Klima

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.979
6.993
113
igi, po 4min30sec kažejo v tem videu kako lahko SF model veliko bolj usmeri zrak v tla:

https://vimeo.com/50245492

Tega mislim, da FH ne zmore, ali pa je možen takšen konkreten kot loput nastavit samo v gretju, v hlajenju pa ne?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.801
6.781
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik retro pravi:
Za svojo klimo lahko povem da sem zadovoljen , hladi izvrstno in tudi načini delovnja ki jih ima so uporabni, sama klima je tudi zelo varčna in lahko vam povem prve rezultate potrošnje elektrike; v 19 urah delovanja klime je bilo potrošeno 13,1 kWh, to je 0,68 kWh na uro največkrat je bilo uporabljeno hlajenje od 24-23 stopinje in v tem območju se gibajo tudi vsa obratovanja klime po urah in dnevih.
Citat:

Ja tole je bilo po urah in tudi po več ur skupaj, no kvadratura je taka da iz hodnika hladim 3 prostore, hiša ni izolirana in to je potem kar je.
Tole si napisal.
Je pac razlika ali porabis za evro pa pol elektrike na dan ali na teden. Ce jo porabis na dan, potem je bil nakup klime veliko bolj upravičen kot pa ce bi je porabil na mesec.....

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.979
6.993
113
Ni to tako enostavno izmeriti, večina klim je direktno na inštalacijo, torej ni v vtičnico, da bi not dal napravo za merit porabe.

To kar imajo same klime, je vprašljivo, če je realno, rekel bi da je podobno kot poraba pri avtomobilih, vedno kaže manj kot dejansko je
wink-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.801
6.781
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik retro pravi:
In po takem ti dokaži da tvoje klime delujejo bolj varčno. Dejansko še v tem forumu ni nihče omenil potrošnjo njegove klime.
To pa se ne dokazuje samo s porabo električne energije, ampak tudi s tem koliko da klima od sebe ob enaki porabi električne energije. Kako pa boš to izmeril kot laik mi pa ni znano. lahko se samo zanašaš na EER COP, SCOP in podobne kratice.

Če bi se dokazovala samo s porabo električne energije, potem je moja klima najbolj varčna. Med oktobrom in majem ne porabi nič elektrike.

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Samo SF nima še enih funkcij kot sem gledal, kao da zrak usmeri kamor je najbolj toplo/hladno... če to sploh kaj dela.
Pa še nekaj, vidim da sta vedno 2 modela, ki imata različno zunanjo enoto. VE in VEHZ oz. nekaj takega. Ena, ki je cca. 300€ dražja kot druga, če sem prav razumel, lahko greje tudi če je zunaj ve kot -15 stopinj, ter ima vgrajeno nekaj proti zmrzovanju. Zdaj pa me zanima, a je to kar je vgrajeno proti zmrzovanju potrebo pri klimah al kako?

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Ni, ampak se pa včasih pri nas spusti tudi pod 15 minusa. Sem klical in mi je predlagal Daikin klimo, moram še te pogledat kakšne so.

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
To sem potem tudi gledal in bi 3.5kw prišla 1500€ z montažo, kar je preveč. 2.5kw bi bila 200€ manj, samo kaj pa vem al bo dosti ali ne. Nočem se pri tem opeči..