kickstarter

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
če bi isti stol naredil Apple ali pa nek drug tujec nihče nebi jamral o 4 deskah pa 250€. ker pa je plod slo znanja in foušija more mal goret...
467716-post_slo.gif

za iSit bi plačevali po 750€ pa še veseli bi bili.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik skala pravi:
Citat:
če bi isti stol naredil Apple ali pa nek drug tujec nihče nebi jamral o 4 deskah pa 250€. ker pa je plod slo znanja in foušija more mal goret...
467716-post_slo.gif

za iSit bi plačevali po 750€ pa še veseli bi bili.
Jaz ne - Apple je natega prve klase, tako kot vsi 'designerski' produkti.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik skala pravi:
vseeno bi ga pa imel, če bi si ga lahko prvoščil...a?
Noup, lahko si ga privoščim in ga nimam. Ker za isti denar dobiš boljšo zadevo (ne glede na to, ali gre za telefon, laptop ...)

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
oho potem vseeno daš 500€ za telefon... pa sem že mislil, da si boljši...
aja a nisi v eni drugi temi tako podpiral pamersk, čeprav so najdražje in eni menijo, da za manji denar dobiš boljše? so te kakšne lasne izkušnje napeljale na to?

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik skala pravi:
oho potem vseeno daš 500€ za telefon... pa sem že mislil, da si boljši...
aja a nisi v eni drugi temi tako podpiral pamersk, čeprav so najdražje in eni menijo, da za manji denar dobiš boljše? so te kakšne lasne izkušnje napeljale na to?
LOL, niti ne (načenjajo me dvomi o pismenosti nektarih članov foruma). Napisal sme, da naj folk ne bo smart ass, če nekdo postavi vprašanje.

Kje sem pa napisal, da imam telefon za 500 evrov?

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi: Ker za isti denar dobiš boljšo zadevo (ne glede na to, ali gre za telefon, laptop ...)
torej si kupil telefon za isto ceno pa je boljši?

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik skala pravi:
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi: Ker za isti denar dobiš boljšo zadevo (ne glede na to, ali gre za telefon, laptop ...)
torej si kupil telefon za isto ceno pa je boljši?
Napisal sem, da za ta denar dobiš boljšo zadevo. Ali ima to enak pomen kot 'kupil sem si telefon za 500 evrov'?

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
kako pa veš, da je zadeva boljša, če si je ne lastiš? si ukradel telefon za 500€?

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
ne veš, da so ocenjevanja pristranska in jih izvajajo velike lopovske koorporacije?

Nazadnje urejeno:

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik skala pravi:
ne veš, da so ocenjevanja pristranska in jih izvajajo velike lopovske koorporacije?
I give up: prav imaš, lastim si telefon za 800 evrov, četudi si ga ne.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.627
3.992
113
Citat:
Uporabnik Slick pravi:
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Tale projekt bi morali dati na kickstarter: http://froc.si/index-en.html
Je eden redkih SLO projektov, ki je bil predstavljen na gizmodo.com: http://gizmodo.com/5992403/a-beautiful-minimalist-high-chair-your-baby-wont-outgrow

Stvar okusa, ampak meni izgleda precej fugly, funkcionalnost je enaka, kot pri klasičnem trip-trapu, ki je cenejši in ga prav tako izdelujejo v Sloveniji.
Ta stol je bil v par tujih online revijah... in povsod požel bolj ali manj totalno #fail komentarje. Tudi na omenjenem Gizmodu. Ampak komentarjev in mnenj ljudstva nihče ne posluša. Investitorji so pač bedni ker ne vržejo keša stran.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:

Kot da nihče ne jamra preko pretiranih cen Applovih izdelkov
rolleyes-1.gif

Predvsem pa je to izdelek, ki ti ga zna naredit vsak mizar. Daš mu original, pa ti za 100€ ročno naredi kopijo.

I

Izbrisan uporabnik 474

Citat:
Uporabnik Slick pravi:
klasičnem trip-trapu, ki je cenejši in ga prav tako izdelujejo v Sloveniji.

Triptrap ne delajo več v Sloveniji. Izjemni management NOLIK-a je dopustil, da se je proizvodnja preselila v Romunijo
bonk.gif

(Trip-trap je bila samo licenca in požrešni Nolik ni hotel spustiti cene za kos, medtem ko so Romuni z veseljem pograbili)

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.286
196
63
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Citat:
Uporabnik Slick pravi:
klasičnem trip-trapu, ki je cenejši in ga prav tako izdelujejo v Sloveniji.

Triptrap ne delajo več v Sloveniji. Izjemni management NOLIK-a je dopustil, da se je proizvodnja preselila v Romunijo
bonk.gif

(Trip-trap je bila samo licenca in požrešni Nolik ni hotel spustiti cene za kos, medtem ko so Romuni z veseljem pograbili)

Svašta. Čeprav ne morem trdit, da sem presenečen, Slovenci smo res izjemno sposobni managerji...
bonk.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.258
113
Kaj pa, če je bila zahtevana cena za kos takšna da se je v Sloveniji enostavno ne da doseči? Da z pri naši ceni dela, cenah enrgentov ipd. to pač ne gre?

masevc

Guru
2. sep 2007
3.541
906
113
Ksz

V Sloveniji si lahko konkurenčen s ceno proizvoda samo pri visokotehnološko zapletenih izdelkih, kjer Romuni, Bolgari in ostali "počepnejo".
Trip trap definitivno lahko naredi kdorkoli na jugu ceneje.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.258
113
Točno tako, pa pri izdelkih, kjer je cena izdelava majhen % vrednosti in razlika pri tem med nami in raznimi "romuni" zato ni tako drastična, še posebej, ko po drugi strani upoštevaš logistiko, kvaliteto izdelave ipd ...

Nazadnje urejeno: