Klasika: Kateri film ste gledali?

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
39
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Sory, samo če pa ti oceniš Burn after reading enako kot Pinapple express pa po mojem mnenju nimaš nobenega okusa!
bonk.gif

glih tko kot tvoja ocena 8/10 za Lakeview terrace
bonk.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja kaj bi pa še rad?

men tud dober drugač ja! 8/10...

kdaj je mal preveč naivno narejen...

miha:
zmaga.gif

Nazadnje urejeno:

Zorroslav

Zeroslav
5. jan 2008
1.441
0
36
36
Včeraj sem šel z mojo v kino in sem bil primoran gledat film po njenem izboru (enkrat izberem film jaz, drugič ona). Gledala sva film vojna med nevestama. Zaželel sem si metek direkt v lastno čelo.

Ocena: 0,5/10

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
The Boy in the Striped Pyjamas - 10/10: Film je tak žalosten, da so nekateri na koncu jokali, razen treh pa smo vsi v tišini obsedeli do konca napisov (pa še potem se nekaterim ni mudilo domov). Lepa poteza Koloseja, da je pustil ugasnjene luči na koncu.

decva

Pripravnik
5. sep 2007
462
0
16
Gran Torino 10/10 Clint je kot vino, starejši je, boljši je... .car.

Burn after reading 8,5/10

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Še ena filmska ocena na hitro (v resnici sem jo napisal pred dvema urama, pa so ravno Alter strežnik ugašali). Sicer sem si naslednji film ogledal že v petek, ampak nikoli ni prepozno.
smile-1.gif

Changeling[/COLOR] - ocena:10/10

Malce sem nihal, če bi mu morda raje dal oceno 9, vendar sem potem pustil najvišjo, tudi če oklestim vse vplive čustvenosti zgodbe. Glavni faktorji, ki so pretehtali pri tem, so bili najprej detajli, ki jih je Eastwood vpletel kar nekaj (s tem je pokazal oziroma potrdil izjemno tenkočutnost in zelo oplemenitil zgodbo, ki je že sama po sebi bila "glavni zadetek"), nadalje igralci, spet od Malkovicha in policijskih likov naprej do fantinov (Jolie niti ne kaj posebno, sploh če izzvzamem čustvene vplive zgodbe in glavne vloge v njej) in nenazadnje vzdušje filma. Pri slednjem ne mislim le na obdobje in okolje v katerem se je dogajala (resnična) zgodba, ampak tudi obarvanost filmografije, ki že nekako postaja zaščitni znak režiserja, in pa na poudarjeno in obdobju najbrž zelo primerno "nebogljenost" ženskih likov (predvsem glavne igralke), ki je vsaj v prvi tretjini filma zanesljivo bila velik vzrok za mojo nervozo.
wink-1.gif

Qmi

Fizikalc
22. jul 2007
1.056
1
38
41
Ljubljana
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
The Boy in the Striped Pyjamas - 10/10: Film je tak žalosten, da so nekateri na koncu jokali, razen treh pa smo vsi v tišini obsedeli do konca napisov (pa še potem se nekaterim ni mudilo domov). Lepa poteza Koloseja, da je pustil ugasnjene luči na koncu.

Gledal danes...super film...
zmaga.gif

Samo sem na glede na komentarje že vedel, da je žalosten konec in sem celoten film mogoče malo drugače podoživel kot bi ga sicer...

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.824
113
davorinm.wordpress.com
Še ena filmska ocena na hitro (v resnici sem jo napisal pred dvema urama, pa so ravno Alter strežnik ugašali). Sicer sem si naslednji film ogledal že v petek, ampak nikoli ni prepozno.
smile-1.gif

Changeling[/COLOR] - ocena:10/10

Malce sem nihal, če bi mu morda raje dal oceno 9, vendar sem potem pustil najvišjo, tudi če oklestim vse vplive čustvenosti zgodbe.

Glavni faktorji, ki so pretehtali pri tem, so bili najprej detajli, ki jih je Eastwood vpletel kar nekaj (s tem je pokazal oziroma potrdil izjemno tenkočutnost in zelo oplemenitil zgodbo, ki je že sama po sebi bila "glavni zadetek"). Nadalje igralci, spet od Malkovicha in policijskih likov naprej do fantinov (Jolie niti ne kaj posebno, sploh če izzvzamem čustvene vplive zgodbe in glavne vloge v njej) in nenazadnje vzdušje filma.

