Klasika: Kateri film ste gledali?

Zorroslav

Zeroslav
5. jan 2008
1.441
0
36
36
Ja film je bil super. Vsekakor si zasluži par nagrad. Clint je pa znova dokazal da mu trenutno ni enakega.

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Revolutionary Road[/COLOR] - ocena: 9/10

Zanimiv in svojevrsten film. Vsekakor ne za uživanje, ampak za premišljevanje. Spet se mi je vrnil znani občutek hermetičnosti (...), ki sem ga dobil že pri največji Mendesovi uspešnici (in najbrž še pri kakšnem podobnem izdelku) - čeprav to tokrat niti ni bila poanta zgodbe. Mislim, da se lahko vsakdo izmed nas poistoveti vsaj z delom predstavljene zgodbe. Pri filmu me je rahlo motilo pretirano poudarjanje uporabe cigaret, ker s tem režiser ni dosegel nič (več).

Kate bo za to vlogo skoraj gotovo dobila oskarja, podobno bi si upal trditi tudi za Leonarda in če bi imel Michael (Shannon) več vrstic v scenariju, bi tudi on bil vreden zlatega kipca. Ker pa film konec koncev vseeno in bil posebej pretresljiv (vsaj zame), je pričakovati tudi kakšno presenečenje (sploh, če je konkurenca kaj več kot primerljiva) ...

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Changeling 10/10
Pretresljiva zgodba o tem, kako mati izgubi 9 letnega sina in o njenem trudu, da bi ga dobila nazaj. Ljubiteljem serije Burn Notice bo zagotovo zanimivo videti Jeffreya Donovana v drugačni vlogi kot le bivšega CIA operativca.

To je bil za Jolie definitivno pomemben film, ki jo je spet povzdignil med prave igralke. Kdo se še spomni njenih pre-Lara Croft vlog? Punca ima oskarja za stransko vlogo (Girl, Interrupted) in dva zlata globusa za glavno igralko (Gia in George Wallace)...
Očitno jo je moral Clint vzeti v roke, da je spet lahko pokazala kaj zmore. Škoda le, da je za to bilo potrebnih 10 let (Girl, Interrupted je iz 1999)... Bomo videli, kaj bo zmogla kot Katarina Velika v prihajajočem filmu The Mercenary: Love and Honor...

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Ups, imaš prav, hvala.
smile-1.gif

Benjamin in Reader pa še prideta na vrsto in takrat tudi kakšno primerjalno mnenje.

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jaz tudi čakam, da pride Benjamin, sigurno ga ne bom (vsaj prvič) gledal doma na monitorju.

Bolt: 9/10 - takšna ocena zaradi grafike, zgodba ni nič posebnega. Grafika pa ohoho, ne vem, če je katera risanka do sedaj imela tak kvalitetno. Ljudje in živali so res stilizirani, okolica pa je fenomenalna, gibanje je zelo realistično. Tudi če niste ljubitelji risank se splača pogledat. Ne vem, če ga nebi šel še v kino pogledat na 3D, more bit noro.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Minority Report - 9/10: ne vem, kako se mi je uspel izmuznit, eden boljših ZF filmov, prihodnost je po moje precej realno prikazana in je čisto možno, da bomo to vse čez 50 let imeli. Tudi zanimiva zgodba, dobra igra... Priporočam ogled!

BTW: Rear Window mi ni bil niti malo všeč, tako kot Citizen Kane ne. Sem pa gledal včeraj Casablanco v HD restored verziji, odlično obdelana kopija, slika čista ''ko suza''.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jop, tale ''swiss-watch-witch-swatch'' je legendaren.

Underworld: Rise of Lycans - 4/10: težko ga je gledat, ker je celi film tema, slaba igra nekaterih igralcev, veliko lukenj v zgodbi...

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.094
1.269
113
42
spet gledu 300. 10/10 - kurja polt 3/4 filma, Najbolj hude fajterske scene ever. Pa nisem gay ali kaj podobnega sam fak keri modeli.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.904
113
meni je tudi ta film čisto adijo
smile-1.gif

body of lies 5/10 brezveze, zlajnana zgodba o teroristih, nima neke prave vsebine in je dolgočasno