Klimatska naprava

shift

Guru
20. jul 2007
9.875
2.267
113
za šankom
ksz...

celo leto čakate tistih 14dni vročine da potem lahko na vrat na nos kupite in zmontirate klimo
confused-1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.454
146
63
Jaz sem se že 3 leta odločal za nakup, letos sem pa rekel da imam poln K vročine v flatu in prebrskal kaj vzeti,preveril ponudbe in vzel.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik shift pravi:
ksz...

celo leto čakate tistih 14dni vročine da potem lahko na vrat na nos kupite in zmontirate klimo
confused-1.gif

Fak ej, v vsaki temi si najbolj moder? Pa ti je res potrebno povsod zraven nos tlačit? Kaj tebe briga kdo in zakaj si bo klimo montiral pa kje ter za koliko bo kdo letalske karte kupoval in podobno?

shift

Guru
20. jul 2007
9.875
2.267
113
za šankom
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:
ksz...

confused-1.gif

Fak ej, v vsaki temi si najbolj moder? Pa ti je res potrebno povsod zraven nos tlačit? Kaj tebe briga kdo in zakaj si bo klimo montiral pa kje ter za koliko bo kdo letalske karte kupoval in podobno?

ponavadi tisti ki noče da kaj koga briga to ne piše po forumih.najbrž je forum zato da se kaj pametnega pomenimo.in ena izmed rešitev problema kako hitro najti nekoga da ti zmontira klimo da to storiš kak mesec pred glavno sezono.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Že ampak zdaj je že mimo in ti preden si šel pisat tvoj moder predlog nisi poznal razloga zakaj on prej koga ni poklical oz. se ni odločil za montažo, je tako? To je enako kot da če je meni danes toča zbila avto in bi mi ti zdaj naknadno pametoval zakaj ga nisem dal pod streho. Brez smisla, sploh škoda besed, o tem ti govorim.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.454
146
63
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Že ampak zdaj je že mimo in ti preden si šel pisat tvoj moder predlog nisi poznal razloga zakaj on prej koga ni poklical oz. se ni odločil za montažo, je tako? To je enako kot da če je meni danes toča zbila avto in bi mi ti zdaj naknadno pametoval zakaj ga nisem dal pod streho. Brez smisla, sploh škoda besed, o tem ti govorim.

467716-post_slo.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Torej... povej kako si zdaj rešil hlajenje teh tvojih "zahebano" postavljenih prostorov oz. kako si montiral enoto/enote? Lp

lost1

mnz
19. jul 2007
8.454
146
63
Poglej ene par sporocil nazaj je skica, ki ima dodano vrisano klimo.

Jaz mislim da bo kar lepo shladilo,ampak počakajmo na malce višje temp. Trenutno je nastavljena na 24°C.

teapot

Pripravnik
29. apr 2012
267
0
16
Jaz sem kar prenosno klimo nabavil. Zadeva funkcionira zelo dobro, saj bi vzel montažno, ampak jo res rabim par dni v letu in mi mobilnost pride še kako prav!

lost1

mnz
19. jul 2007
8.454
146
63
Evo da ti odgovorim, klima se obnese super, ne potrebujem nobene dodatne,prostor ohladi, tiha je, skratka točno to kar sem želel.

467716-post_slo.gif

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
Hišo tudi greješ samo z enim radiatorjem? To bi te monter vprašal verjetno
wink-1.gif
za 90m2 rabiš cca 8 kW hladilne moči...

[/QUOTE]

ti si edini,ki razmišljaš kot jaz,zakaj pa imate v hiši v vsakem prostoru radiator,zakaj nimate le enega v enem prostoru in ga grejete kot nori (v prostoru bo moralo biti najmanj 50 stopinj,da boste lahko ostale prostore ogreli na 20),da vam bo ogrel vse prostore na enako temp.
Pri veliko prostorih se priporoča dve enoti ali razvod po ceveh do vseh prostorov,ker meni se dogaja,da imam na hodniku kot v hladilniku,v eni sobi je ok,v dveh ostalih pa temp ne pade pod 25,odvisno tudi od lege stanovanja,jaz sem na vrhu,stara okna,v kakem dobro izoliranem stanovanju bi bilo bolje,vem pa da bi bilo bolje,če bi imel 2 enoti na hodniku (hodnik imam dolg 6 metrov in bi bilo bolje,če bi imel enoti na zečetku in koncu),ker na koncu hodnika je vhod v kuhinjo veliko 13 m2 in je ne ohladi vredu

lp

shift

Guru
20. jul 2007
9.875
2.267
113
za šankom
a bejž no ne filozofirej.a so imeli kmečke peči v vsaki sobi po bajti?ali lahko od radiatorja toploto usmeriš še kam drugam?koliko daleč lahko 3kw radiator oddaja toploto?

tagelind

Pripravnik
2. sep 2007
228
0
16
Kmečke peči se zdaleč niso cele hiše ogrele, ampak samo dnevni prostor s kuhinjo. Po sobah so bili montirani razni kamini, gašperji, ipd...

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.997
1.439
113
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Je že zmontirana Toshiba RAS 137 SKVE3/RAS137SAVE3, cena z montazo je bila 900,00€ , zanimal sem se v Torek, prišli bi lahko že včeraj pa jaz nisem imel časa,tako da so prišli danes.

lp

3,5 kw hladilne moči za tako zajebano razporeditev?

22. jul 2007
13.397
1.652
113
124
Tako je iz prve roke postavitev na hodniku za ohlajevanje dela v redu, dočim pri funkciji gretje pa ne bo šlo, sicer gre ampak ni to to, zakaj-preprosto fizikalni - topel zrak se zadržuje zgoraj in je 1 prostor-hodnik ekstremno vroč drugo pa je tako tako
wink-1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.454
146
63
Služi super, večino casa dela na minimumu,tko da je sploh ne slisim, skratka jaz sem zadovoljen.

LOFFELSPIEL

Pripravnik
10. jul 2012
33
0
6
Autofan... jest pa lahko shiftu sam zaploskam.. pa mam klime, katere panasonic je hobi varianta daikin... Vendar mi je žal k svinja da jih imam... skor nič jih ne rabimo.....

spustim talno 17 v tla (voda voda) in je ravno prav hladno.... manj baje ne smeš zaradi možnega kondenza..

Pr klimi je suh zrak, otroci so precej očutljivi, suh kašelj, srbenje oči... Tudi v avto me klima zmer zjebe.... tko da ne vem no... mogoče za stare bajte, ki imajo slabo izolacijo... pa ne une iz kamna, ki so po defaultu hladne....

igi

Guru
13. okt 2007
5.584
1.193
113
Celje
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Je že zmontirana Toshiba RAS 137 SKVE3/RAS137SAVE3, cena z montazo je bila 900,00€ , zanimal sem se v Torek, prišli bi lahko že včeraj pa jaz nisem imel časa,tako da so prišli danes.

lp

3,5 kw hladilne moči za tako zajebano razporeditev
?

Vecja moc ti pri "zajebani" postavitvi nic ne koristi!

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.997
1.439
113
Kaj pa je tisto kar mora človek gledati? Jaz imam podobno razporeditev kot lost pa še kakšen kvadrat več in sem lahni dobival izračune za dve enoti, nekih hudih zmožnosti in malo morje filtrov.