Klimatska naprava

DoR

Pripravnik
2. sep 2007
247
0
16
Iscem eno klimatsko napravo za ohlajevanje prostora, velikega skupno ca 40 m2 za zmerno ceno (500-800 eur).
Kako bi se tale obnesla: KAS35NF2INV ?

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
pa okoli 200 e pristejta za montažo,kupita raje kot sem sam pri kakem lokalnem prodajalcu,ker ponavadi imajo všteto v ceno tudi vgradnjo do 3 metrov,mišljeno od notranje do zunanje enote,kupita pa vsaj 4,25kw ali več zakaj,ker stanovanje ni en prostor v celem in zato učinek hlajenja ni enak v vseh prostorih kot če bi se ohlajal le en prostor,moja klima je za 60m2,imam jih 51m2 pa je še premalo,v najoddaljenih delih prostorov se učinek hlajenja bolj slabo pozna,kljub temu da je na hodniku od koder bi zrak naj hlajal vse sobe,eni celo priporočajo dve manjši kot eno veliko (strošek večji)

luka51

Guru
16. avg 2007
14.394
5.675
113
4.25kw je overkil za 40m2, ne pretiravaj.
jaz mam 3kw za 58m2 pa klima laufa na minimumu neslišno cel dan. Res, da je polovica sten v totalni senci, na dveh stenah pa nabija sonce od jutra do večera. in so konstantni na 28-29°C zdaj v teh dneh. ostale stene 21-23°C
pri starših je dvonadstropna bajta z 98m2, zgoraj mansarda praktično brez izolacije pa je hladno z 5kw brez problemov in posebnega naprezanja. (samo ena notranja enota montirana na vrhu stopnišča)

Nazadnje urejeno:

DoR

Pripravnik
2. sep 2007
247
0
16
Malo sem brskal po netu in nasel neka navodila za izracun potrebne moci klime glede na prostor. Naracunal sem tam nekje 3 kW (se celo malo pod).
A Daikin so vredu naprave (kot predlaga KURKOFF)? A ta cenovni rang je OK, ali bi moral gledati kaj iz visjega cenovnega razreda?
A cena za montazo je pavsalna? Jaz imam ze vse nastavljeno za klimo, samo se namestiti jo je treba...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
A bi bil tako dober in z nami delil ta navodila ali nočeš delit in te samo določene zadeve zanimajo?
smile-1.gif

DoR

Pripravnik
2. sep 2007
247
0
16
Prvic gledam za klimatskimi napravami, zato me zanima cim vec stvari, zelim dobiti cim vec mnenj, da se bom pravilno odlocil
smile-1.gif

Navodila za izracun moci so tule: LINK

lost1

mnz
19. jul 2007
8.454
146
63
Iscem idejo kako je najbolj pametno postavit ENO klimatsko napravo.

Primarno je želja da so sobe 1 in 3 čimbolj znosne za preživaljanje časa. V mislih sem imel, da bi dal eno klimo na sredino hodnika in jo pustil delovati cez cel dan,tako da bi zrak se ohladil tudi v ostalih sobah.

Pa na vsa okna bi dal folije proti soncu gor.

Mnenja?

Kakšno moč klime bi bilo pametno vzeti? Celotno nadstopje ima okoli 90m2 .
Ne želim imeti vseh sob na mezlih 22°C , ker nazadnje je bil to razlog za prehlad, bi pa rad imel neko človeško temperaturo.
1526762-TLORIS.jpg

Priponke

• 1526762-TLORIS.jpg
    1526762-TLORIS.jpg
    29,8 KB · Ogledi: 233

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:

Primarno je želja da so sobe 1 in 3 čimbolj znosne za preživaljanje časa. V mislih sem imel, da bi dal eno klimo na sredino hodnika in jo pustil delovati cez cel dan,tako da bi zrak se ohladil tudi v ostalih sobah.

Mnenja?

Ne želim imeti vseh sob na mezlih 22°C , ker nazadnje je bil to razlog za prehlad, bi pa rad imel neko človeško temperaturo.

