Kolesarske ture

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.017
10.761
113
kod Džej-Zija
Čelada bi morala biti obvezna. Ne razumem ljudi, da se tako igrate s svojim življenjem. Meni ga je že rešila. Pa še marsikomu bi ga tudi, če bi jo nosil. Padci in udarci z glavo ob tla ali pločnik in vsega je konec.
rolleyes-1.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Citat:
Uporabnik Bitch_inside pravi:
Meni so bolj smešni te kvazi "specialci" ... vsi v nekih hudih dresih, s čeladami in ne vem kakšnimi špegli. Ne vema zakaj je to potrebno ... za dolge fure rabiš podložene hlače drugo je pa bolj kult kot kaj drugega. Govorimo o rekreativcih seveda in jst se sam čudim v kaj se folk napravi, zato da naredijo par deset kilomterov.
Glede čelade ... jst je tudi ne uporabljam... sem že padla, sam so bolj kolena najebala kot kaj drugega.
grin1.gif

Zgražaš se na drugimi, sama si pa več kot očitno neodgovorna. Tudi rekreativci imamo "pravico" do popolne opreme, se ti ne zdi? Pa ne vem, če je bil samo udarec v kolena.

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.137
314
83
Sem že šel čez balanco z glavo v špičasto skalo, ne vem kako bi to zgledalo brez čalade.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
A si rekreativec ali profi? če si prvo, potem nimaš kaj delat s čelado, ker daješ vtis snoba.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik Bitch_inside pravi:
Meni so bolj smešni te kvazi "specialci" ... vsi v nekih hudih dresih, s čeladami in ne vem kakšnimi špegli. Ne vema zakaj je to potrebno ... za dolge fure rabiš podložene hlače drugo je pa bolj kult kot kaj drugega. Govorimo o rekreativcih seveda in jst se sam čudim v kaj se folk napravi, zato da naredijo par deset kilomterov.
Glede čelade ... jst je tudi ne uporabljam... sem že padla, sam so bolj kolena najebala kot kaj drugega.
grin1.gif

Ja in kaj naj oblečem trenirko in treking superge za na specialko?

Sicer nimam nekih kričečih "Liquigas ali Fiz;ik" dresov, ampak povsem nevtralne barve - črno rdeče brez napsov, ampak čelada, kolesarska očala in čevlji so kar obvezna oprema. Brez tega se sploh ne počutim za na kolo.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Ni boljšega za na bicikel kot navadna bombažna majica, po možnosti zelo širok kroj in navadne kratke hlače. Čelada je pa itak samo za okras in frajerišenje.

/sarcasm off

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
eni se vozmo mal hitrej in mal dlje, kot do prve trgovine po kolesarski stezi;)

probal brez očal, pa se še naslednji dan jebal z mušicami v očesih. V močnem soncu si pa sploh ne predstavljam kako 2 uri gledat kot kitajc, ker mi sonce v oči bode. Ja in rad imam velka očala, da mi pokrije celo vidno polje.

brez čelade na kolesu, se počutim, ko da v avtu nisem pripet. Zgine nek občutek varnosti.

podložene hlače so musthave. Švic majca pa tudi. Jebiga kupim tistga k mi je všeč pa ni predrag, če zgleda fency še tolk boljš:) Enga profi sem pa dobil;) Ne zgleda fency, kolesarski navdušenci pa se vedno spotakenjo ob njega:)

"šrpinterce" sem nabavil z novim kolesom. Sem reku ajde, da probam to čudo, sploh ko sem pebral, da se da pedala tudi vlečt in ne samo pritiskat na njih:)

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Zarad mene naj vsak nosi kar mu paše. Drug vidik sem napisala zgolj zato, ker mi gre na živce to konstantno komentiranje pri kolesarjih kaj moraš met oblečen pa kaj moraš met na glavi. Vsak amater, ki ima na sebi dres in šprinterke se že počuti poklicanega celemu svetu razlagat kako morajo biti opremljeni.
Sej imam tudi jst nekaj opreme, ampak to pač nakupuješ sproti, ko raste število kilomterov na kolesu in sproti vidiš kaj rabiš pa zaradi tega še nisem nikogar napizdevala in spraševala kako lahko na furo obleče navadne kratke hlače in bombažno majico. Čelada je stvar posameznika, tako kot je to ali se pripneš v avtomobilu.
lp

gr69

Guru
15. dec 2009
11.579
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
ne-ne-1.gif

