Kolesarske ture

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.261
152
63
Citat:
Uporabnik ltd pravi:
Že. Pot je asfaltirana v celoti, edino zna biti, da en most vmes še ni narejem in je treba malo pomotoviliti. Za kilometre pa ne vem, ni daleč.

Kako je iz smeri Trbiža do Beljaka? Baje je tam tudi ena kolesarska steza v sklopu kolesarske povezave alpe-adria?

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Citat:
Uporabnik torcida_st pravi:
Super hvala za odgovore a za Malborghett se pelješ naprej proti Pontebbi?

Ja, samo naprej nadaljuješ od Trbiža. Vmes imaš še izhodišče za na sv. Višarje (od tukaj je za ene 3km brez kolesarske steze in se pelješ po lokalni cesti) in par slikovitih vasic, ki se jih splača pogledat (npr. Ugovizza).

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Citat:
Uporabnik bigMIKE pravi:
Citat:
Uporabnik ltd pravi:
Že. Pot je asfaltirana v celoti, edino zna biti, da en most vmes še ni narejem in je treba malo pomotoviliti. Za kilometre pa ne vem, ni daleč.

Kako je iz smeri Trbiža do Beljaka? Baje je tam tudi ena kolesarska steza v sklopu kolesarske povezave alpe-adria?

Je križišče malo naprej od Trbiža, kjer se odcepi za Beljak, a ne vem kakšna je pot, še nisem šel. Sem pa srečal kar nekaj Avstrijcev okrog Trbiža.

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik panoramic pravi:
Pot je v celoti asfaltirana, v eno smer je cca. 25 km. Če ti je premalo, lahko nadaljuješ še naprej do Malborghetta (cca. 15km). Sicer gre pot še naprej, ampak je od Malborghetta naprej zaprta, ker en odsek obnavljajo.

Kje pa nadaljuješ? Jst sem šla lani od Jesenic do Belpoških jezer, sam mi je bla malo premalo.

torcida_st

Pripravnik
6. okt 2007
509
0
16
Citat:
Uporabnik Bitch_inside pravi:
Citat:
Uporabnik panoramic pravi:
Pot je v celoti asfaltirana, v eno smer je cca. 25 km. Če ti je premalo, lahko nadaljuješ še naprej do Malborghetta (cca. 15km). Sicer gre pot še naprej, ampak je od Malborghetta naprej zaprta, ker en odsek obnavljajo.

Kje pa nadaljuješ? Jst sem šla lani od Jesenic do Belpoških jezer, sam mi je bla malo premalo.

A od jesenic je cela asfaltirana?

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
V križišču ne greš levo na zgornjo pot proti Belopeškim (modra puščica), ampak nadaljuješ proti Trbižu po spodnji poti (oranžna puščica).

trbiz.jpg

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Citat:
Uporabnik torcida_st pravi:

A od jesenic je cela asfaltirana?

AFAIK (še) ne. Opcija je po glavni cesti do prvega križišča za Mojstrano in potem skozi vas naprej do začetka kolesarske poti.

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.986
355
83
tam ko se terc po tori rola
Citat:
Meni so bolj smešni te kvazi "specialci" ... vsi v nekih hudih dresih, s čeladami in ne vem kakšnimi špegli. Ne vema zakaj je to potrebno ... za dolge fure rabiš podložene hlače drugo je pa bolj kult kot kaj drugega. Govorimo o rekreativcih seveda in jst se sam čudim v kaj se folk napravi, zato da naredijo par deset kilomterov.
Glede čelade ... jst je tudi ne uporabljam... sem že padla, sam so bolj kolena najebala kot kaj drugega.
grin1.gif
Veš, kaj je pa meni smešno? No, bolj nezrelo, neodgovorno -neuporaba čelade. Ko voziš pardeset kilometrov na soncu, pa ti kugla seka v bučo, je precej dobrodošla senca, ki jo čelada naredi. Varnost ob padcu? Tisti stiropor, kaj pa bo naredil... To sem tudi jaz mislil, dokler nisem videl, kako je eden ''zaplužil'' z glavo po cesti... Čelada je sicer bila za v kanto, popraskan pa le ni bil po glavi. Stvar odločitve posameznika, bo uporabljal čelado ali ne. Zdrava pamet narekuje uporabo. No, pičke s fensi frizurami bodo verjetno imele pomisleke. Takšne pa itak ne kolesarijo kaj prida....
Dres je precej pomemben. Lahko tudi navadna bombažna majica. Fajn pije švic, so včasih rekli. Pa prekleto težka postane, prepotena -a ne...? Material iz katerega so izdelani dresi (saj imajo tudi enobarvne, če te žive barve motijo), se sproti suši. Pa ob dolgih vzponih na soncu prekleto prav pride zadrga, ki jo odpreš do popka... Superge...saj gre po ravnini. Za resno kolesarjenje pa morajo biti kolesarski čevlji. Isto, kot smučarija -zakaj misliš, da so vezi? Saj lahko enostavno stopiš na navadne dile in se spustiš po bregu... Še pancarjev ne rabiš, bodo navadni gojzarji dovolj.
Očala? Ne rabiš. Ta pravi kolesar ima polne oči mušic in prahu, to naj te ne moti. Pa rokavic tudi ne rabiš, kaj šele plastenke s pijačo. Za bicikliste po kolesarski... Odloči se sama. Saj vem, da malo provociraš, zato pa tak odgovor..

