AvtoFun, tu ti lahko pa jaz malo pomagam.
Kia Cee'd SW 1.6 dizel, letnik 2009, prevoženih 196.000 km, prvi lastnik.
Napake, ki so se pokazale:
1) prižigala se je lučka ESP OFF, težava je bila v nekem stikalu (menjano pod garancijo)
2) rjavenje zadnjih vrat (očitno slabo dizajnirana tesnila, popravljeno brezplačno po izteku garancije, sicer pa nič kritičnega)
3) odlomil se je del stikala na stropni luči v kabini (luč se da normalno prižgat, sam stikalo je postalo mal manjše)
4) armatura oz. tista pena/guma/whatever je rahlo odstopila, tako da je zdej pri vetrobranskem steklu cca centimetrska reža (iz kabine se ne vidi)
5) turbina je začela piskati pri 185.000 km (tudi znana napaka, meli so neko švoh serijo Honeywell turbin)
To bi bilo pa to. Redni servisi so me prišli med 170 in 230 EUR (na pooblaščenem). Kar je bilo "izrednega", je bila menjava zadnjih diskov, ploščic in pa menjava zadnjega desnega ležaja. Kar se mene tiče, popolnoma sprejemljivo. Sodelavki so pa po drugi strani na golfu istega letnika pri 160.000 km že drugič menjali verigo, pa še ene dve večji popravili je imela v tem času. Jebiga, 1.4 TSI mašina. Pa ne bom zdaj rekel, da je VW slab in Kia odlična. Res pa je, da če bi sedaj kupoval nov avto, bi izbiral med Ceed'om, Focusom in Tipotom. Vsi karavani, vsi z dizelskim motorjem. Pač stvar osebnih preferenc