Klima

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.419
3.807
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Guinness pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Lahko kdo priporoča kakega ponudnika za Mitsubishi klime + enostavna vgradnja? Zid je že prebit, nosilci so zunaj že postavljeni... zamenjava klime pač.

PS: Razen Ream, kjer čakam predračun že 1 teden, pa ni nič...

Priporočam Klimaj, meni so montirali prejšnji mesec, vse tip top. Tudi na slo tech forumu jih hvalijo. Od Reama pa tudi jaz nisem dobil predračuna vsaj 14 dni.
pozdrav.gif

Hvala!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.977
6.993
113
Če boš kaj kontaktiral njih, daj vprašaj glede dodatnega grelca pri micki. Ponujajo namreč nekaj svojega, ki se lahko zmontira v katerokoli enoto. Me zanima na kak način je to izvedba in kako se to regulira, al je pač nek navadn grelec ki potem porabi kar nekaj štroma

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.419
3.807
113
davorinm.wordpress.com
Ponudba je taka od Klimaj (poenostavljena montaža, brez prebijanja stene, ker je že prebito)
- FH25 = 1.000 EUR z montažo
- SF25 = 830 EUR z montažo

Se mi zdi kar ugodno.

PS: Od Ream še vedno nič.
rolleyes-1.gif

Nazadnje urejeno:

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.081
2.850
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Ponudba je taka od Klimaj (poenostavljena montaža, brez prebijanja stene, ker je že prebito)
- FH25 = 1.000 EUR z montažo
- SF25 = 830 EUR z montažo

Se mi zdi kar ugodno.

PS: Od Ream še vedno nič.
rolleyes-1.gif

Ream, kot rečeno več kot 14 dni nič. S Klimaj pa super izkušnja. S tem da mi je bilo hecno, da so prišli, zmontirali in odšli. Nisem niti nič podpisal. Bi lahko potem rekel... Kakšna klima
evil.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Jaz imam micko prejšnje generacije, serija FD25VABH. Pa mi je pri -18 stopinjah 30kv. metrov še vedno segrevala na 21 st. To mi je tudi edino gretje.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:y
Se da na podlagi energetske izkaznice ugotoviti "izgube stanovanja"?

Načeloma ja. Zdaj edino problem je kako dejansko zgleda ta zadeva...ali so noter zgolj konæni izračuni ali pa tudi prerezi sten in njih materiali.
Če imaš sam kake podatke o sestavi zunanje stene jih napiši..zraven še kvadraturo, ter lokacijo stanovanja ( smer neba ter ali je pritlično ali povsem vrhnje...ker tu se rabi potem še sestavk tal oz. stropa).

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Jaz imam micko prejšnje generacije, serija FD25VABH. Pa mi je pri -18 stopinjah 30kv. metrov še vedno segrevala na 21 st. To mi je tudi edino gretje.
In zakaj ti ne bisegrela prostora, če imaš dovolj močno klimo
stupid-1.gif

PS- problem je, ker v prospektih zavajajo in pišejo; gretje od 1,8....6,3 kW, pri tem pa ne povedo, da je 6,3 kW pri 30°C, ko dejansko potrebuješ hlajenje in 1,8 kW pri -15°C ko bi potreboval npr. 6 kW.

igi

Guru
13. okt 2007
5.608
1.207
113
Celje
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Če boš kaj kontaktiral njih, daj vprašaj glede dodatnega grelca pri micki. Ponujajo namreč nekaj svojega, ki se lahko zmontira v katerokoli enoto. Me zanima na kak način je to izvedba in kako se to regulira, al je pač nek navadn grelec ki potem porabi kar nekaj štroma

Zadeva NI enaka kot model FH z že vgrajenim grelcem (je še kompresor in regulacija spremenjena).
Je pa enaka (podobna) kot recimo model SF z original grelcem (tu pa je dejansko razlika samo dodatni grelec).

