Koles.celada za otroka

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.085
6.932
113
pri taščici
kje v lj kupiti kolesarsko celado za otroka starega 1 leto. ni treba da je ravno top model. Na kaj naj bom pozoren
otrok se bo vozil v zato namenjenem sedezu na kolesu

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.085
6.932
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Danes je lažje otroka narest kot pa čelado kupiti jao jao jao...

Čelade so v vseh športnih trgovinah - hervis, intersport, sport 2000.....
o tem bomo pa novo temo odprli...... problem je v tem da najprej rabiš otroka potem pa čelado...
za prvi del tvojega odgovora sem spraševal v preteklosti
evil.gif

Sem grem popoldne mal po tvojih naslovih, samo zanima me če so kakšne pasti.
Itak pa že vem da bo dražja kot za mene
rolleyes-1.gif

Sicer pa sem bolj pričakoval odgorore v stilu: glej da bo imela čimveč prezračevalnih rež in podobno
evil.gif

Nazadnje urejeno:

gig

Pripravnik
7. apr 2009
684
11
18
TopStil jih izdeluje v LJ v Murglah. Mogoče jih tam tudi prodajajo. Mokrška 1 se mi zdi. Poleg Murgle centra na Cesti v Mestni Log. Za to kar rabiš so vrhunske!

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
obišči kakšno specializirano trgovino, jez sem kupil KED in smo zafovoljni, otroški motiv na čeladi (zadovoljen otrok), veliko rež za zračenje in po želji lahko zvečer zadaj vklopiš lučke, da utripa rdeče zadaj za boljšo vidnost. Seveda to pride v poštev ko bo večja, ker sedaj še ne gleda iz sedeža ven

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Sicer je samoumevno, ampak bodi previden, ko zapenjaš čelado, ker če boš otroka pri tem uščipnil, mu boš tisto sezono potem težko še spravil čelado na glavo, naslednjo bo že malo pozabil
smile-1.gif

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Zgolj v vednost: našemu malemu junaku gre zelo na živce, ko se z zadnjim delom čelade zadane v naslonjalo otroškega sedeža, zato mu čelada sčasoma zleze na oči in potem teži, ker nič ne vidi (čeprav je čelada pravilno pritrjena).

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Ko boš kupoval, glej, da bo zračna. Otrok v glavo pod čelado žašvica full:)

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
za mene mislim da je bila okoli 10
wink-1.gif

mislim da si lahko prišparaš trud da jo sploh nosiš in jo direkt v koš fukneš, varnostni učinek bo približno enak
smirk-1.gif

sem pa gledal pred kratkim en test otroških čelad na švabski tv in vse kar je bilo tam nekje pod 20€ je bilo direkt za na odpad

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.901
113
Sem bil v specializirani trgovini, čelade od 35 - 55 EUR. To so najmanjše čelade, ki bodo naslednjo pomlad otroku najbrž že premajhne. Na koncu sem kupil tisto iz špara za 7 eur in ugotovil da je za 8 mesečnega otroka ravno toliko (ne)uporabna kot tista za 50 eur. Ko se otrok nasloni z glavo nazaj mu čelada zleze na obraz in je konec veselja. Problem pri teh nastavljivih čeladah je to da je kahla še vedno 5x prevelika tudi če trakove zategneš toliko da naj bi načeloma držali čelado na glavi. Tako da pomoje dokler otrok nima več kot 50 okol glave je čisto vseeno kakšna je čelada če jo je nemogoče tako namestit da ne bo dol padla že pred padcem.

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.751
108
63
V baby centru so bile po 3 EUR
smile-1.gif
Sicer mislim, da cena ne more biti merilo kvalitete, konec koncev lahko dva trgovca kupita isto čelado za 2 EURa, prvi jo bo prodajal naprej za 3 EUR, drugi pa za 20 EUR..

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.085
6.932
113
pri taščici
v baby jih nimajo več (vsaj v btc), cena naj bi bila okoli 15 evrov. Kakšne so bile za tri evre ne vem.
Še glede cene. tisto za 50 evrov sem že testiral, upam, da tiste za 10 evrov ne bom nikdar...
Še nekaj. Ne kupujte kie Ceed ker je nevarna in šrot. Kupite avto vsaj za 100 kE.
Sem nekaj čelad tlačil danes otroku na glavo, pa lahko samo potrdim tisto da so vse "kahle" prevelike. Tako tiste za 10 kot tiste za 50 evrov.
Kako se bo obneslo pa poročam. Danes jo je imel cca uro na glavi, sicer je nekaj protestiral občasno, ampak nič hujšega. Protesiranja sem že navajen od kape in traku čez ušesa.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.402
1.409
113
Vsaka čelada, tudi otroška ima ali bi naj imela poleg trakcev za zapenjanje še od zadaj en gumb, ki ga vrtiš in tako zmanjšuješ ali povečuješ obseg glede na velikost otrokove glave. Jaz sem moji hčeri kupil čelado v Hervisu. Koliko je stala ne vem, vem pa da ima otroški motiv in je roza barve. Čelado uporablja od nekje 10 mesecev in ji bo še za to sezono prav (sedaj je stara 3,5 let). Obseg se lahko namreč nastavlja iz mislim da 46 do 54 cm.
Ampak bolj kot čelada je pomembno, da se navadiš ZELO defenzivne vožnje ko bo otrok s tabo na kolesu in da pri vsakem prehodu res pogledaš če se ti avto ustavlja, če te ješofer videl,.....
Midva z mojo hčero sva sedaj v skoraj treh letih prevozila že kakih 1000 km na kolesu in moram reči, da bi lahko bila že oba nekaj krat v bolnici če nebi res na vsakem prehodu čez cesto petkrat pogledal. Ker včasih enostavno ne morem verjeti kaj vse šoferji gledajo na okrog in kam vse gledajo samo na cesto pred sabo ne.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.085
6.932
113
pri taščici
Se strinjam, poleg tega me vsaj danes na prvi vožnji kar malo ravnotežje nagaja, saj imaš težišče bistveno višje. Tudi ko sem se s prtljago potepal ni bilo tako hudo.
Pa ko ti zadaj kinkne precej hitro ugotoviš ker te po križu nabija.
Tisti vrtljivi gumb pa vem da obstaja in sem ga tudi privil. Moram pa še pogledat če se na kak način da še trake skrajašat. Problem bo potem v tem da jih bo težje mimo ušes speljat.

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.901
113
Saj gumb zadaj za "kletko" zmanjšat imajo tudi tiste za 7 evrov. Jaz tamalo vozim spredaj (family bike, ki ima integriran sedež) in je res treba počasi oziroma previdno. Saj ne rečem, ko je lepa cesta in recimo na kolesarski stezi ga lahko mal naviješ, drugače pa....Če ne drugega ne moreš kar čez vsako luknjo letet tako kot če si sam na kolesu.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.402
1.409
113
Ravnotežje bo z rastjo tvojega otroka stalno hujše. Saj se počasi navadiš in prideš not samo potem ko je otrok večji in težji in bolj nemiren se to vse slabša. Predvsem probaj namestiti sedež tako da bo čimbolj nad zadnjim kolesom. Se pravi da bo težišče čim nižje. Ker jaz sem ga imel nekaj časa na mojem gorcu in tam je bila prava je... za vozit. Sem šajtral ko kaki pijanček. Zdaj pa ga imam na enem mestnem Giant-u kjer je otroški sedež nameščen takoj nad ptrljažnikom in je odlično za vozit.