Kje kupiti "steake"

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.725
6.734
113
pri taščici
Alkoholik;francozi so se hujsi kot italijani. Tasca vse krave proda v francijo kot mi je znano.
Darjan:sosed ima skotsko govedo. Dobijo pozimi kakšne silazno balo, krmil najbrz ne veliko, stalno so zunaj na pasi.
Starsi goveje meso tudi se ljubiteljsko 'vzgojijo'. Meso ki pa ga tasca vzredi(govejo) pa ze ne bi vec priporocal (svinje pa itak samo za sebe redi, ker ni nobenega izplena).
Nekdo je spraseval za domace piscance. Da ne bi slucajno ta kupec pričakoval enako meso kot v trgovinah. Se zna zgoditi da mu ne bo vsec.
Ekonomska cena takega piščanca je pa itak poglavje zase (pol jih divjad odnese preden pridejo do sekire)
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.945
6.986
113
Hanzi, pa sosed to trži, kakšno mleto goveje bi me mogoče zanimalo, ne iščem fancy štiklov ki niso nič boljši od še slabši od ostalega
wink-1.gif
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Super...lepo si napisal. VEČINA potrošnikov išče še vedno najmanj mastno meso ipd. in ti misliš, d se tam kjer je NAJVEČJA masa da delat biznis? Boš čevlje tudi delal v švici namesto kitajski? Boš, samo bodo morali bit butični za 1000€ na kos pa boš imel toliko kot če prodaš 100000 kitajskih parov.

Res bi bilo hudo Slovenskemu kmetu, ki bi vložil nekaj dela v to, da najde top govedo kar ga lahko in ga redi po novih food hype smernicah, kolikor se le da. Cena napram prodaji mečkatorju x20, pa pol alterja na dvorišču za direktno prodajo s twinmanom vključenim.

Pa ne mi nabijat o toplih polovicah, ker sem s kmetov in sem marsikater kos videl tudi še toplega, čeprav zdaj že dolgo ne, saj se ne kolje doma. Meso dobim 100m stran, nimajo ne silosa in tudi balirke in opreme za to ne, pa bo še vedno za stejk pač boljše meso, ki je vakumsko pakirano in uvoženo...žal je tako.

Trende je treba izkoristit v svojo korist. Marsikaj bi lahko okoliški kmetje lahko prodajali po 3x ceni, samo se ukvarjajo preveš s tem, da dobijo do zadnjega centa subvencije in ne hodijo na net brat kaj je trenutno in. Glej za kako ceno prodajajo ghee, ki je iz masla brez silaže...
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Alkoholik......ta tvoja zanimivost da italjani kupujejo stare mastne krave ima tud svoj razlog. Če kje potem v Toscani vedo kaj je včasih pomenil "delovno" postaran vol. Taksno meso se je staralo tudi 2 meseca in dobilo vrhunske florentince in tudi vse ostale kose. Iz vsake polovice so odrezali samo 3 prave 2,5-3 kg florentince. Ostali so manjši in jih tudi drugače imenujejo (bistecca fiorentina vs costata fiorentina).Ravno taksne stare zivali so razvile v mesu najvec okusa(pljucna je zato brez okusa in mehka ker nima funkcije). Imajo tudi dodobra razdelan razrez živali, kjer se porabi čisto vsak kos. Skoraj za vsako mišico npr. stegna obstaja kulinarično ime in recept. Danes najbolj obžalujejo ravno to da ni več delovnih volov in tudi pasma sama (chianina) ni dovolj, ker živali pac niso več delovne in se koljejo mlajše. Enaka zgodba je z istrskim boškarinom, ki je podoben chianini. Tukaj pa sedaj v ospredje stopi predvsem prehrana in pravilna vzreja, da je potem kolikor toliko spodbno meso. Vse tisto kar sem na začatku napisal o breztresni vzgoji prav tako. Seveda pa sl9 enska raja nima ne okusa ne znanja kako sploh cenit in uživat takšno meso. Še ena zanimivost......meso se v Toscani tradicionalno razreže in razdeli vsem prisotnim. Vse se uživa s spoštovanjem.....v glavnem vedo kaj delajo.
 

urby20

Majstr
14. jul 2010
3.148
357
83
Goriska
Evo spekel danes na oglju 3 hoferjeve t-bone. Malo olivnega olja malo cesna in popra ter malo soli, bili so odlicni.
smile-1.gif
 

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.545
2.934
113
v lokalni ostariji
povpraševanje in ponudba... na žalost je povpraševanja po nevemkakšnih zrezkih tako malo da pač se namenska reja ne splača... itak raje vzamejo ljudje zrezek obdelan (tako in drugače) iz tujine...

