Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
1. Nekdo ki nosi očala (in je pogoj zdravniški pregled, kar pomeni da vidi ko krt [ni vsak ki nosi očala v tej alineji]) in ne vidi niti tega da mu hje potekla vozniška (BTW, te obvestijo iz upravne enote o tem) je zame potencialen morilec. Dioptrija se lahko spremeni v 2 letih za par številk kar pomeni da ne vidiš nič. Na cesti si bolj nevarne kot pijanci ki popijejo pol soda cvička! Takim je za vzet izpit in avto, se ti ne zdi?
Me prav zanima, če ti znaš zdejle na pamet povedat, kdaj ti preneha veljavnost vseh tvojih dokumentov?
No tudi nekomu, ki danes ne nosi očal im mu vozniška velja do 80-ga leta, se lahko dioptrija spremeni za par številk, pa izpit še vedno ima. A je tako? A torej zagovarjaš zdravniški pregled vsaki dve leti za vse?
Ampak je tvoja skrb čisto odveč.Nek drug člen v zakonu prepoveduje vožnjo če slabo vidiš, se slabo počutiš, si bolan da nisi sposoben za varno vožnjo..... četudi imaš veljaven izpit. Še zdaleč pa ni rečeno, da se ti bo 10-tih letih od pregleda vid tudi spremenil. POzabi pa lahko tisti, ki dobro vidi in tisti ki mal slabše, pa se mu dioptrija ni spreminjala.
Citat:
2. nekdo ki je spil dva pira in se obnaša tako da je policist presodil da ni sposoben vozit dalje NI sposoben vozit. ČE ti po dveh pirih nisi sposoben vozit, prosim da ne piješ nič ko voziš. Ko jst spijem dva pira napiham pod zakonsko mejo za prekršek in se tako tudi obnašam na cesti -> če mi policist ne dovoli vozit pač ne bom vozil tudi če mislim da se mi je zgodila krivica!
Večina ljudi po dveh pirih napiha malce čez mejo. In takemu policaj mora prepovedat nadaljno vožnjo, in to tudi vedno naredi, neglede na obnašanje ali sposobnost za vožnjo.
Citat:
In pa ja da vrnem vprašanje, ali nekdo ki spije 20 pirov in mu prepovejo nadalnjo vožnjo (po novem zakonu ni potrebe da ga zaprejo če so podane določene okoliščine) in ga čez pol ures spet dobijo, a si ne zasluži VSAJ odvzema vozila?
Ne. Tak si zasluži pridržanje do streznitve, kar je povsem zadosten ukrep, da se ga spravi s ceste.
Ampak na vem če verjameš, avto bodo odvzeli tudi tistemu, ki je spil 2 pira, napihal malce čez mejo in ga čez pol ure spet dobijo, tudi če se je v teh pol ure že toliko streznil, da potem ni več napihal. Tako zahteva zakon. Se ti zdi to uredu?
Citat:
3. začasni odvzem vozniške je povezan s hudim prekrškom (ali ponavljanjem le teh). Zakon je tak da ti ta mesec TRPIŠ in razmišljaš kaj si naredil narobe. Če se ti jebe za zakon je prav da ti po anarhističnem vzoru vzamejo novega BMWja in ga dajo v prešo! Upam tudi da ti vzamejo doživljesko avto ter te izženejo iz države ker očitno ne spoštuješ nobenega zakona. Skratka začasni odvzem ni zato da se ti naučiš vozit v tem času, ampak da malce razmišljaš o posledicah svojih bedarij in da se pripraviš na to da če ne boš nekaj spremenil ne bo odvzem samo začasen.
Ja saj pravim, vožnja med začasnim odvzemom ni prekršek zoper varnost, s tem pač nikogar ne ogrožaš in ta čas ni namenjen, da bi se ta čas naučil vozit, ker znaš vozit.
Samo za nespoštovanje odredbe nekega uradnika (ki ni nezmotljiv), se mi pa zdi zaseg avtomobila, izgon iz države, doživljenski odvzem izpita močno pretirana kazen.
Citat:
4. če povzročiš hujšo nesrečo, gre avto zaplombiran na "obdukcijo" in tam ostane dokler se ne razčistijo okoliščine. Če si jasno kriv ti je že mahoney povedal da lahko ostaneš brez avta, brez vozniške, brez denarja in brez prostosti. Aja hude nesreče ne obravnava policist na mestu nesreče in je logično, da ti na mestu nesreče tudi ne more vzeti vozila. Če bi bilo tako potem bi ti takoj potegnil argument da ko se zgodi huda nesreče nedolžnemu vzamejo vozilo in ga obtožijo še preden je dokazano kriv (ali nedolžen)!
Avto gre na "obdukcijo" samo takrat, kadar se sumi, da je z avtom kaj narobe, (npr bremze), potem se vrne lastniku, kadar pa so okoliščine že takoj jasne pa avto ostane lastniku. Npr krivec bi se lahko zgovarjal, da mu bremze niso delale, pa se jih preveri.
Policaj obravnava vsako nesrečo, in če bi zakon dopuščal, bi lahko zaplenil vozilo pri vsaki nesreči. Tisti argument, da nedolžnemu vzamejo vozilo še preden je dokazano kriv pa ostaja tudi danes pri vsakem odvzemu avta.
Pred leti mi je policaj očital prekršek, za katerega sem čez pol leta pri sodniku dokazal da nisem kriv in sodnik me je oprostil. Danes bi mi pa za isti prekršek policaj zaplenil avto. No pa ti povej, kdo bi plačal škodo, ki bi jo utrpel ker nisem imel avta, če bi se primer ponovil danes? (izguba službe, dohodka, vozniške....)
Citat:
Vem da so ti teksti tebi nepomembni, ampak mogoče bo kdo drug opazil da govoriš bedarije oz. obračaš besede in situacije v svoj "prav", ne zavedaš pa se da so zakoni pisani toliko splošno da zavzamejo vse primere oz. raje kakšnega več kot pa da se poslabša prometna varnost ker par bedakov pade skozi luknje.
Mislim da sem si vzel čas zate in sem ti na vse tvoje argumente lepo odgovoril, in dokazal da ti zagovarjaš take bedarije, kot so odvzemi vozil za primere, ko nekdo spije dva pira in pelje naprej. ko nekdo pozabi podaljšat izpit in nosi očala, pa s starimi še enako dobro vidi, kot 10 let prej, ali ko nekdo ne ogroža nikogar, zna vozit, ampak mu je vozniško ztačasno odvzeto.....
Ja zakon je napisan tako, da raje kasirajo malo več, vzamejo avto tudi tistim, ki niso nevarni (tistim ki povzročijo nesrečo avto ostane) pač vse z nameno da čimveč pokasirajo. Sej kaj bo državi zbit avto?
In ker je zakon namenjen le večjemu kasiranju, ne pa tudi varnosti, se je prometna varnost po sprejemu novega zakona poslabšala.
Kako si torej razlagaš, da kljub nekaj tisoč zaplenjenih avtomobilov število nesreč narašča, število mrtvih pa zadnje mesece večje kot lani? Jaz se to ne razlagam drugače kot tako, da očitno avtomobile ne jemljejo tistim divjakom ali pijancem, ki se zaletavajo, povzročajo nesreče, ampak predvsem tistim, ki nikogar ne ogroæajo, državi pa dišijo njihovi avtomobili in njihov denar.
Več nesreč in prekrškov se zgodi, več država zasluži na ta račun. Je tako ali ni?