visek_izobrazbe
Guru
tud aermec ima ogrevane zunanje enote.
http://global.aermec.com/site/wp-content/uploads/GPUY_2016RA.pdf (stran 472)
http://global.aermec.com/site/wp-content/uploads/GPUY_2016RA.pdf (stran 472)
Citat:
Uporabnik Daniel pravi:
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Pri garanciji na kompresor preberi pogoje. Ne tako dolgo nazaj je to pomenilo nov kompresor FCO tovarna. POtem pa ga poskusi dobiti v SLO. Transport, carina, davek in menjava seveda ni bila vključena v "garancijo". No v bistvu so se vsi odločili raje za novo klimo
300€ za primerljiv model kar ne bo držalo. prej nekje 50€. Razen če res dobiš kakšne ekstra cene.
Vsekakor bom prebral pogoje, ker prvič slišim za kaj takega. To se bere nekako tako kot, če ti npr. pri pralnem stroju crkne motor, da moraš sam plačati stroške carine, davka, dela in transporta za 1 elektromotor. Ta garancija po moje ne more biti skladna s slovenskimi zakoni.
Žal je sam nisem našel za tako majhno razliko na našem koncu (okrog 4 KW).
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Do kdaj se je Eu uporabljal plin r22/ r407c ? Kakšne so sedaj alternative za polnjenje v obeh primerih ?
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Bomo videli, zadnjo zimo sem 99.99% časa grel z klimo in to najcenejšo micko, HJ al FJ model, pa ni bilo nobenega problema, kar se tiče težav pri delovanju zunanje enote, pa tudi not je blo videt da ok greje.
Mogoče tudi zato ker je bila zunanja nameščena na balkonu bloka, tu je verjetno tudi malce manj hladno. Sicer je bil led, ampak niti približno toliko, da bi ustavil klimo.
Edino, če je bila ta zima pretirano topla in bo v prihodnje slabše...potem pa pač kak dodaten grelec pa rešen problem, pa magari ga ročno reguliram...
kdo sploh prodaja takšne grelce, cena?
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik Daniel pravi:
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Pri garanciji na kompresor preberi pogoje. Ne tako dolgo nazaj je to pomenilo nov kompresor FCO tovarna. POtem pa ga poskusi dobiti v SLO. Transport, carina, davek in menjava seveda ni bila vključena v "garancijo". No v bistvu so se vsi odločili raje za novo klimo
300€ za primerljiv model kar ne bo držalo. prej nekje 50€. Razen če res dobiš kakšne ekstra cene.
Vsekakor bom prebral pogoje, ker prvič slišim za kaj takega. To se bere nekako tako kot, če ti npr. pri pralnem stroju crkne motor, da moraš sam plačati stroške carine, davka, dela in transporta za 1 elektromotor. Ta garancija po moje ne more biti skladna s slovenskimi zakoni.
Žal je sam nisem našel za tako majhno razliko na našem koncu (okrog 4 KW).
Za panasonic garancijo kot sem omenil, ne poznam kaksna so pravila igre sedaj. Jaz sem se umaknil od njih kmalu po mailu s spodnjo vsebino.
POJASNILO k 5-letni garanciji na kompresor ( napisano v katalogu ):
PANASONIC podrazumeva 5-letno garancijo na kompresor tako, da nam v primeru okvare kompresorja
znotraj 5-letnega obdobja nudi zastonj nadomestni novi kompresor franko tovarna v Aziji.
To pomeni, da stranka še vedno plača vse ostale stroške transporta, carine, špedicije in same zamenjave kompresorja.
Tu se najbrž vsi strinjamo, da je taka garancija nekoliko smešna.
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Se bomo pač Panasonicu očitno izogibali na daleč.
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Še kakšno priporočilo za klimo do cca 800 eur morda?
Citat:
Uporabnik matejm1994 pravi:
Zdravo, v torek bom izbral model za klimo ki jo bom imel v sobi. Klimo je treba izbrati iz te firme: http://www.vitanest.si/ Katera bi bila dovolj tiha klima. Tako za gretje kot tudi za hlajenje. Gledal sem FH serijo, samo se mi zdi da je preko 1100€ verjetno...