Ko se navadiš/razvadiš...

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
imam 2.0 dci 175 km mašinco in za moje pojme je (že) čez glavo. za novega pa vem, da ima avtomatiko (initale), pa me malo skrbi, saj avtomatika še nisem vozil...ampak, vsega dobrega se hitro navadiš in razvadiš...
meni tempomat prav lepo služi, na ac nastavim 122 in uživam. seveda se hermanu opravičujem, če kje cinca za mano
smile-1.gif

garfield, kadjar je sicer tudi všečen, ker je visok. in to udobje, ko samo rit vržeš na sedež, brez da bi moral delati jogo, je zame pomembno
smile-1.gif

problem je, ker ima moja (življenska) sopotnica težave na daljših relacijah z križem. ustavljanje na vsaki dve uri sicer malo omili problem, a ne povsem. zato pa mi je recimo tisti sedež v c4 picasoju (sopotnikov), ko se zloži v "posteljo" interesanten. in resnici na ljubo je espace delan za francoz(k)e-visoke do 175. v teh sedežih ni tako udobno kot bi želel. pa ne jamram, sem tudi že 10 eur zdržal v njih brez pauze. ampak, če si dvometraš, pač ne moreš izbirati. nekaj časa sem gledal že traffica passengerja...a udobje v tem "kombiju" napram espacu. hmmm...

sass

Guru
1. sep 2007
5.213
851
113
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Zanimivo, meni pa je vrh prioritetne piramide, čimmanj obiskov pri mehaniku. Tako se odpovedujem električnim ročnim zavoram, start/stop sistemom, raznim keyess sistemom, LED lučem (ker pri okvari ene, moraš zamenjt celo luč), preklopljivim ogledalom, raznim asistencam itd...
... daljinsko centralno zaklepanje, električni pomik stekel, ...
se sploh še da dobiti avto brez vsega tega?

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Zanimivo, meni pa je vrh prioritetne piramide, čimmanj obiskov pri mehaniku. Tako se odpovedujem električnim ročnim zavoram, start/stop sistemom, raznim keyess sistemom, LED lučem (ker pri okvari ene, moraš zamenjt celo luč), preklopljivim ogledalom, raznim asistencam itd...

Se strinjam. So pa bombončki vseeno priročni (keyless sistem, odpiranje prtljažnika z brco pod prtljažnik, zaklepanje ko se sprehodiš mimo prednjega dela avta).

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.751
5.906
113
Ok, centralno mora bit, elekrične šajbe tudi (čeprav brez zadnjih bi še preživel) pa avtomatska klima, MP3 in pametno ozvočenje. Bluetooth je skoraj že varnostna oprema, to je tudi fajn. Vse ostalo pa so za nekatere "bonbončki", ki lahko kličejo mehanika, ali pa tudi ne. Na službenem Meganu imamo keyless, pa mi ni prednost. Tempomat ima pa ga ne uporabljam, ker je na naših avtocestah neuporaben.
Sicer pa kaj se sploh oglašam, itak nisem tipičen Renault uporabnik, glede na napisano.

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
ne moreš verjeti, a v vseh teh letih je bilo težav z bombončki še najmanj. v devetih letih pač nekaj mora crkniti. četudi je espace. in nisem dirkač. saj če gledam listo vseh popravil (ki jo delam v excelu) v teh letih, je številka kar visoka...ampak, še vedno, avto imam za vožnjo in ne za v garažo. in če je vožnja udobna, sem zmagal. dokler bom lahko to vzdrževal, sem srečen
smile-1.gif

mehanik pa tudi
smile-1.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.213
851
113
še dobro da ne uporabljaš vseh teh stvari, saj po besedah nekaterih zadostuje že pritisk na gumb, da se ti vsa elektronika v renaultu pokvari.
keyless je praktična zadeva predvsem takrat, ko imaš polne roke krame in se ne ubadaš še z iskanjem ključa po žepih. tempomat pa jaz kar dosti uporabljam. največ pri vožnji skozi naselja, pa tudi po AC dosti, res pa da se redko vozim v prometnih konicah.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:

No, ne mislim te prepričevat v nasprotno. Moja poanta je bila le ta, da dokler nisem sam začel uporabljati keylessa, sem bil mnenja, da je to zgolj še ena nepotrebna na okvaro čakajoča zadeva v avtomobilu. No, po letu in pol uporabe sem krepko spremenil mišljenje. Sem pa zdaj v fazi, ko so mi nesmiselne LED luči, avtomatično preklopljiva ogledala (jih zložim s pritiskom na gumb kadar pač rabim), (počasno) električno zapiranje prtljažnika ...

Edino nekaj mi ne gre v račun...rekel si, čim manj obiskov pri mehaniku, voziš pa Opla?
evil.gif

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.258
4.838
113
Citat:

bonk.gif

Kaj na WC-ju znaš vodo potegnit? Resno vpršam, brez zajebancije.

