Kitajski "napad"

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.621
2.243
113
41
Kar nekaj "težav" bi lahko precej hitro rešili s spremembo zakonodaje in pripravo smernic.

Konkretno jaz imam težavo, ker imam avto parkiran v garažni hiši na LASTNIŠKEM parkirnem prostoru. In upravnik se na vse pretege trudi in išče izgovore, da ja ne bi bilo potrebno se ukvarjati še s polnilnicami.
In ja če že dobim soglasja lastnikov (pa bi bilo težko, ker je 300 parkirnih mest), da lahko priklopim si nov elektro števec na objekt in potegnem svoj kabel po OBSTOJEČIH kinetah, že imam "obljubo", da me bo miniral zaradi "poslabšanja požarne varnosti". In ko to omeni na zboru lastnikov, se vedno najde še nekdo, ki tudi zelo dobro ve kako električna vozila gorijo in smo takoj na koncu.

Da bi uporabili obstoječ skupen priklop (in povečali priključno moč) ter dodali dinamične polnilnice, pa sploh misija nemogoče.

Tu bi morala država spisati smernice in tistim, ki potrebujejo priklop pač to omogočiti (seveda na lastne stroške). Ampak to verjetno še ne bo kaj kmalu :).
Kateri upravnik je to?

Meni so pomagali na nacin, da so mi poslali seznam stanovalcev za zbiranje podpisov.
Ko sem imel vec kot 50% sem narocu mojstra, za vsak primer pa je upravnik kontaktiral biro, ki je rihtal pozarno varnost in so rekli, da je ok. Tudi zavarovalnica je napisala, da se zaradi tega ne bo spreminjala premija... In to je bilo to.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

jezek

Guru
24. jul 2008
5.969
2.711
113
Za **VW Golf 8 dizel (rezervoar ~50 L)**:

### ⛽ Hitrost točenja
- Realno: **35–45 litrov na minuto** (standardna črpalka)

### ⏱️ Čas polnjenja
- Če je rezervoar skoraj prazen:
- **50 L ÷ ~40 L/min ≈ 1,2 minute**
- to je približno **1 minuta in 10–20 sekund**

### ⚠️ V praksi
- Zadnjih nekaj litrov gre počasneje (črpalka avtomatsko zmanjšuje pretok)
- Tako je celoten čas običajno:
- **1,5 do 2 minuti**

✅ **Preprost odgovor:**
Tvoj Golf lahko v 1 minuti natoči približno **35–45 litrov**, cel rezervoar pa napolniš v **okoli 1,5 minute**.

Evo pa si se za 50% zlagal
Za **VW Golf 8 dizel (rezervoar ~50 L)**:

### ⛽ Hitrost točenja
- Realno: **35–45 litrov na minuto** (standardna črpalka)

### ⏱️ Čas polnjenja
- Če je rezervoar skoraj prazen:
- **50 L ÷ ~40 L/min ≈ 1,2 minute**
- to je približno **1 minuta in 10–20 sekund**

### ⚠️ V praksi
- Zadnjih nekaj litrov gre počasneje (črpalka avtomatsko zmanjšuje pretok)
- Tako je celoten čas običajno:
- **1,5 do 2 minuti**

✅ **Preprost odgovor:**
Tvoj Golf lahko v 1 minuti natoči približno **35–45 litrov**, cel rezervoar pa napolniš v **okoli 1,5 minute**.

Evo pa si se za 50% zlagal
Crpalka avtomatsko zmanjsuje pretok?

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.459
4.945
113
........ je pa lepo slišat, da se za to nisi pobrigal :evil:
Od kje ti ta sklep? Sem napisal, da lahko v pol ure dobim 50%+ sam s "povezanimi osebami".
Kateri upravnik je to?

Meni so pomagali na nacin, da so mi poslali seznam stanovalcev za zbiranje podpisov.
Ko sem imel vec kot 50% sem narocu mojstra, za vsak primer pa je upravnik kontaktiral biro, ki je rihtal pozarno varnost in so rekli, da je ok. Tudi zavarovalnica je napisala, da se zaradi tega ne bo spreminjala premija... In to je bilo to.
Seznam lastnikov je pravi. ;)
Vse ostalo pa :aplauz:po pe'esu.

Še enkrat za tiste, ki se bojijo upravnikov: preden se jim "zagrozi" z zamenjavo, se jih poduči, da so on tukaj zato, da pomagajo in ne otežujejo. Če je izveden elektro projekt nimajo kaj "praskat", sploh ker ti Elektro kot nadzorni zahteva meritve na tvoji polnilnici.

• Všeč mi je
Reactions: uncle_sam in Gatto

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.000
14.072
113
Rabiš 50% soglasja če že in stene so lastniške, pač posebna situacija. 50% lahko zagotovim v pol ure in vsi to vedo. ;)

Se pa strinjam, da je sistemska rešitev potrebna, vendar v sistemu, ki zagotavlja neokrnjeno lastniško pravico, država tu ne more kaj veliko.
Moj plan B je bil, da od števca v omarici elektra vlečem podaljšek za vsako polnjenje, pa bi videli kdo ima boljše živce. :D
tako je, je pa res, da ce nisi največje budalo v bloku, se da marsikaj zmenit vsaj z bliznjimi sosedi...

• Všeč mi je

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.000
14.072
113
uf, kitajc pošolal še tale segment , za zdaj sicer na kitajskem...ampak ne bo dolgo, ko bodo tudi drugje začeli

sass

Guru
1. sep 2007
5.358
1.003
113
tule imaš cene certificiranih cistern za gorivo
razmerje cena cisterne / cena goriva je odvisno od velikosti cisterne in je v intervalu 1,94 - 0,55
dajte zdaj vi isto narediti še s hranilnikom, saj na tem strokovnem forumu ne opletamo brez podatkov

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
56.279
7.560
113
Ampak v primeru štroma ni primerljivo, ker SE daje lokalno zastonj energijo...potem je faktor neskončen, pa dreku daš focn s takšno primerjavo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
56.279
7.560
113
Kak bistroumen ponudnik bi jo lahko ponudbil, v prihodnosti seveda, če je že sedaj kdaj pa kdaj cena odkupa negativna, bi lahko bila tudi potem zastonj na polnilnicah.

ampak nismo še tako daleč...trenutno so polnilnice samo štange s kabli in ne urejena polnilna mesta na nivoju ICE pump. Saj bo...

sass

Guru
1. sep 2007
5.358
1.003
113
ja res je čudno, zakaj se ne najde bistroumni ponudnik, ki bi investiral nekaj milijonov v polnilnico, hranilnik in SE panele, potem pa prodajal elektriko zastonj

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.621
2.243
113
41
Od kje ti ta sklep? Sem napisal, da lahko v pol ure dobim 50%+ sam s "povezanimi osebami".

Seznam lastnikov je pravi. ;)
Vse ostalo pa :aplauz:po pe'esu.

Še enkrat za tiste, ki se bojijo upravnikov: preden se jim "zagrozi" z zamenjavo, se jih poduči, da so on tukaj zato, da pomagajo in ne otežujejo. Če je izveden elektro projekt nimajo kaj "praskat", sploh ker ti Elektro kot nadzorni zahteva meritve na tvoji polnilnici.
Mi smo v 8 letih menjali 3 upravnike in zdaj dobro laufa :)

• Všeč mi je