Kje kupit rabljen avto?

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Dobro napisano.
zmaga.gif

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Hotel sem povedat,das na stran 20.000 kesa,za nekatere smoke from pussy,za druge odrekanje in za tretje mission impossible...gres v avtohiso in jih vrzes na mizo za avto.
isto velja za leasing ali kredit....denar je denar....
Pravim,da rajsi vzamem nekaj novega (leto ali dve starega z malo km) kot avto ki ima ze 100.000 km za ta denar....sorry za 20.000 ni malo denarja.
Zame avto z 100.000 km ne pride v postev
Se pa strinjam z tvojo trditvijo,da vsak kupi tisto kar potrebuje...

Nazadnje urejeno:

netko

Guru
25. jul 2007
6.955
2.249
113
ta prvega zelo dobro poznam in lahko samo potrdim dobro mnenje
torej Černivec in Torkar je varen nakup

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Poštenih dealerjev itak ni, so pa po izkušnjah iz druge roke med manj problematičnimi Černivec & Torkar (menda so tam bolj v prvih letih poslovanja km malo zavrteli nazaj, za kakšen servis, več menda niti ne, pa naj bi potem tudi s tem prenehali), pa Joma iz Kamnika naj bi bil (po sicer enem starejšem nakupu avta) tudi bolj zanesljiv.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
ker do zdaj se je pa to z računi delalo
grin1.gif

V celju ti ga ziher izstavijo kje... samo postavka na računu je verjetno kaj drugega.
grin1.gif

Schime

Guru
22. nov 2008
1.986
770
113
Jaz prvo pišem za VIN šasijsko številko. Če mi tega ne pošljejo ta avto pozabim. Če pošljejo preverim pol pa na ogled.
Zaenkrat še iščem .:)

tonek

Pripravnik
3. dec 2011
210
0
16
Je kdo kupoval ali ima izkusnje z ac bežigrajska celje. Avti všečni, km nekateri prav malo za uvožene avte? Oglasi se kar menjujejo, torej prodaja gre. Prosim za mnenje, nasvet.
Lp

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Sicer je bilo že zapisano nekaj podobnega, pa vendar še moje mnenje:
Rabljen avto nikoli ne bi kupil preko posrednika.
Izključno pri prvem lastniku doma, pa še takrat bi s seboj pripeljal mehanika in prodajalcu predlagal, da gre avto prej na tehnični pregled, oziroma vsaj na dvigalo. Seveda ob predložitvi vseh dokazov o vzdrževanju avtomobila.
Če bi prodajalec na katerem koli predlogu 'trznil', bi bila kupčija odpovedana.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.716
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik tonek pravi:
Je kdo kupoval ali ima izkusnje z ac bežigrajska celje. Avti všečni, km nekateri prav malo za uvožene avte? Oglasi se kar menjujejo, torej prodaja gre. Prosim za mnenje, nasvet.
Lp
Znanec, 2 leti starega passata s 150kkm. Ne vem pa če je z njim kaj narobe sedaj po dobre pol leta. Njegov stari avto so pa spedenal in precej hitro prodali. Km niso vrteli (pri tistem ki ga je dal v račun, če pa so pred 6leti jih vrteli (ko ga je on kupil pri Drev) pa bog si ga vedi)
Tako da....? Je pa res da je napačna stran trojan

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
Jaz sem zadnja dva kupil pri avtohišah, ki sta pooblaščeni za to znamko. Tako da sem lahko na licu mesta preveril zgodovino v elektronski servisni knjižici. Prosil sem tudi, da ga zapeljejo v delavnico in dajo na dvigalo, kar ni bil problem. Pri enem sem na koncu prosil tudi za priklop na tester - malo je možakar godrnjal, ampak ko sem rekel, da takoj plačam aro, če bo vse ok, mi je ugodil.

Do zdaj sem kupil 5 rabljenih avtov ...
- prvi direktno od lastnika - OK.
- drugi od dilerja - Kasneje po okvarah ugotovil, da je moral imeti v resnici ene 100k km več
- tretji direktno od lastnika - kup skritih napak, ki so se pokazale s časom, žal takrat še nisem vedel, da se avta ne kupuje vzhodno od Trojan
- četrti od avtohiše - Vse kot mora biti, nobenih problemov z avtom, samo potrošni material in ena znana hiba na elektroniki
- peti od avtohiše - Vse kot mora biti, vsa servisna zgodovina, po enem letu še nobenih problemov

Kar se mene tiče zato ne bi posploševal. Od kogarkoli lahko kupiš dober avto, ali pa našminkano podrtijo. Je pa res, da je verjetnost, da se nategneš, pri enih veliko večja, kot pri drugih.

Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.267
1.896
113
Kar se moje sage tiče 'kje kupit' je padla odločitev da bo nov avto in problem rešen. Za 20 jurjev si že tam tam da enostavno vzameš novega in ni problemov z 'obstoječim stanjem'. Sicer razred niže a tako pač je. Da bi se igral loterijo se mi ne da več. Če že bi kupil passata...a spet...dve tri leta za tak denar, star model?
Novi so 30 jurčov in enostavno se mi zdijo že preveliki...to je že konkretna gajba.

Je pa še žena ugotovila, da se pozna razlika da gledamo avte en razred nižje
evil.gif

Bo že.
wink-1.gif

Ostalim pa veliko sreče pri izbiri!

tonek

Pripravnik
3. dec 2011
210
0
16
Sam gledal avto od 10-13 k€ , novega ne dobiš še nič konkretnega, rabljenega pa že kar nekaj.
C4 Picasso ali cmax je kakšen prav krasen, samo gledal pa bolj na tej strani Trojan
grin1.gif

Nazadnje urejeno: