Kje dobiti nove XP?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Doma imam XP Home in Pro, Pro je iz 2002, brez vseh SP-jev, Home pa z SP2 iz 2004.

Pa me zanima kje dobit / dol potegnit zadnjo verzijo XP-jev? Ker mi gre na k... ko moram po instalaciji še gor miljon popravkov instalirat.

Za Pro sem pisal pred časom Microsoftu in so mi poslali CD z SP2, pa traja inštalacija še bolj dolgo kot sam XP... Pa še cel kup popravkov se je nabralo od takrat.

Iz torrentov sem dol potegnil cel kup decembrskih XP-jev, pa na nobenega ne prime moja originalna serijska, ko inštaliram s piratsko pa tudi ne morem spremenit nazaj v legalno (napiše key not valid). Poleg tega pa so vse verzije, ki sem jih potegnil dol neke predelane, ene so z IE7 in WMP11, ene so brez, druge majo kar programe inštalirane poleg, pa čeprav piše, da je ''original cd image''
rolleyes-1.gif

Že vnaprej hvala!

mare92

Pripravnik
17. avg 2007
941
0
16
Ljubljana
Kaj pa je narobe z dolpotegom popravkov?
Drugace pa ce se ne motim je nek program, s katerim lahko potem, ko instaliras npr tisti decemberski cd/dvd, spremenis serijsko v samih Windowsih! Isci po googlu pod "xp change product key". LP

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
ko inštaliram s piratsko pa tudi ne morem spremenit nazaj v legalno (napiše key not valid).

oobe mi je dobro znan.

S samo dolvleko pa ni nič narobe, hujše je, da gre za to kar nekaj ur... SP2 traja nekje tričetrt ure, preden dobiš vse popravke pa je treba it enih 5x na Windows Update, ker obstajajo popravki na popravke
jezen.gif

Poleg tega pa sta 2 verziji, ki sem ju potegnil dol imeli trojance
10.gif

Nazadnje urejeno:

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Tega toola pa ne poznam, je to kaka sveža zadeva? Zdaj vlačim dol še eno verzijo decembrskih XPjev, upam da ne bo spet kakega presenečenja...

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.854
684
113
Niti ni kaj preveč novo. Pred kakšnim letom sem tudi jaz šel iz piratske na legalno in je bilo nekako treba zamenjati cd key
rolleyes-1.gif

Probal takšne in drugačne programe, na koncu sem pisal na support od microsofta in so mi dali ta link. CD key sem potem seveda brez problema zamenjal
smile-1.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Sej če bi bil Microsoft za kakšno rabo, bi dal cele XP-je v obliki iso fajla na svojo stran za download. Ampak prej bomo verjetno doživeli, da bodo kamele znale poštevanko. Očitno je boljše, da folk vlači dol mali miljon popravkov... Na XP Pro je bilo par mesecev nazaj enih 180 popravkov
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

pisatelj

Pripravnik
14. nov 2007
172
0
16
Jst mislim da je najboljsa in najbolj legalna pot da uporabis svoj stari XP CD in ga sam predelas v novega. Postopek je priblizno sledec:
1. Na racunalnik si namestis MS Virtual PC 2007 (free) . Vanj instaliras XPje iz tvojega originalnega CDja. (4GB virtualni HDD bo cez glavo dovolj velik).
2. V virtualni racunalnik instaliras MS Baseline Security Analyzer 2.0.1 in z njim iz MSja preneses vse mankajoce popravke, enega po enega. Ja je precej dela, ampak ko jih mas enkrat dol je to to, ti jih nav vec nikol treba iskat. Za info, post SP2 popravkov je tam okoli 74
uf-1.gif

3. Vse popravke prekopiras iz Virtualnega na tvoj PC.
4. Na svojem PCju si zinstaliras nLite Nlite je orodje s katerim lahko predelas XP namestitveni CD (dodas servicepack/popravke, dodas gonilnike, odstranis komponente...).

Torej v nLight-u dodaj vse manjkajoce popravke servicepacke, po potrebi dodaj se vsaj Intel SATA gonilnike (zihr ti bodo se kdaj prov prsli). Ko bos koncal naredi ISO datoteko novega namestitvenega XP cdja in ga preizkusi v virtualnem racunalniku. Ce kaj ni OK, ponovi postopek. Vse kar rabis je nekaj casa, z uporabo virtualnega racunalnika pa prsparas se pri peki cdjev.

Osebno na koncu vedno dodam se XPize da si malo polepsam izgled XPjev.

To je pa to, zlo simpl a ne
cool-1.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Zlo simpl ja... Raje furam XP brez kakršnega koli popravka kot da grem skozi vse to.

Evo, tale XP ki sem ga zaj potegnil dol pa je fake (go to this page and register to get the password <- sem že takoj videl kam pes taco moli).

Zgleda bom moral uporabit Autopatcher, ker s torrenti ne bom nikamor prišel...

mare92

Pripravnik
17. avg 2007
941
0
16
Ljubljana
Iz kje pa si vlekel in kako je ime fajla? Si ziher da ni nikjer passworda? Ponavadi tudi na torrent straneh pise... Ali pa v imenu,nfoju itd...

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ko piše v nfo ''sign up to this site to get the password'' si lahko 99% ziher, da je fake ali pa polno virusov.

Zdaj pa vlačim dol Microsoft.Windows.XP.Professional.Retail.SP2.Integrated.December.2007-ETH0

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Lahko pa počakaš na SP3, ker pri microsoftu pravijo da bodo noter vsi popravki do zdaj.

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
glede xpjev pa poglej http://www.appzpoint.net/ (nažalost se moraš registrirat), kjer imajo ogromno modified in nemodified različic xpjev. Seveda so preactivated verzije, ampak seveda lahko ti vneseš noter svojo kodo.

SP3 pa je sedaj šele RC verzjia, kar je isto kot BETA. Mislim pa, da se bo dalo, tako kot pri prejšnjih SPjih integrirat not v cd. Tako boš ti skopiral windows cd na računalnik, integriral not SP pol pa speko

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik matejdro pravi:
SP3 pa je sedaj šele RC verzjia, kar je isto kot BETA. Mislim pa, da se bo dalo, tako kot pri prejšnjih SPjih integrirat not v cd. Tako boš ti skopiral windows cd na računalnik, integriral not SP pol pa speko
Ni nujno. To so baje ukinili. Mogoče pri SP1 za Visto, se zdaj ne spomnim točno.