Na WC ne grem 15x na dan... v avto in z avta pa tam nekje, po navadi imam še polne roke (torba ali dve)
tako da je funkcija samodejnega odklepanja in zaklepanja več kot dobrodošla... sploh pozimi ko je mokro
in ni fajn da stvari odložiš na tla da lahko iz žepa zbrskaš ključe... el.ročna pa je dodaten bombonček...

Enim je pomembno ali je na žaru lesena ali inox dodatna polička kamor lahko odložijo pivo tistih 10x letno,
drugim pa je pomembno, da jim ni treba 20x dnevno vleči ključe iz žepa s polnimi rokami...

1000 ljudi 1000 čudi...

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Tempomat ima pa ga ne uporabljam, ker je na naših avtocestah neuporaben.

No, jaz pa imam drugačne izkušnje...več kot 50% vožnje po AC napravim s tempomatom in kar dosti tudi po naseljih. Je pa res, da se s tempomatom po naših AC ne moreš vozit ravno 180 km/h...

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.258
4.838
113
Citat:
Uporabnik bigMIKE pravi:
Mene bi bilo strah francoza z vsemi bonbončki... A to sploh funkcionira vse skupaj, mislim tolk elektronike - pr takemu avtu si z lokalnim avtoelektričarjem že na TI

Ne vem, še nisem imel opravka z njimi pa smo na 290kkm, kolega pa jamra, ker se mu na BMWju skoz lučke prižigajo
shocked-1.gif

Še vedno je na voljo alternativa kjer te elektronika ne more presenetiti: KLIK

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.258
4.838
113
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
in pol se za takimi vozim po avtobanu in lepo brzina niha nekje med 112 in 126, ker nimajo pojma zakaj ima avto vgrajen tempomat
10.gif

tukaj si se konkretno zmotil... razen če po sebi sklepaš?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.751
5.906
113
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:

Edino nekaj mi ne gre v račun...rekel si, čim manj obiskov pri mehaniku, voziš pa Opla?
evil.gif

Nimam nekih hudih problemov. Pač stara 1,6 atmosferska mašina in čimmanj eletronike, pa gremo.... Opelica je stara 10 let, zato jo počasi čaka naslednjica, takopač malo več gledam in se "učim" po avtomobilističnih forumih.

Fly

Guru
21. jul 2007
2.642
507
113
Tudi jaz ne bi mogel biti vec brez keyless sistema. Ko se enkrat navadis vidis da je to res eden najbolj pametnih dodatkov.
Jaz kar pozabim na kljuce, ves cas jih imam v zepu. Panika je samo takrat ko hoces odklenit / zaklenit avto pa ne deluje. Potem pa iskanje v katerih hlacah sem zdej pustil kljuce
smile-1.gif

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Star model imaš od 2500 evrov do 19000 ,kar pomeni,da bodo cifre kmalu padle še bolj skupaj zaradi novega,ki pa je vsaj spodoben avto.
Vsaka čast tistemu,ki se navadi vozit starega brez armature
smile-1.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.213
851
113
Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
in pol se za takimi vozim po avtobanu in lepo brzina niha nekje med 112 in 126, ker nimajo pojma zakaj ima avto vgrajen tempomat
10.gif

tukaj si se konkretno zmotil... razen če po sebi sklepaš?
verjetno je bilo mišljeno, da ko se voziš po AC s tempomatom, se stalno prehitevaš z nekaterimi, ki vozijo malo počasi, pa se potem zbudijo in malo pospešijo, pa spet spustijo gas ...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Avto safar/skafar iz murske ima na voljo rabljeno initiale grand 175 konjsko varianto z vso opremo. Steklena streha, kamera, sedem zicov.

Zadnja serija.

Manjka pa twm avtom hlajenje sedezev, strom prtljaznik

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Citat:
Uporabnik sass pravi:
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
... daljinsko centralno zaklepanje, električni pomik stekel, ...
se sploh še da dobiti avto brez vsega tega?

Seveda se. Eden takih je holcvagen up! v osnovni opremi. No po opremi ga tudi osnovna dacia sandero šiša.

Nazadnje urejeno:

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Tole samo trollaš. Espace ima zanič sedeže. Sediš na njih kot na kahli, ker nima prostora za noge. Namesto na bedrih direkt na riti. Volan je položen kot v tovornjaku... Mogoče je udoben za palčke. Pa še klima ne zmore ohladiti notranjosti v vročih sončnih dnevih, če si bil zadosti butast, da vzameš ta veliko stekleno streho. To je iz prve roke.
evil.gif

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Nemogoče. Poleg tega, da moraš imet noge v taki nenaravni legi na pedalih. Volana ne moreš zadosti k sebi premaknit. Mislim, če že hočeš imet udobnega Renaulta potem se kdaj vsedi v Vel Satisa. Tam se udobno sedi. V Espacu žal ne. Si očitno samega sebe prepričal.

PS. Kako menjalnik?