Kitajski "napad"

Hanzi

Guru
27. jul 2007
50.807
8.660
113
pri taščici
Saj zanima me samo matematični izračun te logike s hitrim polnjenjem, ob kot kaže, 100x počasnejšem obratu na polnilnih mestih od klasične črpalke.

200m stran imam najbližjo črpalko. Ima od uča 8 točilnih mest. Čez dan je kar zasedena, tako, da si ob konicah redko na vrsti brez čakanja. Ne znam si predstavljat kako bo to izgledalo, ko bojo recimo vsi avtomobili električni in koliko mest bo potrebnih.
Ne boš verjel, s teslo sem bil na pumpi manjkrat kot prej z ICE ( v enem letu recimo, pa še to večinoma v tujini) , s kono pa v dobrih dveh letih še nikdar. Tako da ne skrbi da boš zaradi mene na pumpi čakal pri nas.

• Všeč mi je
Reactions: novaa

mtl

Guru
19. jul 2007
11.417
1.041
113
Kras
www.mtl.si
Takšni videi so brezvezni, dejansko največ povedo o tistem, ki ga je naredil in tistih, ki ga lepijo naprej ;).
Sam sem si zadnji mesec vzel malo časa in pošnjofal kitajske avtomobile. Izjemno dobro prekrijejo čisto vse dele v avtomobilu s plastiko, tako da dejansko ne moreš videti, kako so zadeve varjene/vijačene, itd. spodaj (recimo v frunku). Sem bil prav presenečen. Recimo redkokateri evropski avtomobil ima to tako prekrito (no, tudi zato verjetno, ker nimajo frunka :)),
Priporočam pa vsakemu, da si dobro pogleda podvozje od spodaj, ko kupuje avtomobile.
Se da precej zanimivih zadev ugotoviti iz tega, ker še ni vse ''plastificirano''.

sass

Guru
1. sep 2007
5.358
1.003
113
Daj pojasni tole matematično, kako se dela profit z negativnimi cenami kWh.
darjan bere take članke, potem pa pojav negativnih cen elektrike ekstrapolira na 24/7

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
56.279
7.560
113
Kje pa piše 24/7 ?

Germany set a new record with over 500 hours of negative pricing in recent years.

To lahko lepo filaš hranilnike in potem narediš kak happy hour ipd na polnilnem mestu...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.487
4.880
113
Kje pa piše 24/7 ?

Germany set a new record with over 500 hours of negative pricing in recent years.

To lahko lepo filaš hranilnike in potem narediš kak happy hour ipd na polnilnem mestu...
In to ti je zdej referenca oz. osnova za kvalitetno stanje dobrine kot je elektrika?

Ko gredo cene mleka v EU pod nek nivo (dejansko je za kmeta cena mleka negativna), gredo kmetje mleko zlivat v bruselj na parlament, pa še malo gnojevke zdraven. Temu se reče kmečka pamet. Vidiš pri elektriki ni kmetov, če bi bili, bi bili EU poslanci že elektrificirani ob takih dogodkih.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
56.279
7.560
113
Seveda je to samo plus, pomeni imaš sistem, ki lahko ob določenih pogojih celo da preveč od sebe in je lahko kruha in iger za rajo...seveda ne sme tu biti pretirano požrešnih podjetij.

Sicer pa kmalu bo omrežje služilo samo velikim porabnikom, navaden janez bo imel doma dovoljšno kapaciteto za offgrid.

disc

Guru
4. feb 2011
2.613
712
113
Takšni videi so brezvezni, dejansko največ povedo o tistem, ki ga je naredil in tistih, ki ga lepijo naprej ;).
Sam sem si zadnji mesec vzel malo časa in pošnjofal kitajske avtomobile. Izjemno dobro prekrijejo čisto vse dele v avtomobilu s plastiko, tako da dejansko ne moreš videti, kako so zadeve varjene/vijačene, itd. spodaj (recimo v frunku). Sem bil prav presenečen. Recimo redkokateri evropski avtomobil ima to tako prekrito (no, tudi zato verjetno, ker nimajo frunka :)),
Priporočam pa vsakemu, da si dobro pogleda podvozje od spodaj, ko kupuje avtomobile.
Se da precej zanimivih zadev ugotoviti iz tega, ker še ni vse ''plastificirano''.
Pa je tvoje presenečenje v pozitivnem smislu, ali negativnem? Katera vozila si si pa ogledoval?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.940
1.469
113
darjan bere take članke, potem pa pojav negativnih cen elektrike ekstrapolira na 24/7
Ne rabiš negativnih cen da zaslužiš. Samo dovolj velika dnevna nihanja.