Kje kupit rabljen avto?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.585
339
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Ti avti imajo MAX kilometrov kolikor je še bila ekonomska računica.
Zdej, lahko je to 120k km ( :devil: ), 180, 240k km, odvisno od avta.
Običajno je to pred velikim servisom.
evil.gif

Če malo pogledaš je recimo sedaj na voljo ogromno Golfov 6 karavan z 1.6 TDI motorjem s cca. 180.000 km. Pač, kmalu bo velik servis.
grin1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.522
10.742
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Daj povej koliko imajo ti avti km preden pridejo k nam. Znanec kupil za 'pol cene' dve leti starega passata s 150kkm. Seveda v okolici Celja. Ima ga pol leta, nisem ga še vprašal če ima kakšne sitnosti z njim.
Za pol cene se mi zdi ok nakup 2 leti starega avta. Seveda pa ni dobro da tudi potem delaš 100kkm letno.

verjetno kar realni kmji, to je stvar dilerja kaj naredi, dejstvo pa je, da ta kavto ki pride k nam, realno pod 120k nima. Po takšnih poteh.
Bolj je žalostno, kar zbija ceno na licitacijah kjer tole kupujejo. Da so avti od kurca, servisirani že,ampak zjebani znotraj in zunaj dokonca (vsi verjetno ne a vseeno). Znani uvoznik volverjev iz IT je lep primer. Kako uničeni so 2 do 5 let stari avti. Bolj kot marsikateri 15 letnik pri nas od pvega lastnika recimo.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.522
10.742
113
Še ena fama s pooblaščenci vsaj v SLO. Žalost živa, kako se avti servirisajo. Površinkso, na koncu znajo pa samo olje menjat. Men tale podatek že zdavnajni več referenca pri nakupu.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.522
10.742
113
tale 2009 letnik je lep primer.. diler ga kupi za 6000 po fakturi, zbije na 180k€ prodajal se bo za 15+ pri nas
smile-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.585
339
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:Da so avti od kurca, servisirani že,ampak zjebani znotraj in zunaj dokonca (vsi verjetno ne a vseeno). Znani uvoznik volverjev iz IT je lep primer. Kako uničeni so 2 do 5 let stari avti. Bolj kot marsikateri 15 letnik pri nas od pvega lastnika recimo.
Morda je res tako pri slo dealerjih.
Sam sem že lep kupček službenih leasing avtov s 150 jurji in več videl, pa moram reč, da zadeva štima. Marsikateri je bistveno bolje ohranjen kot pa kakšen slovenski, ki se je jajcal po mestu. Itak pa računaj, da ti avti delajo 40 in več jurjev letno, torej 90% avtocesta, kar je top za dizla. Seveda pa lahko naletiš na limonco, ki jih je naredila v mestu
evil.gif
, ampak se to dokaj hitro opazi.
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Še ena fama s pooblaščenci vsaj v SLO. Žalost živa, kako se avti servirisajo. Površinkso, na koncu znajo pa samo olje menjat. Men tale podatek že zdavnajni več referenca pri nakupu.
Delno se sicer strinjam s tabo, ampak a je bolje, da nima nič? Ali, da je sosedov Lojza to pošraufal, ker super obvlada, računov pa nobneih seveda.
Če nič drugega vsaj veš, da je bilo ustrezno olje točeno noter (recimo
grin1.gif
), kar je pri sodobnih turbo motorjih precej pomembno za dolgotrajnost avtomobila.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Še vam ni jasno, kako dobit odličen deal iz tujine.
smirk-1.gif
Ravno zato ne gre, ker se išče avte brez praske.

Sicer pa... vsak dan spremljam mobile.de, v mojih search tabih (okoli 200 vozil, različni modeli), se vsaj 1x na teden dobi primerek, ki ma ceno postavljeno popolnoma sfaljeno in ni nateg, avto dejansko obstaja, samo take je skoraj nemogoče kupit iz Slovenije, ker bi moral res rezervirat in takoj sest v avto in z gotovino letet gor.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.267
1.897
113
Ksz...me rahlo mineva se it loterijo z uvozom. Ker da bom pripravljen več plačat za dober voz, dobil bom pa dobro prvertenega za konkreten denar...hmmm.

Po svoje potem boljš gledat en razred niže pa ali testni avto star pol leta ali enostavno novega in zvozit do konca.

Bodi pameten...

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Ksz...me rahlo mineva se it loterijo z uvozom. Ker da bom pripravljen več plačat za dober voz, dobil bom pa dobro prvertenega za konkreten denar...hmmm.

Po svoje potem boljš gledat en razred niže pa ali testni avto star pol leta ali enostavno novega in zvozit do konca.

Bodi pameten...

Pametno. Nikoli mi ne bo jasno zakaj gre nekdo kupit rabljen avto za 20.000 eur z 120.000 prevoženimi na xxx.xxx podlage iz tujine pa še po možnosti na leasing.

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Zato ker ima v žepu 5k, ostalo pa na lizing oz. kredit in upanje da čez 7 let, ko bo avto odplačan, služba za 1000 EUR/mesec še vedno bo. Za njegovo finančno situacijo pa je seveda kriv JJ ali pa Palček. Realna slika v SLO.
frown-1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Glede na to koliko preklinjam na forumu za vsak drek imam s tremi avtohisami zelo, zelo dobre izkusnje. Verjetno bo se kdo potrdil.