Pri slednjem ne mislim le na obdobje in okolje v katerem se je dogajala (resnična) zgodba, ampak tudi obarvanost filmografije, ki že nekako postaja zaščitni znak režiserja, in pa na poudarjeno in obdobju najbrž zelo primerno "nebogljenost" ženskih likov (predvsem glavne igralke), ki je vsaj v prvi tretjini filma zanesljivo bila velik vzrok za mojo nervozo.
wink-1.gif

Ðorđe, sem ti popravil malo post, ker te je ZELO težko brat. V en 10 vrstični odstavek, navadno stlačiš največ dve povedi. Ker uporabljaš veliko pridevnikov in detaljno opisnih besed, pa še toliko težje.
nahrung002.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.824
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Qmi pravi:
Citat:

zmaga.gif

Samo sem na glede na komentarje že vedel, da je žalosten konec in sem celoten film mogoče malo drugače podoživel kot bi ga sicer...

To naj bolj sovražim. "Ful je bil žalosten konec
frown-1.gif
(((((". Ja super, pokvari pol zgodbe. Raje nič ne vem, niti o čem se gre film.

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Passangers - 6,5 (čuden potek dogodkov, še na koncu mi ni blo čisto jasno za kaj se gre, preveč površinski)

Changeling - 10/10 (zelo fajn film, predvsem me je navdušila sama zgodba)

House of D - 8/10 (po dolgem času sem na televiziji zasledila en fajn film, luštna zgodba, sicer tragikomična, pa vendar...)

The tale of Desperaux - 7/10 (sicer je mišek ultrasipmatičen, vendar sem že videla risanke z boljšimi zgodbami)

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
The Last King Of Scotland (2006) (Zadnji škotski kralj) - 8/10
The Dirty Dozen (Dvanajst žigosanih) - 8/10

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik Qmi pravi:
Citat:

zmaga.gif

To naj bolj sovražim. "Ful je bil žalosten konec
frown-1.gif
(((((". Ja super, pokvari pol zgodbe. Raje nič ne vem, niti o čem se gre film.

Kaj si pa pričakoval pri filmu o holokavstu? Da se bodo na koncu židje in nacisti prijeli za roke in zaplesali?

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Verjeli ali ne, obstajajo osebe, ki tega filma še niso gledale!!!
In kar so vama trem naredili ostali, ste vi sedaj storili drugim!!!

Ogledi filma niso končani ko si ga ogledaš ti ali jaz, ampak ko si ga ogledajo vsi!

Zato prosim da Qmi, Southpark in Ynos popravite poste in ne razlagate o tem kako vas je nekdo zajebal, medtem ko ste vi do sedaj zajebali verjetno že najmanj 20 ljudi tukaj na forumu!!!

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
Če te pa res zanima o čem gre film si pa preberi napovednik na kolosej.si in si sploh ne rabš filma pogledat

šala mala
grin1.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Mene noben ni zajebal, tudi če mi nekdo na dolgo in široko razloži film ga bom šel gledat. Če pa komu to ne paše pa naj ne zahaja v to temo (razen če se gremo samo pisanja ocen v številkah in gotovo). Nikjer ni bilo napisano, da je prepovedano razpravljat o vsebini. Kak te morejo šele razjezit trailerji, ki razkrijejo včasih 10x več? A zapreš oči in si porineš prst v ušesa?

Zdaj pa če ne boš gledal film zaradi tega ker veš, da je žalosten konec... Boli me, sej boš ti zamudil odličen film, ne jaz. Drugič pa raje poglej oceno na imdb, tam imaš spoilerje skrite (aja, pa tudi tam pišejo gledalci komentarje in tudi tam piše v večini: this was one of the saddest movies I ever saw...''

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Je par uporabnikov tukaj gor, ki jim uspe film približat brez da karkoli povedo.
Za vse ostalo obstaja spoiler. PIŠI Z BELO

Za večino dobrih filmov ste me navdušili na tej strani. Ravno zaradi tega, ker noben ne pove o filmu vsega, kot to počnejo trailerji in napovedniki.
bonk.gif

Če vam je moje opozorilo odveč, pa tudi prav. Vsak ima pravico napisat kar hoče. Bom pa drugje poskušal najti boljše "napovednike"!

Že dooooolgo ne berem napovednikov, niti ne gledam trailerjev. Ker so pač narejeni za holivudske izdelke B, C kategorije.
Vse kar želim vedet o filmu je režiser, scenarist (če je kaj znanega), zvrst, komentarji filma (ne vsebine), ocena in št. glasov, pa ponavadi preberem prvo vrstico na imdb - tagline.
In tale rubrika na alterju zaenkrat temu kar ustreza.