Kolesarstvo '22

mistique

Guru
16. jun 2009
13.751
1.544
113
Emona / Carnium
Danes je bila nora etapa. Kaj ga je žgal McNulty.
Škoda, da Pogi ni mogel vsaj prepoloviti zaostanka. Pri tolikšni smoli, kot jo ima UAE pa je to morda njegov najboljši Tour (ki sem ga spremljal).
Vingegaard pa tudi ne popušča.

pronet

Pripravnik
18. sep 2007
70
25
18
And here we go again … ponavlja se TDF2020

43D8E8D5-F8CA-46AA-AF96-82584F349184.jpeg

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Dons je bil McNulty na vrsti za dvojno porcijo makaronov... In glede na njegovo predstavo danes, ne bi odpisal Pogačarja na kronometru za -2m30s pred prvim zasledovalcem...

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Kolikor smo doslej videli, je Jonas res močan. Pogi sicer zmaga vse neposredne dvoboje (razen tisti vzpon prejšnji teden, ko je udaril v zid). Načeloma je Pogi boljši v kronometru, ni pa nujno in verjetno tam velike razlike ne bo. Pogi je načeloma boljši v sprintih, ampak tudi tam ne bo nadomestil razlike. Za pobeg nima ekipe in to ne bo šlo, verjetno niti s pomočjo kakšnega zavezništva. Možna je sicer še kakšna težava Jonasa (okvara, padec, bolezen), ampak na to se ni preveč za zanašat, pa tudi ni tako sladka zmaga potem. Vsak ima lahko slab dan, čeprav počasi zmanjkuje dni.
Roko na srce pa se mi zdi, da letos Pogi ne zavrti tako pedal, kot jih je lani. Seveda to popolnoma zadošča za drugo mesto na Touru, ampak Jonasa se pa letos ne more znebiti.
Sicer pa kapo dol za včerajšnjo etapo UAE - kar jih je še ostalo. Hirschi je itak samo številka letos, ampak Bjerg in McNulty sta pa včeraj garala, da Pogo ni imel srca, da ne bi zmagal :)

• Všeč mi je
Reactions: ales85

Schime

Guru
22. nov 2008
1.983
769
113
Tisto etapo ki jo je zgubil za 3 minute bi mogu sedet na Vingegaardu tko kot on sedi sedaj na njemu. Mislim, da ni več neke realne možnosti za Pogačarja razen, če se Vingegaardu kaj ne pripeti. Kronometer je ravninski tako, da kaka ekstremna razlika ni realna. Samo verjetno res Pogačarju ne odgovarja preveč ta vročina. Če se lansko leto spomnim jih je v dežju nasekal.
Ampak ok se bo vrnil. Realno je še vedno najboljši.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Na tisti etapi mu enostavno ni mogel slediti. Pač ena tistih ur, ko ne gre več. Vsak jo kdaj doživi, če je na klancu, potem se čas res lahko nabira.
Mogoče tudi ni preveč za vročino, to je že nekaj let prej govoril, da nima rad žgočega sonca.
Kot kolesar je res zelo dobro pokrit s sposobnostmi: klanci, eksplozivni pospeški, kronometri, čisto solidni sprinti, zahtevni odseki, spretnost gibanja, mladostna igrivost ...
Glavo pokonci, tudi drugo mesto (če bo tako) bo zelo lep rezultat. O čem takem smo včasih samo sanjali. In če pogledamo od daleč - razen tiste slabe ure, ni neposredno z Jonasom izgubil še nobenega dvoboja na Touru, pa čeprav se zdi, da ni čisto v top formi. Ampak mi kavčarji ne vemo, kaj vse je zadaj, kakšna so počutja (enega ali drugega kolesarja), ekipe ... zgolj tukaj modrujemo kot paštunski starci v senci.

• Všeč mi je
Reactions: novaa

mr_

Guru
20. sep 2007
9.355
2.730
113
Jaz mislim, upam,da se je Pogi vceraj malo 'prišparal', varal nasprotnika s trpečim izrazom in bo danes napadel na vse ali nič. Spandalles, zahteven in vroč, cilj na Hautacam, pa sta kot pisana na kožo za še en epski obračun.
Nekako dvomim?, da če bi bil Roglič ok oz. brez padca, da bi bil boljši od njiju.

Če bo Pogi danes vsaj približno OK in napade, ter Jonas obrani, pa seveda kapo dol. Osvojiti Tour proti najboljšemu, mogoče celo vseh časov in v za moje pojme tako blesavi ekipi kot je TJV, je res neverjeten dosežek.

• Všeč mi je
Reactions: krava

Schime

Guru
22. nov 2008
1.983
769
113
Kolikor smo se zgražali glede taktike JV, ki so šli na zeleno in rumeno jim bo na koncu ratalo oboje.
V vsakem primeru super rezultat in v nov boj naslednje leto.

• Všeč mi je
Reactions: Pepe in sajkek