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Meni so bolj smešni te kvazi "specialci" ... vsi v nekih hudih dresih, s čeladami in ne vem kakšnimi špegli. Ne vema zakaj je to potrebno ... za dolge fure rabiš podložene hlače drugo je pa bolj kult kot kaj drugega. Govorimo o rekreativcih seveda in jst se sam čudim v kaj se folk napravi, zato da naredijo par deset kilomterov.
Glede čelade ... jst je tudi ne uporabljam... sem že padla, sam so bolj kolena najebala kot kaj drugega.
grin1.gif

Men je pa bolj žalostno kakor pa smešno brat komentarje kot so tvoji. To da ne voziš s čelado je neodgovorno. Dresi imajo svoj namen, to bi ti kot nekvazi "specialka" mogla vedt kako koža drugače diha v tej opremi.

Ne vem kaj točno je zate kvazi specialna oprema?

Sam sem eden takih kvazi specialcev, ki jih omenjaš, naredim nekaj 10km (običajno recimo 40-50km), to pomeni takoj najmanj 2uri na biciklu, upoštevaj vročino, promet, upoštevaj tudi to da sem na kvazi biciklu in sem kvazi kolesar, ki nima neke hude kondicije.... a se ti ne zdi da tak človek še toliko bolj rabi nek dres, čelado, očala, bidon in rokavice? Vsak del opreme ima svoj namen. Govorim o normalni opremi, ne o SPD pedalih in ipd. karbonski šari, ki je normalna za tiste ki naredijo 100km na turo.

Tvoj prvi stavek mi o tebi pove, da si ena visoka češplja, ki se ima za nekaj več kot so vsi ostali, ostali so zate manjvredni, drugorazredni. A se ti ne zdi, da si prestara za tako kategoriziranje ljudi?

Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Čelada ni stvar posameznika, ampak bi morala biti obvezna - naj te nosim na vesti?....

467716-post_slo.gif

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
ksz

Koliko rabite od Ljubljane do Bovca? Kje je najboljše iti?

Kakšen je vzpon na Vršič?

Iz katere smeri je lazji/tezji, kranjskogorske ali bovske?

Nazadnje urejeno:

kakush

Pripravnik
11. sep 2007
62
0
6
Nazadnje sem šel prejšnji teden. Do Bovca (145km) sem rabil cca 4 ure in pol. Jaz sem šel po glavni cesti. Vzpon je meni osebno težji iz Trente saj moraš narediti cca 200 dodatnih višinskih metrov. Iz KG se moraš dvigniti iz 800 na 1600, iz Bovca pa iz 600 na 1600.

Upam, da ti bo kaj v pomoč.

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
Ja, hvala! V dilemi sem, ker moram ju3 do 20 (tema) pridt do Trente, startam pa ob 13 iz Lj. Zdej pa a grem do Bohinske Bistrce, pol z avtovlakom do Mosta na Soci,pa pol gor, al pa cez Vrsic... No,sj pomoje bi mogl bit 7ur zadosti,da pridem cez Vrsic, ce ne drugace bom ga pa pes rinu gor =)...

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
vršič ni tolk grozen kakor se govori. sploh pa ne iz KG smeri.

lahko greš tudi čez škofjo loko-železnike-petrovo brdo...bo najhitrejša pot

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
ksz

Zopet se začenjaja iskati ideje in priprave na 1.majsko turo, trenutno je 90% določena trasa, vendar, ko sem videl višince, predvsem od 130km naprej
uf-1.gif
... Prosim za mnenje, je preveč za en dan?
1671517-Lj-Vinica-Plitvice.png

Priponke

• 1671517-Lj-Vinica-Plitvice.png
    1671517-Lj-Vinica-Plitvice.png
    57,4 KB · Ogledi: 605

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
v imenu datoteke - Lj-Vinica-Plitvice.
Pomoje bi šlo, če boš imel v nogah do takrat nekih 1000-1500km.
Bolj kot višinci, ki niso ne vem kaj, zna bit problem dolžina trase.

Ampak se jo da izpeljat, jaz sem npr. peljal v enem dnevu na Pag - 220Km, pa je kar šlo.

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
tura ni nič posebnega, bolj je problem da je to za 1.maj
do takrat pa vprašanje kolk km bo naredil (vemo kakšno vreme je lahko marca in aprila)

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Zato pa jaz že zdaj sobnega gonim, da grem pripravljen na kolo takoj ob prvih toplejših dnevih. Pa tudi v januarju in februarju se da, če so temp nad 5 stopinj, si oblečem pač zimski komplet in gas. Meni je zakon pozimi po gozdu gonit, nikjer nobenega, blato, sneg...