Kateri upravnik je to?Kar nekaj "težav" bi lahko precej hitro rešili s spremembo zakonodaje in pripravo smernic.
Konkretno jaz imam težavo, ker imam avto parkiran v garažni hiši na LASTNIŠKEM parkirnem prostoru. In upravnik se na vse pretege trudi in išče izgovore, da ja ne bi bilo potrebno se ukvarjati še s polnilnicami.
In ja če že dobim soglasja lastnikov (pa bi bilo težko, ker je 300 parkirnih mest), da lahko priklopim si nov elektro števec na objekt in potegnem svoj kabel po OBSTOJEČIH kinetah, že imam "obljubo", da me bo miniral zaradi "poslabšanja požarne varnosti". In ko to omeni na zboru lastnikov, se vedno najde še nekdo, ki tudi zelo dobro ve kako električna vozila gorijo in smo takoj na koncu.
Da bi uporabili obstoječ skupen priklop (in povečali priključno moč) ter dodali dinamične polnilnice, pa sploh misija nemogoče.
Tu bi morala država spisati smernice in tistim, ki potrebujejo priklop pač to omogočiti (seveda na lastne stroške). Ampak to verjetno še ne bo kaj kmalu.
Za **VW Golf 8 dizel (rezervoar ~50 L)**:
###Hitrost točenja
- Realno: **35–45 litrov na minuto** (standardna črpalka)
###Čas polnjenja
- Če je rezervoar skoraj prazen:
- **50 L ÷ ~40 L/min ≈ 1,2 minute**
- to je približno **1 minuta in 10–20 sekund**
###V praksi
- Zadnjih nekaj litrov gre počasneje (črpalka avtomatsko zmanjšuje pretok)
- Tako je celoten čas običajno:
- **1,5 do 2 minuti**
**Preprost odgovor:**
Tvoj Golf lahko v 1 minuti natoči približno **35–45 litrov**, cel rezervoar pa napolniš v **okoli 1,5 minute**.
Evo pa si se za 50% zlagal
Crpalka avtomatsko zmanjsuje pretok?Za **VW Golf 8 dizel (rezervoar ~50 L)**:
###Hitrost točenja
- Realno: **35–45 litrov na minuto** (standardna črpalka)
###Čas polnjenja
- Če je rezervoar skoraj prazen:
- **50 L ÷ ~40 L/min ≈ 1,2 minute**
- to je približno **1 minuta in 10–20 sekund**
###V praksi
- Zadnjih nekaj litrov gre počasneje (črpalka avtomatsko zmanjšuje pretok)
- Tako je celoten čas običajno:
- **1,5 do 2 minuti**
**Preprost odgovor:**
Tvoj Golf lahko v 1 minuti natoči približno **35–45 litrov**, cel rezervoar pa napolniš v **okoli 1,5 minute**.
Evo pa si se za 50% zlagal
Od kje ti ta sklep? Sem napisal, da lahko v pol ure dobim 50%+ sam s "povezanimi osebami"......... je pa lepo slišat, da se za to nisi pobrigal![]()
Seznam lastnikov je pravi.Kateri upravnik je to?
Meni so pomagali na nacin, da so mi poslali seznam stanovalcev za zbiranje podpisov.
Ko sem imel vec kot 50% sem narocu mojstra, za vsak primer pa je upravnik kontaktiral biro, ki je rihtal pozarno varnost in so rekli, da je ok. Tudi zavarovalnica je napisala, da se zaradi tega ne bo spreminjala premija... In to je bilo to.
po pe'esu.tako je, je pa res, da ce nisi največje budalo v bloku, se da marsikaj zmenit vsaj z bliznjimi sosedi...Rabiš 50% soglasja če že in stene so lastniške, pač posebna situacija. 50% lahko zagotovim v pol ure in vsi to vedo.
Se pa strinjam, da je sistemska rešitev potrebna, vendar v sistemu, ki zagotavlja neokrnjeno lastniško pravico, država tu ne more kaj veliko.
Moj plan B je bil, da od števca v omarici elektra vlečem podaljšek za vsako polnjenje, pa bi videli kdo ima boljše živce.![]()
carnewschina.com
carnewschina.com
no, razlika je v tem, da je cisterna za gorivo cenejša od vrednosti goriva v njem, cena lokalnega hranilnika pa nekaj 10x (100x, 1000x??) dražja od vrednosti električne enerigije v njej.A iz irana tudi dobis nafto po pipici, ali imas na pumpi pod zemljo rezervoar? Torej lokalni hranilnik
www.okoljska-oprema.si

Daj pojasni tole matematično, kako se dela profit z negativnimi cenami kWh.Ker bi jo sam odkupil po negativni ceni, torej se vedno delal profit.
Mi smo v 8 letih menjali 3 upravnike in zdaj dobro laufaOd kje ti ta sklep? Sem napisal, da lahko v pol ure dobim 50%+ sam s "povezanimi osebami".
Seznam lastnikov je pravi.
Vse ostalo papo pe'esu.
Še enkrat za tiste, ki se bojijo upravnikov: preden se jim "zagrozi" z zamenjavo, se jih poduči, da so on tukaj zato, da pomagajo in ne otežujejo. Če je izveden elektro projekt nimajo kaj "praskat", sploh ker ti Elektro kot nadzorni zahteva meritve na tvoji polnilnici.
Kdor išče, ta najde.Mi smo v 8 letih menjali 3 upravnike in zdaj dobro laufa![]()