Čelada ni stvar posameznika, ampak bi morala biti obvezna - naj te nosim na vesti, ker si mi pripizdila iz kontra strani po kolesarski, se mi zložila po havbi in z bučo udarila po asfaltu in se glih tam še zadnjič stresla z nogami. S čelado bi bil rezultat najverjetneje "samo" potelčen avto, polomljen bicikl, nekaj odrgnini in dva precej prestrašena cestna udeleženca.

Smislno enako za pas - pri meni se VSI vežejo v avtu - sprednji, da je vsaj nekaj dodatne varnosti, če jaz kot voznik kaj zhebem. Zadnji pa predvsem zaradi mene kot voznika - da mi ob morebitnem karambolu ne prileti v moj sedež in mene fenta.

Tako da: ne čelada in ne pas nista stvar posameznika!

edit:typo

Nazadnje urejeno:

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.781
6.171
113
blizu močvirne prestolnice
Sicer se strinjam glede čelade, toda, da ti zahtevaš v svojem avtu privez pa je mal hudo. Pa se sam privezujem, da ne bo pomote! Vsak je svoj vladar!

Keki

Pripravnik
26. okt 2007
869
9
18
Kamnik
80 kilski neprivezan sopotnik na zadnjem sedežu te v primeru trka z lahkoto smrtno poškoduje....zato se tudi v mojem avtomobilu VSI na zadnjih sedežih privezujejo.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.017
10.761
113
kod Džej-Zija
Tako je, kot je rekel Keki. Nobenega ne silim, da se vozi z mano. Ampak, moj avto, moja pravila. Tako enostavno je to.

Pri kolesu je podobno. Če gre na turo kdo z mano, pa da jaz kažem turo, potem niti pod slučajno ne bi s sabo vzel nekoga brez čelade. Že zaradi tega, ker vem, kakšnemu terenu ga izpostavljam. Pri enakovrednih ali boljših kolesarjih od mene sploh ni teh pomislekov, vsi uporabljajo čelado, vprašanje je samo, kako hudo.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Sicer se strinjam glede čelade, toda, da ti zahtevaš v svojem avtu privez pa je mal hudo. Pa se sam privezujem, da ne bo pomote! Vsak je svoj vladar!

Narobe razmišljaš. In to KONKRETNO narobe. Če se ti zadaj za tabo ne bo privezal, ti nič ne pomaga, da si privezan ti.
wink-1.gif
Res je tudi odvisno od trka, ampak tisti zadaj lahko potem naredi škodo tebi. Kakšno čelno trčenje recimo.

Glede čelade pa bi res lahko bila obvezna. Ampak, vsak je svoje sreče kovač. Tudi sam že 2x usekal in ni bilo nič, ker sem jo imel. In jaz frajer sedaj izzivam.
bonk.gif

torcida_st

Pripravnik
6. okt 2007
509
0
16
Se je gdo peljal po kolesarski poti iz Mojstrane proti Trbižu kakšna je kaj cesta je v celoti asfaltirana se jo da odpeljat s specjalko in koliko km je približno v eno smer?

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Pot je v celoti asfaltirana, v eno smer je cca. 25 km. Če ti je premalo, lahko nadaljuješ še naprej do Malborghetta (cca. 15km). Sicer gre pot še naprej, ampak je od Malborghetta naprej zaprta, ker en odsek obnavljajo.

ltd

Pripravnik
5. sep 2007
100
2
18
Že. Pot je asfaltirana v celoti, edino zna biti, da en most vmes še ni narejem in je treba malo pomotoviliti. Za kilometre pa ne vem, ni daleč.