Ljudje imajo pravico imeti čudna prepričanja, verovanja, lahko verjamejo, da je WC račka njihov bog, ki jih bo po smrti popeljal v onostranstvo. Lahko celo verjamejo, da se je bog reinkarniral v Damjanu Murku. Smo v sistemu, kjer imajo ljudje te pravice. Meni tudi pogosto ni všeč, kar odkrito povem. Niti nisem več prepričan v to, da je demokracija pametna izbira. Osebno navijam za monarhijo v Sloveniji, npr. Ampak to so moja osebna mnenja. Povedo ti le, da so ljudje različni.
Tvoj način razmišljanja in objave bi kakšen RKC fan označil kot besede samih illuminatijev, zdravnikov in znanstvenikov, razsvetljenih pač
Pa bi to spet bile za večino blodnje, on pa bi vanje celo verjel. Za to ima pravico.
Tale celotna debata ima zelo zelo prisotno tenzijo, da se razvije v filozofsko debato na relaciji katoliških in še kakšnih prepričanj versus sodobnejših, tehnicističnih.
Da ti odgovorim po točkah:
1. Imamo preveč pravic. Npr jaz ne razumem, zakaj imamo pravico, da nas ne obsodijo na smrt. V nekaterih primerih je to primerna kazen, če je speljana preko sodišč. Seveda ne na svetohlinskem, hkrati pa izjemno perverznem zahodu.
2. Imamo premalo pravic. Želim pravico, da svoje življenje končam tedaj, ko to želim. Če je to evtanazija pa tudi prav. O tem sorodniki nimajo kaj odločati, še manj pa ostali. Podpiram odprtje d.o.o.-jev, ki bodo izvajali storitev evtanazije. Magari tako, da bodo potnika neuradno pospremili v kakšno bolj inteligentno državo, kjer se to izvaja (pač stil turističnih agencij, le da brez povratne karte).
3. Imamo dovolj pravic. Nekaj je obdukcija, ki je potrebna ne zaradi nas samih ampak odkrivanja dejanj ali morebitnih napak drugih. Nekaj pa je odvzem organov. Četudi so predelani v pleskavico, spraženi in vrženi v trebušno votlino. Lepo je, da se o tem nonsensu govori in upam, da bo posledično več ljudi podpiralo koristno uporabo organov po smrti. Še enkrat, da me ne bo zopet kdo popredalčkal: osebno zagovarjam darovanje organov in tudi otroke bom vzgojil v tej smeri, ko bo primeren čas. Dopuščam pa drugačne poglede in mnenja ter jih ne obsojam oziroma demoniziram njihovih nosilcev.