Klasika: Kateri film ste gledali?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
The Curious Case of Benjamin Button - 10/10:
shocked-1.gif
Se strinjam z večino nominacij za oskarje. Če Pitt ne bo dobil oskarja, si ga tokrat nihče drug ne zasluži. Prav tako je ''obvezen'' oskar za masko, sliko in mogoče še za priredbo.

Ocena na IMDB je 8.3, upam da bo zlezla višje, ker ta film bo še legendaren.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Heh, vsi pravijo kak je enak forrest gumpu, ampak dokler nisem po filmu tega nekje prebral, nisem opazil. Mogoče zato, ker je posnet po knjigi in ni samo plod scenaristove domišljije (poleg tega pa je knjiga bila napisana veliko časa pred Gumpom, tak da so prej obratno kopirali).

Je pa res veliko podobnega, ampak je film vseeno tak dober, da mu ne zamerim.

Dante

Pripravnik
3. sep 2007
544
0
16
Gran torino 10/10

Gran torino je poseben film. Pokaže ljubezen na moški način, ki je bistveno drugačna kot je mit o romantični ljubezni, ki nas vse obvladuje.
Ljubezen, ki v začetku nezaupljiva, trda, neizprosna, vendar te počasi objame s toploto, je trdna in trajna in ji lahko zaupaš v nasprotju s pocukrano romantiko, ki je ponarejena, se hitro vžge pa še hitreje pogori.
Eastwoodov film je minimalističen, surov a hkrati topel in herojski.
Pravi heroj žrtvuje sebe za to da pride umazanija na plan, da vsi jasno vidijo razliko med dobrim in zlim.

še zanimiv pogled katoliškega duhovnika na film:
Gran Torino

Nazadnje urejeno:

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Vicki, Christina, Barcelona - 7/10 (ne vem, ni mi bil nič posebnega...kurbarija pač, heheh...čeprov Penelope Cruz mi je kot igralka zelo všečna, ima tapravi temperament in mimiko za igralko)

zvezdana

Pripravnik
28. avg 2008
82
0
6
Mene je pa sinoči prijetno presenetil Kingdom of Heaven na popu. Sodeč po Wikipedii gre za resnične osebe... Pri teh 'zgodovinskih' filmih namreč nikoli nisem prepričana v kolikšni meri gre za resnične zgodbe in osebe.

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Aha, o Kingdom Of Heaven[/COLOR] (na tej povezavi je tudi komentar o zgodovinskih povezavah) imam pa jaz eno prav posebno in tudi zelo osebno zgodbico, ki je tu sicer ne bom navajal, čeprav bi bila verjetno za večino izjemno zanimiva in je na nek način precej povezana z nebeškim kraljestvom (najbrž je komu to brati čudno, vendar niti ne gre za kakšno prispodobo) ...

Sem mnjenja, da si film zasluži malce boljšo oceno, kot jo ima na IMDB[/COLOR] - sam bi mu dal 9/10. Film sem si sicer ogledal v kinu, praktično z začetkom njegovega predvajanja leta 2005. Včeraj sem si ga pač še enkrat, v spomin. Samo nekaj kratkih opomb: kinematografija odlična (vključno s tisto tipično temačnostjo), čeprav je Ridley Scott (in scenaristi) povzel kar nekaj elementov in praks iz drugih uspešnic (npr. Gladiator, LOTR itd.), mu tega nisem zameril (prej nasprotno), glasba odlična, zelo redko je videti tako dodelan in realistično prikazan (dobi in izvoru bojevalcev ustrezen) spopad, kot je bil npr. tisti iz scene v gozdu (ko so lovili Baliana zaradi umora), nadalje zelo dobra in sporočilna zgodba, všečni igralci in še bi lahko našteval. Na koncu sem prišel do zaključka, da v bistvu pogrešam kakšen nov, dober, tipičen film Ridleya Scotta ...
grims-1.gif

No, in ker sem te dni preživel več ali manj na bolniški, sem si včeraj na TV 1000 lagodno privoščil še reprizo parih drugih filmov, posebej ali v kombinaciji s prej omenjenim.
smile-1.gif
To sta The Thin Red Line[/COLOR].

Za nameček in slučano sem danes popoldne na istem kanalu ujel še My Cousin Vinny[/COLOR] (ocena: 8/10), ki se mu, tokrat že drugič (po nekaj letih), nisem mogel upreti predvsem zaradi (takrat še mlade) Marise Tomei.
wink-1.gif

mr_

Guru
20. sep 2007
9.411
2.764
113
Australia - bez ocene
po cd1 sm zaradi obupnih podnapisov odnehal, tako slo kot ang subi so zanic, film kot sam pa me sploh ni pritegnil, kvacjamu nasprotno

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Film se zelo spreminja, tak da se splača vztrajat (predvsem v 2. polovici se začne pravo dogajanje). Začne se kot pravljica in komedija, konča pa kot drama, vmes pa še western, triler...

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Australia - bez ocene
po cd1 sm zaradi obupnih podnapisov odnehal, tako slo kot ang subi so zanic, film kot sam pa me sploh ni pritegnil, kvacjamu nasprotno

Slovenski so mi bili na začetku še smešni, potem sem jih pa zbrisal. Pa ne moreš tako prevajat no...
bonk.gif
Boljše da bi prevajalc šel na en pir takrat.
Sem dal angleške, pa je bilo tudi kar nekaj napak, tako da sem tudi jaz samo poslušal.