Ne vem pa kaj vklaplja te "dodatno vgrajene" grelce. Ker če ves čas delujejo potem bo elektrike preveč skurilo.

Lp

igi

Guru
13. okt 2007
5.608
1.207
113
Celje
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
In zakaj ti ne bisegrela prostora, če imaš dovolj močno klimo
stupid-1.gif

PS- problem je, ker v prospektih zavajajo in pišejo; gretje od 1,8....6,3 kW, pri tem pa ne povedo, da je 6,3 kW pri 30°C, ko dejansko potrebuješ hlajenje in 1,8 kW pri -15°C ko bi potreboval npr. 6 kW.

če prebereš prospekte vse lepo piše. Podane so tudi temperature pri katerih velja kateri podatek. In ja za FH z grelcem je 6.3kW mislim da pri 7 stopinjah zunanje temperature. Pri -15 pa še vedno nazivna moč.

Flikca

Pripravnik
12. mar 2013
307
6
18
Škofja Loka
A ima kdo izkušnje s tole klimo? Če se lahko temu reče klima. Imam majhen prostor in se mi prave klime ne da nabavlat. Kako deluje ta klima in koliko ohladi prostor?

Flikca

Pripravnik
12. mar 2013
307
6
18
Škofja Loka
Nisem glih tega foha... Kako pa deluje ta ''vodni stolpec''? Sama voda verjetno ne ohladi prostora. Ledeni vložki pa hladijo kako?

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
V posodico ki drži 5 litrov vode se le ta nalije ali pa dajo ledeni vložki, hitrost ventilatorja potem na nek način ustvari hladno meglico z vodo ali preko teh zamrznjenih vložkov, dokaj preprosta zadeva.
2452558-Mini-portable-evaporative-room-water-air-cooler.jpg

Priponke

• 2452558-Mini-portable-evaporative-room-water-air-cooler.jpg
    2452558-Mini-portable-evaporative-room-water-air-cooler.jpg
    135,5 KB · Ogledi: 333
Nazadnje urejeno:

Flikca

Pripravnik
12. mar 2013
307
6
18
Škofja Loka
Najlepša hvala za tak obsežen odgovor. Sam, a to potem isto kot vlažilnik. V bistvu maš potem veliko vlažnost v prostoru.

igi

Guru
13. okt 2007
5.608
1.207
113
Celje
Citat:
Uporabnik Flikca pravi:
Najlepša hvala za tak obsežen odgovor. Sam, a to potem isto kot vlažilnik. V bistvu maš potem veliko vlažnost v prostoru.

V bistvu pejt raje na hladno pivo kot pa tole...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.977
6.993
113
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:y
Se da na podlagi energetske izkaznice ugotoviti "izgube stanovanja"?

Načeloma ja. Zdaj edino problem je kako dejansko zgleda ta zadeva...ali so noter zgolj konæni izračuni ali pa tudi prerezi sten in njih materiali.
Če imaš sam kake podatke o sestavi zunanje stene jih napiši..zraven še kvadraturo, ter lokacijo stanovanja ( smer neba ter ali je pritlično ali povsem vrhnje...ker tu se rabi potem še sestavk tal oz. stropa).

Mislim da ni tega podatka, vse kar imam je:
površina 68 kvadratov
potrebna toplota za ogrevanje: C 48kWh/m2a
dovedena energija 122

Je pa to drugi štuk, nad pa je samo še streha. Zunanje stene so debeline cca 40cm, izolacije cca 10cm. V "kotih" je beton, potem pa nekje 1m opeke, levo desno, potem pa naprej siporeks.

Lega pa je J-Z

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Za steno ne bo problem...vzame se 30 cm modularec, 10 cm izolacije...ta del ni problem.
Še za streho/ strop napiši če imaš padet...sumim da je betonski strop..gor pa koliko izolacije? Imate gor še podstrešje ali je tvoj strop tudi ' terasa' bloka?