če kdo misli da je to res tak hud biznis potem pa prosim, mu zrihtam rejca njegov vložek je nabava črede... bo takoj imel pol aleterja in 3/4 frajerjev na dvorišču (ali pač ne)

twinman jaz vem kaj je zadaj te "zanimivosti" ampak fora je v temu, da pač v sloveniji takega mesa ne boš prodal... vsaj ne po pametni ceni...

jest5, daj bizgec odj...
 

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Danes sem že jebal, vseeno hvala za lepe želje.
Kar pa ne spremeni dejstva, da niti na svojem področju nimaš vseh čistih.
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ja bejž no bejž... res se rabi naročilo 100 glav na mesec, da se splača kajne.
bonk.gif


NE boš prodal? Zakaj pa GA prodajajo in to veliko višji kot iz najbolj domačih malih kmetij? Vsaka gostilna ima že vsaj black angus burger na meniju, kaj šele stejke. V Lj imaš ob petkih tržnico, kjer se zmaže ogromno takega mesa...

Tudi ta proda kar nekaj kg pa poglej cene: http://www.kraljzara.si/premium-meso.html

To meso je in, in Slo kmet bi s pravo pasmo in rejo mel vrhunski izdelek! Sploh ga ne bi prodajal trgovinam, ampak direktno ali online.
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.945
6.986
113
Včeraj sem ravno bral "raziskavo" glede prodaje in vzreje Pohorje Beefa pri nas.

In eden od zaključkov, da se brez subvencij zadeva ne splača ob trenutnih tržnih razmerah. Izhaja pa raziskava iz 2012.

Tako da ja...pri nas se to ne splača, brez nekih hudih PR potez, očitno je pač trg revežev in se raje plača nekaj eur manj za slabšo kvaliteto.
 

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.545
2.934
113
v lokalni ostariji
a ti veš kakšno čredo moraš imeti, da imaš vsak mesec vsaj 1 glavo? kakšno da imaš 3 glave? in koliko ej to potem mesečnega incoma? ti bo vedež jest5 povedal če ne veš (itak pa se spozna na vse lih en tolk kot zajc na boben)
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Pohorsko je pusto, obična naša krava, mislim da nekaj križana z limuzinko.

Hardly marmornato meso. Sicer pa kej piše, da moraš prodat pri nas? Ravno tujci Slo poznajo kot povsem zeleno deželo in če bi si od kje obetali premium domače meso bi bilo to od tukaj.
 

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.778
6.171
113
blizu močvirne prestolnice
Pri nas se prodaja mlado goveje meso po 7 €. Če vzame stranka polovico mu potem prodamo med 6 in 6,5 €. Res pa je meso odlično, brez silaže, dodatkov... .
Vas pa ljubitelje steakov nekaj ne razumem. Kako lahko primerjate argentinske, ameriške, avstralske, brazilske farmerje s slovenskimi? Ne moreš primerjati njihove pogoje, kjer pasejo na 13000+ hektarjih in naše male kmetije? Sam pravim, da je za naše kmete možnosti preživetja edino v čim bolj domači hrani in s tem višanju cen. Da pa se je folk razvadil in kupuje meso po evro dva, pa je žalostno, saj za tak denar ješ edino sranje, vsekakor ne kvaliteto!
 
Nazadnje urejeno:

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.545
2.934
113
v lokalni ostariji
Saj to meni nekako ne gre v plajbo. Kupuje se meso intenzivne pridelave in kasnejse predelave... ce racunas se transport in marze mora biti tisto meso po 2eur ali manj po kg... in je vrhunski steak... slovensko je pa zanic... hmm
 

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.778
6.171
113
blizu močvirne prestolnice
Ni težko razumeti. Tam skoraj da nimajo stroškov, ne potrebujejo mehanizacijo, ne potrebujejo štal. Tam imajo nekaj tisoč glav živine in noben slovenski kmet ne mora njim konkurirati saj kar se tiče steakov, konkurira jim lahko le v kvaliteti, žal pa je tako pri nas, kot v celi EU zafurana kmetijska politika!
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.945
6.986
113
Ne politika, pogojev ni, edino mogoče na irskem, tam kjer res lepo travica raste celo leto...
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.725
6.734
113
pri taščici
Poleg tega ima krava ob zivi tezi 700kg vsaj 500kg steakov. Torej bi kmet za lepo kravo dobil 5 jurjev(kg po 10 evrov) . Sedaj pa dobi slabega jurja (za staro kravo pa nekaj 100 evrov). Res mi ni jasno da se ne najde nekdo ki bi to redil.
bonk.gif
 
Nazadnje urejeno:

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Po novem Leclerc ima v ponudbi,zrezane in zvakumirane steake BLACK ANGUS.
Poreklo USA (prime choice)
Ribeye,Tenderloin,T BONE in Cowboy steak
Vse v sodelovanju z priznano restavracijo Sorbara Steakhouse
 
Nazadnje urejeno: