Klasika: Katere filme ste gledali? III

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Citat:
Uporabnik rawr pravi:

Ena boljših komedij letos.
grin1.gif

Samo tole in tole..

Okey pa pri

Bad Grandpa sem se tudi ene 3x valjal po tleh 10/10
tongue-1.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
The Conjuring
http://www.imdb.com/title/tt1457767/

Dobra old school srhljivka tipa 'tišina, tišina, tišina - BUUUUU'

Pogledal.
Ocena na IMDB mi je dala vedet, da naj bi bil film presežek. No, to ni. Je pa dober. Sicer mi je podoben film "Sinister" bil precej boljši, čeprav ima 1 oceno manj.
Boljše od filmov v tem rangu mi je bila kvaliteta. Od kamere, do fotografije, maske ... Zgodba se hitreje razvije, kar je tudi v redu.

Slabši pa mi je razplet. Očitno sem malo sadista. .
grin1.gif

Dam mu oceno 7/10.

p.s.
A kdo kaj ve, kaj je s temi napisi: "Po resničnih dogodkih"? To nima nobenega pravega pomena več in se uporablja izključno za promocijo in povečanje adrenalina al kaj?
17758-icon_confused.gif

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
p.s.
A kdo kaj ve, kaj je s temi napisi: "Po resničnih dogodkih"? To nima nobenega pravega pomena več in se uporablja izključno za promocijo in povečanje adrenalina al kaj?
17758-icon_confused.gif
v bistvu je res po 'resnični dogodkih': ta dva 'ghost hunterja' sta RL osebe , ženska je tudi svetovala pri filmu, moški je že umrl. Zgodba je valda fake, ampak kao temelji na njunem primeru, kjer je ta duh 'batsheba' nadlegoval neko družino (ki je prav tako sodelovala pri filmu). Tisti prizor pri koncu, ko duhovnik reče, da ima nek nov primer, pa je referenca na precej bolj znan primer Amityville, ki sta ga prav tako preučevala taista 'ghost busterja'. Je pa že napovedan drugi del:
http://screenrant.com/the-conjuring-2-sequel-plot-setting/

Nazadnje urejeno:

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Ender's game 7/10

Harrison Fordu je začelo malo na otročje it zadnje čase.
tongue-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Hitro Kick-ass gledat
bonk.gif

Before mindnight je bil pa tudi najbolj dolgočasen iz trilogije
bonk.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
13.gif

Rečeš, da so osebe v filmu resnično obstajale, vse ostalo pa se izmisliš?
bonk.gif

Potem je fim posnet "po resničnih osebah", ne pa "po resničnih dogodkih".

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Ali poznaš primer Amityville (posnetih milijon filmov) - torej v hiši je kao strašil demon, imajo milijon 'dokazov' itd - na koncu je bilo ugotovljeno, da so si vse skupaj izmislili zavoljo knjige (ki je potem postala bestseller), čeprav veliko folka še vedno verjame, da so se dogodki res zgodili. Torej je posento po dogodkih, za katere normalna oseba ve, da so izmišljeni, precej ljudi pa meni, da so bili resnični.

Citat:
The book is said to be based on the real-life paranormal experiences of the Lutz family, but has led to controversy and lawsuits over its truthfulness
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Amityville_Horror
Je pa valda fino, če lahko pri srhljivki napišeš 'based on a true story', četudi je 'true' samo en procent.

Nazadnje urejeno:

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
2 Guns (2013)

7+/10

Paula
tongue-1.gif

Dober zanimiv muvi, če ne veš nobenih podrobnosti. Običajno, kot v tem primeru je na imdb enostavno preveč napisano in zna pokvarit... Trailerji pa so tak adijo
uf-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
The Conjuring
http://www.imdb.com/title/tt1457767/

Dobra old school srhljivka tipa 'tišina, tišina, tišina - BUUUUU'

Pogledal.
Ocena na IMDB mi je dala vedet, da naj bi bil film presežek. No, to ni. Je pa dober. Sicer mi je podoben film "Sinister" bil precej boljši, čeprav ima 1 oceno manj.
Boljše od filmov v tem rangu mi je bila kvaliteta. Od kamere, do fotografije, maske ... Zgodba se hitreje razvije, kar je tudi v redu.

Slabši pa mi je razplet.

Dam mu oceno 7/10.

p.s.
17758-icon_confused.gif

Teh kurčevih filmov jih je že 20 vsaj z eno zakleto hišo.

Zakaj se niso pri Exorcistu ustavil
bonk.gif