Aha, o
Kingdom Of Heaven[/COLOR] (na tej povezavi je tudi komentar o zgodovinskih povezavah) imam pa jaz eno prav posebno in tudi zelo osebno
zgodbico, ki je tu sicer ne bom navajal, čeprav bi bila verjetno za večino izjemno zanimiva in je na nek način precej povezana z nebeškim kraljestvom (najbrž je komu to brati čudno, vendar niti ne gre za kakšno prispodobo) ...
Sem mnjenja, da si film zasluži malce boljšo oceno, kot jo ima na
IMDB[/COLOR] - sam bi mu dal
9/10. Film sem si sicer ogledal v kinu, praktično z začetkom njegovega predvajanja leta 2005. Včeraj sem si ga pač še enkrat, v spomin. Samo nekaj kratkih opomb: kinematografija odlična (vključno s tisto tipično temačnostjo), čeprav je Ridley Scott (in scenaristi) povzel kar nekaj elementov in praks iz drugih uspešnic (npr. Gladiator, LOTR itd.), mu tega nisem zameril (prej nasprotno), glasba odlična, zelo redko je videti tako dodelan in realistično prikazan (dobi in izvoru bojevalcev ustrezen) spopad, kot je bil npr. tisti iz scene v gozdu (ko so lovili Baliana zaradi umora), nadalje zelo dobra in sporočilna zgodba, všečni igralci in še bi lahko našteval. Na koncu sem prišel do zaključka, da v bistvu pogrešam kakšen nov, dober, tipičen film Ridleya Scotta ...
No, in ker sem te dni preživel več ali manj na bolniški, sem si včeraj na TV 1000 lagodno privoščil še reprizo parih drugih filmov, posebej ali v kombinaciji s prej omenjenim.
To sta
The Thin Red Line[/COLOR].
Za nameček in slučano sem danes popoldne na istem kanalu ujel še
My Cousin Vinny[/COLOR] (ocena:
8/10), ki se mu, tokrat že drugič (po nekaj letih), nisem mogel upreti predvsem zaradi (takrat še mlade) Marise Tomei.