Kje danes v MB test za SPB

B81

22. jul 2007
36.884
10.452
113
Zdravo

Bolj kot ne nujno, kje bi se lahko človek dal pregledat za SPB v Mariboru brez, da bi čakal 20 dni? Lahko samoplačniško.

Izpuščaji, otečene bezgavke, boleče grlo, potenje, utrujenost, izguba apetita....

Hvala, Lp

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
si bil v stanovanju 6 na proletarskih pa te skrbi?
Sicer pa lahko tut do infekcijske v LJ skočiš...

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
jaz sn bil v UKC v mariboru, na oddelku za spolne in kožne bolezni 4. nadstropje nad dermatološkim.. Prideš takoj na vrsto, sploh ne rabiš napotnice, jaz je nisn rabo.. Cirka 1 mesec nazaj, dala me je na čisto vse ke je možno.. Rezultati pa prijejo čez 3 tedne kome.. tak da te veš ke je meni delalo te :D.. še posebej ko sn z LJ po dveh tednih dobo telegram da morm nujno it k dohtarci tja.. Če ti bo ke stara začela o kakem paničnem primerku, te veš da sn to jaz bil tam :D

aja da dodam.. Moraš bit tam že ob 7.30 zjutraj, ker jih samo 10 na dan vzamejo ker hodite po številkah not

Nazadnje urejeno:

B81

22. jul 2007
36.884
10.452
113
Aha kul, hvala.

In kaj to, vzamejo kri ali je tudi pregled in pogovor al kaj?

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
ja jaz sn prišo notri, sn se usedo polek nje pa sma mela prvo pogovor zakaj jaz mislim da imam spb, pol kdaj sn mel rizični kontakt itd.. pol si ona to napiše vse in se vležeš na postlo, vzame ti dvojni bris spodaj, ti one palčke za uhe noter porine :S pol pa še kri.. Če boš mel katerokoli spolno bolezen boš v roku dveh tednov dobil telegram iz ljubljane, če ga ne dobiš lahko reš brezskrbi nazaj..

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.563
36
48
41
Ljubljana
Ne, v uho
bonk.gif

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
ja, da ti bris vzame za bakterije kot so gonoreja, klamidija, sifilis

B81

22. jul 2007
36.884
10.452
113
Daleč?
evil.gif

Sicer ne gre zame, ampak za prijatelja, ki paničari full... jaz pa pravim, da so te punce na pregledih redno
grin1.gif

In ker ima znake, je sveto prepričan, da je fasal ta hujšo zadevo, zato ga bom poslal na preglede za druge SPB...
Hvala za info. Sem ti dal 5*

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
psiha oz stres je tak hudi močni dejavnik pri vsem tem.. jaz sn tudi misli da sn najhujšo faso, že v glavi sem si dopovejo da mam to, pol ko pa sn test dobo nazaj pa so simptomi čudežno zginli :D pa da ma hiv je 1% da ga ma

B81

22. jul 2007
36.884
10.452
113
grin1.gif

Ni glih zeko, ampak drug dober prijatl. Zeko bi že na fb napisal, da se poslavlja
smile-1.gif

17. dec 2010
1.174
0
36
124
Ne bi rad pretiraval ali delal skrbi ...glede na to, kar si opisal ... si prepričan da bi lahko šlo za spolno prenosljivo bolezen?

Ko sem bil na oknološkem inštitutu, je bil tam tudi en pacient, ki je imel nekaj podobnega kot si zdaj ti to opisal ... otečene bezkavke, boleče grlo, utrujenost ipd ... imel je raka na grlu ...

Jaz ti bi vseeno potem priporočal obisk pri svojem doktorju, da te napoti v LJ ali v MB k onkologu ... nič te ne stane ... en dan, da si okoli doktorjev.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.098
4.066
113
hysterical-1.gif

Dobro da imamo tebe "rekreativni doktor".

Recimo tako, za zgoraj naštete simptome (otečene bezgavke, boloče grlo, utrujenost) je možnost:
- 99% da gre za tako ali drugačno okužbo zgornjih dihal, od enodnevne viroze preko angine do gripe (lahko tudi ptičje)
- 0.9% možnosti da gre za SPB
- 0.1% da imaš raka, pa šment ravno na grlu

Če si kadilec/pivec se zgornji procenti niti ne spremenijo, samo poveča se možnost za vsakega od njih.

Sicer pa kot rečeno SPB se lahko testira v namenskih ambulantah v vseh večjih mestih. Načeloma se da testirat tudi anonimno.

Avtorju: Če prijatelja ne pobere triper z danes na jutri lahko tudi kak dan počaka, ali pa kot je rekreativc omenil, lahko obišče osebnega zdravnika pa bo ta najbolje vedel koliko dni življenja še ima. (če ima sicer stalno prakso za intimne odnose z rizičnimi skupinami je pametno da se testira občasno tako ali drugače)

B81

22. jul 2007
36.884
10.452
113
Kot sem povedal, gre za prijatelja. Je pa sicer BB, ki se ogreje bolj malo preden začne delat in to s pravo težo, zdaj je nekaj dni skupaj pil, tako da se to vse da povezat.
Sem mu predlagal tale hiter test iz lekarne, kjer se s kapljico krvi ugotavljajo protitelesa na posameznos stvar, pa je rekel, da ne bo testiral. Jebemusunce.

17. dec 2010
1.174
0
36
124
Utiševalec ... Ja logično, da je možnih veliko drugih bolezni, okužb ali česar koli že ...

Jaz sem povedal primer, ko sem bil v bolnici na onkološkem inštitutu, da je en pač mel čisto iste simptome, ko je le šel k doktorju, potem pa je zvedel, da ima raka na grlu ...

Denis, te pa tak ni sile, če se noče testirat ... mogoče mu bo pa kdaj žal ...

Jaz sem enkrat že preživel, me je rak skoraj pobral, ampak od takrat dalje sem vedno previden na vsako malenkost. Nekoč se mi je j... za zdravje ... če bi mi pol glave manjkalo, bi verjetno komaj šel k doktorju ... zdaj ... malo me nekaj xy hebe, kar pri meni ni v navadi, pa že letim k doktorju ... In vsako leto imam kontrolo, če bi se kaj poslabšalo.