Kolega je pri novogradnji to rešil tako, da je vgradil plastične cevi v strop in steno. Naredil je neke vrste vod, kjer bo zrak potoval po ceveh, mrzel zrak se bo pa dovajal samo na enem vhodu. Verjetno obstajajo tudi cevi za zunanjo montažo.
zmaga.gif

Jiggler

Pripravnik
22. jul 2007
637
1
18
Moje laično mnenje... Verjetno bi bila dovolj 3,5kW moči, montaža nad vrata na stopnišče.
Bo pa kak strokovnjak bolje svetoval verjetno
smile-1.gif

22. jul 2007
13.397
1.652
113
124
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:

Mnenja?

pri nas smo podobno situacijo rešili z vgradnjo na hodnik in potem lahko prostore hladiš tudi z odpiranjem/zapiranjem vrat, se pa pripravi na velike stroške zaradi dolžine, mi smo imeli dolžino 12 metrov in ne pozabit na odvod za kondenz, kar je tudi lahko težava

luka51

Guru
16. avg 2007
14.394
5.675
113
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:

Vse klime majo tako tipko s katero nastavlas temperaturo po zelji

teapot

Pripravnik
29. apr 2012
267
0
16
V manjši sobi (15m2) bi potreboval klimo, da bo poletje lažje prebavljivo. Mogoče kdo ve kako se obnesejo prenosne klima naprave? Montažna žal ne pride v poštev.

Gledam pa nekaj takšnega.

tagelind

Pripravnik
2. sep 2007
228
0
16
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:

Mnenja?

Hišo tudi greješ samo z enim radiatorjem? To bi te monter vprašal verjetno
wink-1.gif
za 90m2 rabiš cca 8 kW hladilne moči...

igi

Guru
13. okt 2007
5.584
1.193
113
Celje
Citat:
Uporabnik tagelind pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:

Mnenja?

Hišo tudi greješ samo z enim radiatorjem? To bi te monter vprašal verjetno
wink-1.gif
za 90m2 rabiš cca 8 kW hladilne moči...

A to zato, ker si si ti tako zamislil ali po kaksnem izracunu? Kar tako pavsalno brez podatkov o izolaciji, steklenih povrsinah... Ne mores recit 8 kw!

lost1

mnz
19. jul 2007
8.454
146
63
KSZ

Ideje imam zdej dve, ena kot je nekdo pred mano rekel, nad vrata pri stopniscu, recimo 4-5kW , ostala vrata so itak vedno odprta.

Druga opcija je da kupim dve klimi z cca 2,5-3kW , eno namestim na steno ki mejis sobo 5 , obrnjeno proti sobi 1 . Drugo enoto pa namestim v Sobo 3 .

Kolk je montaža klime cca?
Za klimo na hodniku bi potreboval 2 preboja stene, za tisto v Sobi 3 pa en preboj.

100€ po klimi je dovolj?

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.280
802
113
Pomoje ene 200€ po komadu do 1 preboj pa 4 m daleč zunanja enota. To je nekak standard.

lp

lost1

mnz
19. jul 2007
8.454
146
63
Po besedah monterja bo dovolj močna ta klima.

Toshiba
RAS-137SAV-E3 / 137SKV-E3

Mnenja?
Cena je 940€ z montažo.

Jiggler

Pripravnik
22. jul 2007
637
1
18
Nekaj podobnega imam jaz (MITSUBISHI Electric model MSZ/MUZ-GE35VA) - pred dobrim letom me je prišla 887€.
Spodobno ohladi/ogreje cca 80 m2, imam jo v glavnem prostoru (kuhinja, jedilnica, dnevna soba), ostale sobe so navadno odprte.

Mi pa trenutno čez dan vzdržuje temperaturo okrog 25 stopinj. Na manj ne dajem že zaradi otrok, razen ko gresta spat jo malo bolj nateram, ponoči pa dela na 22-23 stopinjah
smile-1.gif

krengorenc

Pripravnik
12. jul 2011
136
0
16
Pa še jaz pristavim svoje vprašanje :
Na morju bi rabil klimo za 40 m2 stanovanja! Severozahodna lega! Ker bi zaprl tudi radiatorje (veliki stroški- to zimo 800€) bi tudi ogreval in hladil ! Ker nimam izkušenj s klimo, živim namreč na Gorenjskem, me zanimajo tudi stroški uporabe klime!!
Hvala za nasvete!

Nazadnje urejeno: