Koles.celada za otroka

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
za mene mislim da je bila okoli 10
wink-1.gif

mislim da si lahko prišparaš trud da jo sploh nosiš in jo direkt v koš fukneš, varnostni učinek bo približno enak
smirk-1.gif

sem pa gledal pred kratkim en test otroških čelad na švabski tv in vse kar je bilo tam nekje pod 20€ je bilo direkt za na odpad

Čisto dobre so čelade za 10 eur nič jim ne manjka. Nevem kaj ste vsi pametni
bonk.gif

Na kolesu je čelada bolj za to, da si ne razbiješ glave ali obraza in nič drugega. Če pogledaš kakšna sploh je kolesarska čelada ti je jasno da prav neke varnostne funkcije nima. So bolj za zaščito obraza in zatilja, to pa itak vsaka zdrži.

LP
bike_helmet.jpg

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.085
6.932
113
pri taščici
sem imel MET celado /baje niso po 10 evrov, pa sem ob zdrsu v ovinku ravnotako olupil levo stran obraza od uses do brade. je ze nekje slika na alterju se mi zdi. V preteklosti se mi brez celade ni kaj takega zgodilo.

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.134
197
63
pol pa srečno brez čelade.....

sem videl v živo take hude padce...da pri čeladi res ne mislim šparat...da ne govorimo kakšne ogromne razlike so v zračnosti...in kako ti čelade sede na glavo. malo poizkusi dat na glavo različne čelade...boš občutil razliko.

najbolši so pa itak tisti ki si čelad sploh ne zapenjajo.

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.901
113
Bolj važno je da je pravilno nameščena. 80% otrok jo ima nekje zadaj na tilniku, pasovi pa mahajo malo po svoje, tudi ko so zapeti. Če niso speljani lepo pred in za ušesom bo šla čelada po svoje. Sam sem jo šel enkrat iskat 15 metrov naprej od mesta kjer sem padel. Samo zato ker paščkov nisem imel zataknjenih za ušesi. No, mogoče mi je bila tudi številko prevelika, ampak to je bilo v časih ko je bilo treba po čelado čez mejo in ko čelade razen tekmovalcev ni nosil nihče.