Citat:
Uporabnik Bitch_inside pravi:
Meni so bolj smešni te kvazi "specialci" ... vsi v nekih hudih dresih, s čeladami in ne vem kakšnimi špegli. Ne vema zakaj je to potrebno ... za dolge fure rabiš podložene hlače drugo je pa bolj kult kot kaj drugega. Govorimo o rekreativcih seveda in jst se sam čudim v kaj se folk napravi, zato da naredijo par deset kilomterov.
Glede čelade ... jst je tudi ne uporabljam... sem že padla, sam so bolj kolena najebala kot kaj drugega.
Veš, kaj je pa meni smešno? No, bolj nezrelo, neodgovorno -neuporaba čelade. Ko voziš pardeset kilometrov na soncu, pa ti kugla seka v bučo, je precej dobrodošla senca, ki jo čelada naredi. Varnost ob padcu? Tisti stiropor, kaj pa bo naredil... To sem tudi jaz mislil, dokler nisem videl, kako je eden ''zaplužil'' z glavo po cesti... Čelada je sicer bila za v kanto, popraskan pa le ni bil po glavi. Stvar odločitve posameznika, bo uporabljal čelado ali ne. Zdrava pamet narekuje uporabo. No, pičke s fensi frizurami bodo verjetno imele pomisleke. Takšne pa itak ne kolesarijo kaj prida....
Dres je precej pomemben. Lahko tudi navadna bombažna majica. Fajn pije švic, so včasih rekli. Pa prekleto težka postane, prepotena -a ne...? Material iz katerega so izdelani dresi (saj imajo tudi enobarvne, če te žive barve motijo), se sproti suši. Pa ob dolgih vzponih na soncu prekleto prav pride zadrga, ki jo odpreš do popka... Superge...saj gre po ravnini. Za resno kolesarjenje pa morajo biti kolesarski čevlji. Isto, kot smučarija -zakaj misliš, da so vezi? Saj lahko enostavno stopiš na navadne dile in se spustiš po bregu... Še pancarjev ne rabiš, bodo navadni gojzarji dovolj.
Očala? Ne rabiš. Ta pravi kolesar ima polne oči mušic in prahu, to naj te ne moti. Pa rokavic tudi ne rabiš, kaj šele plastenke s pijačo. Za bicikliste po kolesarski... Odloči se sama. Saj vem, da malo provociraš, zato pa tak odgovor..