Jaz sem zadnja dva kupil pri avtohišah, ki sta pooblaščeni za to znamko. Tako da sem lahko na licu mesta preveril zgodovino v elektronski servisni knjižici. Prosil sem tudi, da ga zapeljejo v delavnico in dajo na dvigalo, kar ni bil problem. Pri enem sem na koncu prosil tudi za priklop na tester - malo je možakar godrnjal, ampak ko sem rekel, da takoj plačam aro, če bo vse ok, mi je ugodil.
Do zdaj sem kupil 5 rabljenih avtov ...
- prvi direktno od lastnika - OK.
- drugi od dilerja - Kasneje po okvarah ugotovil, da je moral imeti v resnici ene 100k km več
- tretji direktno od lastnika - kup skritih napak, ki so se pokazale s časom, žal takrat še nisem vedel, da se avta ne kupuje vzhodno od Trojan
- četrti od avtohiše - Vse kot mora biti, nobenih problemov z avtom, samo potrošni material in ena znana hiba na elektroniki
- peti od avtohiše - Vse kot mora biti, vsa servisna zgodovina, po enem letu še nobenih problemov
Kar se mene tiče zato ne bi posploševal. Od kogarkoli lahko kupiš dober avto, ali pa našminkano podrtijo. Je pa res, da je verjetnost, da se nategneš, pri enih veliko večja, kot pri drugih.