”, vzpon - na spustu se bal, da me bo kak sunek “odsunil”, nazaj pa potem z vetrom v rit. Ker pa sem bil že zgonjen ni šlo (povprečje nazaj) niti blizu 30 …

Kot sem že omenil v sosednji temi - ni “lepšega” kot 5 km 2-3 % gor in veter z čez 20 kmh v ksiht - sem pozabil vse ostale skrbi in stres. Sem se namreč sam spraševal: “Koji k.urac je meni tega treba …”
Nisem imel časa za dodatne 1/2 do 1 ure pedaliranja....Tako, da sem izpustil možnost daljšega vzpona....Je pa na cesti ob Savi do Litije kar nekaj Špik...Kratkih in strmih....Takih bolj za Power-Intervalni trening... Recimo da sta 2--3 v vsaki smeri...

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.525
957
113
Potem pa namesto po isti nazaj potegneš na Trebeljevo in nazaj po Besnici.
kadar imam vsaj 1/2 ure več časa grem včasih tudi tam... Večinoma pa v obratni smeri..Najprej Trebeljevo, potem Šmartno, Litija in domov ali pa še obvoz proti Domžalam za dodatnih 10 km....
Ampak zdajle je še malo hladno, da se prešvicaš v klanec in potem podhladiš na spustu...

• Všeč mi je
Reactions: mosseero

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.002
10.753
113
kod Džej-Zija
Če imaš veselje do vzpona, lahko namesto v Besnico iz Trebeljevega potegneš še na Janče po grebenu. Se pa strinjam, za take fure pašejo malo višje temperature. Zato sem se včeraj jaz raje preganjal po hosti.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.525
957
113
Letos še bil Na Jančah...Čez Zgornjo Jevnico (odcep nazaj preden prideš v Jevnico) ...cca 4-5 km makadama na Janče, pa Gabrje in domov...

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.002
10.753
113
kod Džej-Zija
Ne maram makadama s specialko, zato se tej varianti že dolgo izogibam. Raje imam vse ostale (ki jih je ene par). A ti to z gravelom?

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.525
957
113
Ne maram makadama s specialko, zato se tej varianti že dolgo izogibam. Raje imam vse ostale (ki jih je ene par). A ti to z gravelom?
Vaš kako je to...Greš od doma, pa se vmes odločiš, da boš pa ta klanc odpeljal po asfaltu, pa potem kar dalje voziš...
Nekako se raje držim specialke, čeprav mam grevelca tud... Grevelca vzamam, če res pričakujem velik makadama..2-3 na leto

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.002
10.753
113
kod Džej-Zija
Poznam to, samo se res raje držim asfalta. Se mi pa špura velikokrat podaljšuje po asfaltu. Zato nikoli ne planiram rute v garminu. Ker velikokrat še ne vem, kam in do kam sploh grem.