Kolesarstvo 23

jello

Guru
22. sep 2008
10.160
3.883
113
Haha, ja,, zamenjal sem te z enim od ostalih tvojih šestih nickov. Se pardoniram. Najprej nisem bil jaz in naslednji stavek je kopija frustracije s tekači izpred desetih let. Ah ja, prozoren si kot gorski izvir in bister kot gosti sok s smetano.

Še na prejšnji strani nabijaš o formi, danes pa predlagaš hojo. Od hoje ni maratona, od stresanja frustracij pa ne forme.

Zwergschnauzer

Fizikalc
12. dec 2022
1.991
-532
48
Valparaiso
Haha, ja,, zamenjal sem te z enim od ostalih tvojih šestih nickov. Se pardoniram. Najprej nisem bil jaz in naslednji stavek je kopija frustracije s tekači izpred desetih let. Ah ja, prozoren si kot gorski izvir in bister kot gosti sok s smetano.

Še na prejšnji strani nabijaš o formi, danes pa predlagaš hojo. Od hoje ni maratona, od stresanja frustracij pa ne forme.
hoja da skine, pol pa se teka...
ne pa s 30+ direkt sklepe nabijat in zavarovalnico

Zwergschnauzer

Fizikalc
12. dec 2022
1.991
-532
48
Valparaiso
FB_IMG_1689844447462.jpg

• Všeč mi je
Reactions: Davidoff in jonny77

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
Predvsem v vročih gorskih etapah ti je hitro odveč vse kar te omejuje. Grem stavit, da bi jih na hudih klancih pol odvrglo tudi čelado, če bi jo smeli.
načeloma so dobre čelade zelo lahke in zračne. Pa še švic ti ne teče na čelo in oči (seveda če imaš ustrezno čelado).

Jaz rokavic tudi nikoli ne nosim. razen za mtb.

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
načeloma so dobre čelade zelo lahke in zračne. Pa še švic ti ne teče na čelo in oči (seveda če imaš ustrezno čelado).

Jaz rokavic tudi nikoli ne nosim. razen za mtb.
Meh, imam lahko in zračno čelado... pa bi jo še vedno najrašji vrgel v grm :valjamse: Rokavic sem se pa tudi jaz znebil, čeprav najbrž bolj zato, ker mi ne ustrezajo dobro.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.521
1.109
113
Jaz sem ruknil precej za čelado in jo sedaj sploh ne opazim. In kot je zgoraj KStoner napisal, ne teče na oči...

Fantje, daj povejte kje kupujete gele, ker to je strašna poraba in sploh niso poceni...

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
Jaz sem ruknil precej za čelado in jo sedaj sploh ne opazim. In kot je zgoraj KStoner napisal, ne teče na oči...
Katera pa? Meni sicer tudi ne teče na oči, ampak vroče je pa vseeno za popizditi.
Fantje, daj povejte kje kupujete gele, ker to je strašna poraba in sploh niso poceni...
Jaz jih ne uporabljam, sem pa tja kakšno ploščico, če grem nad dve uri. Ali pa sem prešvoh :valjamse:

• Všeč mi je
Reactions: slojanez

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.365
235
63
Porabo gelov imam precej majhno tekom leta. Vzamem edino za tiste daljse voznje od 150km. Takrat pa so mi dalec najboljsi od Valeta (4edurance). Glede na to, da je naš klubski sponzor kaj drugega niti ne kupujem. Tudi glede na izkušnje ostalih so zelo prijazni do želodca.
Se pa spomnim, ko je bila zadeva še v fazi testiranja in se peljeva s tem kolegom na Trebeljevo in mi teži, da morva vozit do vrha v dilo in potem to konzumirat, da komentiram kakšen mi je filing (okus, struktura...) pri 180 utripa, kasneje pa kakšen je efekt after. Good old days.

• Všeč mi je
Reactions: aljoman

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.670
-1.360
63
Sem sprobal kar nekaj različnih gelov in najbolj mi odgovarjajo 4endurance.
Svoj čas tudi Sis, ki pa mi recimo med daljšimi teki nikakor niso odgovarjali (teža v želodcu), na kolesu pa ni bilo problemov.
Zadnje čase pa poleg gelov, prakticiram tudi domače energijske ploščice in haribo takisle bonbone :p

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.521
1.109
113
Porabo gelov imam precej majhno tekom leta. Vzamem edino za tiste daljse voznje od 150km. Takrat pa so mi dalec najboljsi od Valeta (4edurance). Glede na to, da je naš klubski sponzor kaj drugega niti ne kupujem. Tudi glede na izkušnje ostalih so zelo prijazni do želodca.
Se pa spomnim, ko je bila zadeva še v fazi testiranja in se peljeva s tem kolegom na Trebeljevo in mi teži, da morva vozit do vrha v dilo in potem to konzumirat, da komentiram kakšen mi je filing (okus, struktura...) pri 180 utripa, kasneje pa kakšen je efekt after. Good old days.
Uf, da ti gre brez...? Kaj pa potem piješ? Jaz sicer tudi zdržim brez, ampak vmes jemljem preventivno in je super filing, ko končam in vem, da se nisem izpraznil...

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.521
1.109
113
Sem sprobal kar nekaj različnih gelov in najbolj mi odgovarjajo 4endurance.
Svoj čas tudi Sis, ki pa mi recimo med daljšimi teki nikakor niso odgovarjali (teža v želodcu), na kolesu pa ni bilo problemov.
Zadnje čase pa poleg gelov, prakticiram tudi domače energijske ploščice in haribo takisle bonbone :p
Jaz moram vsaj dva, tri požirke vode preko narest, pa so mi potem vsi OK. Je pa res, da pri teku nimam vode in je potem pomembno, da je OK... Ali pa da je WC na poti... :valjamse:

• Všeč mi je
Reactions: aljoman

krko

Guru
5. sep 2010
2.697
1.397
113
Uf, da ti gre brez...? Kaj pa potem piješ? Jaz sicer tudi zdržim brez, ampak vmes jemljem preventivno in je super filing, ko končam in vem, da se nisem izpraznil...
Dan pred vožnjo je fajn napolnit glikogenske zaloge. Gele uporabljam bolj poredko, imam rajši gumi bonbone, banane in čokoladice. Od gelov so mi dobri HI5 Aqua okus pomaranča, ker je enako kot bi spil Pingo sok :D, pa tudi cena je bila pod 1€/gel.
Od napitkov uporabljam izključno https://4endurance.si/products/izotonicni-napitek-nrgy-unit-drink-nduranz

• Všeč mi je
Reactions: aljoman in Yogi

jello

Guru
22. sep 2008
10.160
3.883
113
SIS gele, ampak samo na dirki (maratonu), na biciklu nikoli. Poraba je tako majhna, da jih imam težavo sproti porabit, do roka uporabe. Kot si rekel, dan prej se nafilat, vmes pa potem "frutabele".

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.521
1.109
113
Pri meni gre žal bolj težko vse po planu, da bi lahko že dan prej planiral... Pa je velikokrat tako, da se pokaže luknja, pa jo na hitro izkoristim...