Cernivec&Torkar
http://www.avtocenterct.si/prodaja.html

Na blef pod nujno kupil pri njih avto pet let nazaj, prevozil ze preko 100.000km s tem avtomobilom, deluje bp, nic skritih zadev, posteno povedal kje je bil butnjen in barvan, pregled po zelji pri kateremkoli mehankarju, kilometri niso bili zbiti, kupil nekaj let starega 1.9mjtd z 88.000km

Talon iz Zabnice, Dorfarje (blizu Kranja)
http://www.talon.si/prodaja-vozil/
izkusnje izpred 10let nazaj, zelo posteni

Renault Presa, Cerklje (gorenjska)
http://www.avto.net/_DEALER/results.asp?broker=771&oglasrubrika=1
en sosed in dva kolega prodala oz. dali avto v racun njim. Spremljal kaj se je z njimi dogajalo, ker zivim nedalec stran in avtomobilov nikoli niso prevrtavala ali poceli z njimi kaj sumljivega. Ponavadi so jih prodali se isti teden naprej.

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Citat:
Uporabnik afroC pravi:
Zato ker ima v žepu 5k, ostalo pa na lizing oz. kredit in upanje da čez 7 let, ko bo avto odplačan, služba za 1000 EUR/mesec še vedno bo. Za njegovo finančno situacijo pa je seveda kriv JJ ali pa Palček. Realna slika v SLO.
frown-1.gif
Uhhjj na alterju zgleda,da vsi skesirajo za avto....sami paketarji ocitno....a tudi stanovanja ste vsi z kesom kupili....morda bo treba upat da cez 10-20 let bo sluzba....

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.259
4.841
113
Citat:
Uporabnik afroC pravi:
frown-1.gif

povprašaj pri teh JOMA če ti lahko dobavijo želeni avto, pa se zmente da ti pošljejo ponudbe na email,
kot so meni, videl boš kakšen je avto... potem se pa sam odločiš... lahko rečem da ne mutijo s kilometri itd...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.585
339
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Citat:
Uporabnik vincent pravi:

Bodi pameten...

Pametno. Nikoli mi ne bo jasno zakaj gre nekdo kupit rabljen avto za 20.000 eur z 120.000 prevoženimi na xxx.xxx podlage iz tujine pa še po možnosti na leasing.
Še enkrat: dober rabljen avto se da dobit in v Sloveniji in v tujini, vendar ne tako, da boš kupil pri prvem ''pravljičarju''.
In nekdo da 20 jurjev za avto s 100.000 REALNIMI prevoženimi km, ker rabi takšen avto in ker nov stane 40 jurjev. Izguba vrednosti je že v večji meri narejena, ob preverjenem avtomobilu pa bo tak avto delal še ohoho kilometrov.
In posploševat tako kot si ti v tem času ni več treba. Včasih se je res veliko avtov kupilo na fafing in lizing bistveno preko zmožnosti, sedaj je tega konkretno manj. Vedno več ljudi namreč prodaja svoje avte in kupujejo manjše, da jim ostane nekaj keša. Zgolj v vednost.

Recimo zgolj primer: sam kupujem take avte s 100 jurji za sabo. Zakaj? Ker me stroški prevoženih kilometrov s takim avtomobilom stanejo najmanj 30% manj, kot če bi kupil isti avto nov. To je to, racionalna kalkulacija. Če bi pa želel imeti ''večjega'' od soseda, bi pa moral itak najprej znamko zamenjat
evil.gif
.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Kje kupit dober rabljen avto sprašuješ?

Definitivno pri tukajšnjih forumaših. Oni, kot pravijo, imajo same dobre avte. Ma kaj dobre! Najboljše! Od vseh.
Kar vprašaj jih, če ne verjameš!
Ko bom jaz kupoval star rabljen avto, bom tud tukaj prosil, če mi ga kdo proda.

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Prav si rekel,ker tak isti avto nov stane 40k ali vec....
A ne gre tukaj bolj za kompleks znamke in vsega kot pri tistemu ki kupi novega za 40k,ceprav na lizing ali fafing katerega na alterju obsojate kot da je neki nemoralnega...

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Sam za 20.000 kesa (verjetno z muko danega na stran) grem npr na Kio pa si rajsi novega vzamem...
Z gotovino sem kupil fiesto za 8000€,leto staro,ker vem,da cez dve leti z mojo uporabo in km bo za na odpad....za 20.000 rabljenega ok,leto max in pod 40.000 km

Nazadnje urejeno:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.585
339
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik mdragan pravi:
Prav si rekel,ker tak isti avto nov stane 40k ali vec....
A ne gre tukaj bolj za kompleks znamke in vsega kot pri tistemu ki kupi novega za 40k,ceprav na lizing ali fafing katerega na alterju obsojate kot da je neki nemoralnega...
Upam, da nisi razumel mojega posta kot kritike lizinga. Bistven del je namreč v zadnjem delu povedi: bistveno preko zmožnosti
Lizing in kredit sta lahko čisto normalni in sprejemljivi oz. nekomu celo optimalni možnosti uporabe avtomobila.
Citat:
Uporabnik mdragan pravi:
Sam za 20.000 kesa (verjetno z muko danega na stran) grem npr na Kio pa si rajsi novega vzamem...
Zakaj misliš, da nekdo z muko zbere 20 jurjev in gre potem kupit avto, ki je nov stal 40 jurjev? Misliš, da ni oseb, kot sem jaz, ki jim tudi v sanjah ne pade na pamet, da bi kupili nov avto?
grims-1.gif
) po novem avtomobilu. Pa zato nimam popolnoma nič proti tistim, ki gredo kupit nov avtomobil in jih čisto razumem. Imajo pač drugačne prioritete, zahteve, želje.