Ko se navadiš/razvadiš...

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Kupi kađarja al pa tanovga espejsa in si zmagal ... če nisi hiter voznik bo tudi 130ks dovolj močan zate.
smile-1.gif

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
roberto, ni fora v količini ljudi...fora je, da sem jest mal prevelik. in žena tudi
smile-1.gif

in, če sem pošten, za tistih 30 jurjev skoraj začetne opreme pri kadjarju sem že v skoraj top opremi pri mazdi cx5. ki je en podoben "šmorn". pa sem veliko bolje in lepše sedel v njej.
mazda in espace pa nekako ne gresta skupaj...v isti razred mislim. ali pa...kaj pa vem
smile-1.gif

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik ngc2392 pravi:
roberto, ni fora v količini ljudi...fora je, da sem jest mal prevelik. in žena tudi
smile-1.gif

in, če sem pošten, za tistih 30 jurjev skoraj začetne opreme pri kadjarju sem že v skoraj top opremi pri mazdi cx5. ki je en podoben "šmorn". pa sem veliko bolje in lepše sedel v njej.
mazda in espace pa nekako ne gresta skupaj...v isti razred mislim. ali pa...kaj pa vem
smile-1.gif

Kađar za 30k je s top opremo, začne se že pri mal pod 20k.
wink-1.gif

Zdej če si ga že testiru in ti je premajhen, potem vzemi kaj drugega, drugače pojdi vsaj na testno ...

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
Sem videl Kadjarja, to ni pravi Francoz. prevec podoben Nissanu po linijah. Espace pa ja, prava vesoljska ladja.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Kađar ima kaškaja za osnovo. Oba z espejsom sta crossower, s tem da ima kađar tudi 4WD. Ne vem, meni je kađar zelo všeč, espejs je za 2 absolutno prevelik...
Bo pa kmalu verjetno zunaj tudi novi senik, pa da vidimo...

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
mah, espace ima 4.8 metra, moj sedanji pa 4.6 (navaden). mazda (če gremo med suv-e) je 4.5. ni takšen grozen preskok. če bi ostal med "kao" enoprostorci, imam potem še c4 grand picasso. sedi se lepo, nisem pa še probal ta boljše opreme...ampak mi kokpit nekako ne leži
smile-1.gif

drugače je tudi sedanji espace prevelik za dva. ampak, pelješ se pa kamot (okej, der alte se očitno ne...). in to "udobje" ne vem, kam bi prenesel. mazda je že "športnik", edino c4...
če pa grem med suv-e, je pa potem to spet nekaj čisto drugega...
scenic je pa alternativa komu? touranu?
roberto, pa če bi si ga lahko privoščil...bi vzel espejsa? tudi če bi bila dva?
softi, in kaj bi ti gledal? sharan je recimo predrag...pač uberwagn. nova alhambra je sicer tudi super (kopija sharana), a dodatki nanesejo... ker, če bi lahko zaupal uvoznikom, bi seveda najraje vzel espejsa 2013 initale in imam mir spet kakih 8 let.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.266
1.895
113
Zdaj imaš opcijo da iščeš najnovejše modele, ki so prišli ven v roku enega leta...od teh boš imel najdlje aktualno obliko. Ker da pljuneš 30 jurjev, pa ti jeseni model zamenjajo tud ni za nikamor.

Tako da...tu je spet espace v prednosti, omenjani kađi, (senic mislim da je že nekaj časa zunaj)...kaj pa C- max?..ti ni...to je rang scenika, je pa frišen model), pri vag.u imaš ganz novega Tourana, ravno mprve testne vožnje.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Tudi sam kupujem avto za nadaljnih 8 let in več. Sicer mi GrandScenic še æisto služi, vendar avto je star 8 let, vreden ene 3 jurje (ker ni turbo smrdula), za povrh je 2.0 NA motor. Narediti bo potrebno velik servis, gume kupit...
Ko bom kupil pa nov avto bom kupil top opremo in predvsem tisto ki jo želim, da se ne bom potem po glavi tepel zakaj nisem doplačal za ESP, navigacijo...
Če si ne morem privoščiti kar si želim, potem si ne bom privoščil oskubljene verzije either (samo da je nov).
Espejs mi je nekak preglumazen, ne zdi se mi racionalen nakup (preje emocionalen).
Pa nekako mi ne diši v štartu kupit praktično nov zastarel voz...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik ngc2392 pravi:
smile-1.gif

smile-1.gif

Ne preriravaj pri ceni- 130 dCi 4wd bose (tprej top oprema) je 31.
Če boš vzel espace, vzemi 160 konjskega, je zraven avtomatika in se voziš kot človek.

