Klimatska naprava

zakon

Guru
16. maj 2008
8.753
800
113
toti Maribor
Moč je najbolj pomembna. Izračunaj si prostornino in jo pomnoži s 25 oz. s 35, če gre za mansardo. Tako dobiš W, ki jih potrebuješ.
Primer: (5x6x2.5)x25=1875=1,9kW

sandichamp

Pripravnik
10. avg 2007
478
15
18
Citat:
Uporabnik LOFFELSPIEL pravi:

Pr klimi je suh zrak, ..

Moja klima je prižgana 24/7 v hudi vročini in imam vlažnost med 55 in 60%. Tudi ko imam vključeno gretje je ista vlažnost.

LP Sandi

LOFFELSPIEL

Pripravnik
10. jul 2012
33
0
6
To preprosto ne more držati, vsaka klima izsušuje prostor, tudi pri gretju seveda. Če ne verjameš pejt v zarošeni avto in prižgi gretje ali z hlajenje z klimo, pa boš videl...

tole so buče... Al pa ti merilec vlažnosti narobe mer oz klima ne dela pravilno...

Nazadnje urejeno:

fija

Zelenc'
11. jul 2012
29
0
1
to ti misliš zaradi tega ker od klime teče kondenz?
Do sedaj se ob noramlni uporabi klime še nisem prehladil ne v avtu ne v flatu.

LOFFELSPIEL

Pripravnik
10. jul 2012
33
0
6
kondenz teče pri vsaki klimi, zato je tudi kondenzacijska cev. Še enkrat kako izsuši prostor je vidno dobro pri šipah, če so zarošene v moment so suhe.... pa naj si gre pri gretju ali hlajenju.

V avtu se prehladiš na kratke fure, ko skačeš vn pa not.... če se voziš dolgo je bolje in imaš tudi manj stopinj razlike. Vsaj tko je pr nas. Problem pr nas so otroci, ki dobijijo takoj suh kašelj, zgleda kot oslovski kašelj, ko brehajo......

Pr men je pa podobno, že ko sem mel motor se tudi polet nism mogel vozit brez podkape in zaščito vratu, ker me sem imel naslednji dan angino, nekateri pa vedno furajo gol vrat in jim nič ni.

Če imaš pa talno gretje voda voda je pa to itak nesmisel, kar vidim pr nas. Imamo po celi bajti talno in ploščice v imitaciji parketa. Spustim 17-18 stopinj v tla in je bajta hladna, tam največ 24 stopinj. Klim enostavno ne rabimo, da o kvaliteti zraka ne govorim.

sandichamp

Pripravnik
10. avg 2007
478
15
18
Vlago mi pravilno kaže. Pozimi ko se ogrevamo na radijatorje mi pade na 30% in moramo imeti prižgan vlažilec zraka. Mogoče imaš kakšno cenejšo klimo in ti ves čas pobira vlago iz zraka.

LP Sandi

luka51

Guru
16. avg 2007
14.394
5.675
113
tudi jaz mam okoli 55% vlažnost v prostoru ob vklopleni klimi.

eni pač majo fobije pred klimami. in skos iščejo neke izgovore kak ni klima fajn in neevem kaj vse.
ob uporabi jo ap verjetno nabijejo na minimum pa sedijo direkt pod izpuhom. taki so potem najbol glasni kak klima škodi

glede talnega hlajenja in 17°. kaj ti to pomaga če maš stene na 28° površina sten je večja. čez okno nbija sonce, topl zrak se pa zadržuje pri vrhu

Nazadnje urejeno:

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik LOFFELSPIEL pravi:
To preprosto ne more držati, vsaka klima izsušuje prostor, tudi pri gretju seveda. Če ne verjameš pejt v zarošeni avto in prižgi gretje ali z hlajenje z klimo, pa boš videl...

tole so buče... Al pa ti merilec vlažnosti narobe mer oz klima ne dela pravilno...

Klima ne more sušiti prostora. Malo preštudiraj, kaj je relativna in absolutna vlaga.

FRooT

Pripravnik
19. avg 2007
507
8
18
V primeru, da je kondenz speljan izven prostora, ga klimatska naprava DEFINITIVNO suši. Pri gretju pa nečeloma kondenzira zunanja enota in ne notranja, zato pri gretju ni odvzema vlage v prostoru
wink-1.gif

LP M .

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Odvzema se absolutna vlaga. Relativna, ki je edina pomembna za dobro počutje in ki jo kažejo vlagomeri, pa ostaja enaka. Pozimi pri zračenju pa pride v prostor mrzel zrak, ki ima malo vlage. Ko se ta zrak segreje, mu seveda pade relativna vlažnost. Zato moramo zaradi dobrega počutja vlago v ta zrak dovajati. Včasih, ko se je kurilo na trda goriva, je vlaga prišla v prostor iz peči. Danes jo pa moramo dovajati z raznimi vlažilniki.

FRooT

Pripravnik
19. avg 2007
507
8
18
Iz podatka o relativi vlažnosti izvemo samo koliko Vlage ( vodne pare ) LAHKO zrak sprejme. Seveda je pa vse odvisno od temperature zraka in nikakor od ogrevanega telesa. Pri starih pečeh je v zrak prehajala predvsem vodna para iz gorečega lesa. ( ob povišani temperaturai pa s tem tudi količina potencialno sprejete vodne pare v zraku ) Tudi zrak ogret s klimatsko napravo ima možnost sprejeti večje količine vodne pare ob predpostavki, da obstaja izvor vodne pare ( rože, sušilni stroj, kopalnica, vlažilniki , .. )
LP M .

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Je že zmontirana Toshiba RAS 137 SKVE3/RAS137SAVE3, cena z montazo je bila 900,00€ , zanimal sem se v Torek, prišli bi lahko že včeraj pa jaz nisem imel časa,tako da so prišli danes.

lp

3,5 kw hladilne moči za tako zajebano razporeditev?

Sicer se na klime in fiziko ne spoznam kaj posebej, bi pa vseeno dejal, da je tvoj pomislek zelo na mestu...tudi mene zanima, kako je s te lokacije mogoče spodobno hladiti ostale prostore, ne da bi bila klima tako močna, da bi se na hodniku naredila plast ledu pa bi tam stale trije iz pingvinske stranke...