Klasika: Katere filme ste gledali? III

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.824
113
davorinm.wordpress.com
Če bi posneli američani, ziher ne bi bilo dolgčas.
smile-1.gif
(kar ne pomeni, da bi bil dober film)

Nazadnje urejeno:

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Citat:
Uporabnik jure_jankovich pravi:
3096 tage

Natasha Kampusch story

6 / 10

Na trenutke prav dolgočasen film, a glede na tematiko in glede na to, da gre za resnične dogodke, nekako pričakovano.

Kaj tole je kot immerscharfi?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Runner Runner 5/10: film izgleda kot da bi ga skupaj montiral kak novopečenec. Malo odreži trak tu, potem malo tam, pa bo že nekaj iz tega. Škoda, bi lahko izpadel precej boljše, če bi film skupaj sestavil nekdo, ki to dejansko zna.

frisk

Pripravnik
25. sep 2007
735
18
18
Domžale
Jaz sem se "zmotil" in namesto This is the end najprej snel The world's end. Na koncu sem pa pogledal oba. "Zmotil" (narekovaji) zato, ker mi je bil angleški, torej The world's end na koncu vsaj dvakrat boljši od ameriškega. OK no mal pretiravam, ampak This is the end = 6,5 medtem ko je The World's end = 8,5.

Podobna tematika filmov (kot že naslov pove), oba filma sta odbita do amena, ampak angleški ima precej bolj inteligentno bolane fore, precej manj na silo delujejo. Tudi klasični moralni deli komedije so veliko bolj dodelani, pač Angleži znajo. Pegg, Frost in ostala klapa igralsko pokosijo ameriško ekipo na celi črti. Dobro znanje angleščine je obvezno, ker tudi, če se ga bo kdo lotil prevajati (jaz že ne), bo zelo težko prenesel vse finte v slovenščino.

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Ima kdo kak predlog za žanr pravniških filmov? Stila 12 angry men, Lincoln Lawyer ipd.? Pa da se čimbolj približa realnim situacijam, brez nekih holivudističnih scen :D

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik sdpa pravi:
Ima kdo kak predlog za žanr pravniških filmov? Stila 12 angry men, Lincoln Lawyer ipd.? Pa da se čimbolj približa realnim situacijam, brez nekih holivudističnih scen :D

Margin Call
Too Big to Fail

Ni točno to, kar iščeš, ampak ti bosta mogoče všeč. Govorita o nastanku finančne krize in se vrtita okoli pravnikov, finančnikov... Pa brez 'holivudskih scen'.

Pa v tej (bolj politični sicer) smeri je še The Ides of March.

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Margin Call, Ides of March sem že pogledal, kar ok filma.. Too Big to Fail se spomnim, da je bil nek projekt na faksu, bo treba pogledat še enkrat ker se ne spomnim več.. Še kak tak film?
Jankovich, ti maš tud dobre filme na umu
smile-1.gif

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Šli s kolegi gledat Gravity včeraj. Ojej, glede na vse komentarje sem pričakoval bolj realističen film. Samo glede prikazano ni nič boljši kot armagedon. Lahko rečem, da je bila višek večera vožnja s karti, na katero smo šli pred filmom. Jaz bi mu dal mogoče 7/10, predvsem zaradi efektov.

lepo vedeti, da so v vesolju hubble, ISS in kitajska postaja (a je ta že sploh zgrajena?) in vsi komunikacijski sateliti, vsi skoraj na kupu par sto km narazen, na isti višini vsi v liniji, da jih lepo bombardirajo ostanki uničenega satelita. Pa da vesoljska postaja lahko izgubi orbito v dveh urah

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Sem pogledal pravkar na fligerju 2 Guns - v žanru 9/10. Vse kar sem pričakoval od Pain and Gain in tam nisem dobil, sem tu dobil povrnjeno dvakrat. Gledal brez pričakovanj in se pol filma presmejal zraven.

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
The Way Way Back 2013 - http://www.imdb.com/title/tt1727388/

Na imdbju 7.5 ocenjena Comedy-drama, a ne s prvim, niti z drugim se ne bi strinjal. Kot prvo je film daleč od neke komedije-drame, film se uvršča med najstniške filme o poletju, ljubezni, s tipičnimi najstniškimi problemi itd., ocena pa je tudi močno previsoka..

Nisem daleč od najstništva, pa se mi je vseeno zdel film precej klišejski, s sprano tematiko in precej nezanimiv. Minili so te časi sanjarjenja in življenja v balončku idealnega sveta.

Objektivno gledano pa je film luštno zastavljen za svoj žanr, s kar nekaj klišeji sicer (poletne ljubezni itd) pa vseeno, za otroke tam med 13 in 17 letom zna bit film zanimiv. Kul je tudi za kako družinsko popoldne, za ogled z otroki..
Ocena: 5/10, Ocena v žanru: 7/10

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Last Days On Mars

Citat:
A group of astronaut explorers succumb one by one to a mysterious and terrifying force while collecting specimens on Mars.

Prekinil po 20 minutah, naj si mater jebejo spet eni zombiji.

jure_jankovich

Fizikalc
14. feb 2013
999
0
36
125
Citat:
Uporabnik sdpa pravi:
Margin Call, Ides of March sem že pogledal, kar ok filma.. Too Big to Fail se spomnim, da je bil nek projekt na faksu, bo treba pogledat še enkrat ker se ne spomnim več.. Še kak tak film?
Jankovich, ti maš tud dobre filme na umu
smile-1.gif

Ja, ampak ne s pravno tematiko - razen že omenjenih 12 jeznih ... če pa bo kaj, zagotovo sporočim.