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
sjtv...če vzamem 130 konjev, kje bom prikrajšan? gledam sicer zen opremo, ne initiale, malce preveč je...
tam pri kadjarju pa sem očitno gledal višjo opremo. ampak, še vedno, mazda je večja. in več ponuja za skoraj enak denar....

vincent: ja, danes sva šla še cmaxa gledat (granda), sicer lanski model, a sem vseeno lepo sedel notri. ni imel pa navigacije v razstavnem modelu. pa potem še kuga in pa malo alternative kadjarju, hyundai x35. kaj pa vem, bom moral miselnost pač zamenjat, da ne bom več imel klasičnega enoprostorca...

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
ta teden sem videl Hyundai Tucsona na šleperju proti LJ, mi je celo lepši od Kadjarja.Kdaj pride v Slo?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik ngc2392 pravi:
mah, espace ima 4.8 metra, moj sedanji pa 4.6 (navaden). mazda (če gremo med suv-e) je 4.5. ni takšen grozen preskok. če bi ostal med "kao" enoprostorci, imam potem še c4 grand picasso. sedi se lepo, nisem pa še probal ta boljše opreme...ampak mi kokpit nekako ne leži
smile-1.gif

drugače je tudi sedanji espace prevelik za dva. ampak, pelješ se pa kamot (okej, der alte se očitno ne...). in to "udobje" ne vem, kam bi prenesel. mazda je že "športnik", edino c4...
če pa grem med suv-e, je pa potem to spet nekaj čisto drugega...
scenic je pa alternativa komu? touranu?
roberto, pa če bi si ga lahko privoščil...bi vzel espejsa? tudi če bi bila dva?
softi, in kaj bi ti gledal? sharan je recimo predrag...pač uberwagn. nova alhambra je sicer tudi super (kopija sharana), a dodatki nanesejo... ker, če bi lahko zaupal uvoznikom, bi seveda najraje vzel espejsa 2013 initale in imam mir spet kakih 8 let.

Za 30k nov sharan, panorama, strom v vratih. Trendlune sky se mi zdi. Za kaj manj usto rabljeno.
Ali pa unega espaca za 23-24.
In nuc drugega. Ce bi gledal do 30k.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik ngc2392 pravi:
sjtv...če vzamem 130 konjev, kje bom prikrajšan? gledam sicer zen opremo, ne initiale, malce preveč je...
tam pri kadjarju pa sem očitno gledal višjo opremo. ampak, še vedno, mazda je večja. in več ponuja za skoraj enak denar....

Ne boš imel avtometike (EDC), ampak ročni menjalnik, kar v tak avto ziher ne sodi. Poleg tega ne moreš doplačat aktivnega tempomata, recimo, ali pa nastavljvega podvozja, HUD ... Pa še kaj.

Probaj oba, pa boš videl, kaj mislim, 160 z EDC je čisto drugi avto.

Višje opreme pri kadjarju nisi mogel gledat, ker je najdražji Kadjar (brez dodatne oprme, seveda) 130 dCi Bose edition 4WD slabih 29 jurjev. Pa so noter LED luči, R-link z navijem, samodejni preklop luči, LDW, omejevalnik s prepoznavanjem omejitev ... Pri CX-5 moraš vzet (vsaj) Revolution opremo, torej 33K ...

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
zal govoris to slovenskemu ljudstvu, ki si v povprecju ne more privosciti ENEGA rednega servisa z menjavo olja letno...
grims-1.gif
kaj mu bo vsa ta oprema za katero nima denarja.