KIA Soul EV

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.197
1.201
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Bi bilo vseeno več kot 75 povprečja.
Pa pomurska ni merilo, le govorimo o KP-LJ, kejr je večinoma 130.

Torej ti želiš priti iz KP v LJ s hitrostjo 130 km/h z električnim avtom? LOL Zoe ima končno hitrost 135 km/h in porabo pri tej hitrosti 65 KW/h Baterije pa imajo energije za 22 KW/h torej ne bo šlo pri hitrosti 130km/h ne rabiš testirat.
S Soulom se da, pa se po tvoji računnici (65 kWh na 100) tudi ne bi smelo dat.
Zou bi mogoče šlo, mogoče ne ... S tanovim seveda (R240).

Frenk_

Zelenc'
20. sep 2012
3
0
1
Resno ramzišljam o nakupu el. avtomobila. Bil bi bolj kot drugi avto pri bajti. Naletel sem na test o Soul EV (http://avto.over.net/clanek/test-kia-soul-ev-elektricno-vozilo-za-bolj-zahtevne-voznike/) pa me zanima a se vam zdi teh 200 km dovolj za normalno uporabo?

Sem drugače iz Trebnjega, delam pa v Lj. Skrbi me edino, ko ne bom v Ljubljani, kje lahko filaš baterijo.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Baterijo filaš doma na domači vtičnici.

Drugače pa imaš zemljevid polnilnih postaj na sledečih dveh spletnih straneh:
http://www.elektro-crpalke.si/
http://www.polni.si/

Kaj smatraš pod 'normalna uporaba'? Koliko kilometrov narediš na dan?

P.S.: Znanec naslednji teden pričakuje njegovo Kio Soul EV
zmaga.gif

Nazadnje urejeno:

Drejchi

Pripravnik
8. sep 2015
55
0
6
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Super. Zdaj bo treba pa še kakim Zoejem probat. Bi rekel, da bi moralo (za las) it ...
Podvprašanje: po omejitvah po GPS ali po števcu?

Challange accepted
smile-1.gif

To je od Petrola v Kopru do Kristalne palače v Ljubljani. V petek popoldne...

Nazadnje urejeno:

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik Drejchi pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Super. Zdaj bo treba pa še kakim Zoejem probat. Bi rekel, da bi moralo (za las) it ...

Challange accepted
smile-1.gif

Pohvalno,ampak...
Če je bil namen tega testa vožnja po predpisih (130 km/h po AC,kjer je le mogoče),potem ta tvoj test ni smiselen.
Zelenec je imel na isti relaciji s KIO Soul 119 km/h povprečne,ti pa 82 km/h...torej si v vsakem trenutku vozil 37 km/h počasneje od njega,kar je v praksi na tej relaciji OGROMNA razlika! Tvoj komentar?
(edino če narobe razumem,in si hotel samo dokazati,da ZOE zmore to prevoziti ne glede na hitrost...kar pa itak že vemo da je možno)

Nazadnje urejeno:

Drejchi

Pripravnik
8. sep 2015
55
0
6
Koncept povprečne hitrosti ti pač ni jasen, nič hudega sem pričakoval, da bo tako zato sem napisal, da gre za pot od Petrola v Kopru, torej moraš s tam šele priti do avtoceste kje lahko občasno voziš 130km/h, a le če ni veliko prometa, ni zastojev in ni del na cesti. Vse to sem imel. Petek popoldne... V Lj. na obvoznico prispel ob treh in šel v BTC. Pa saj se na sliki vidi koliko črtic sem dobil za hitrost. Eno.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik Drejchi pravi:
Koncept povprečne hitrosti ti pač ni jasen, nič hudega sem pričakoval, da bo tako

Nisi razumel poante mojega vprašanja,ampak ok,nima veze...glede na tvoje ostale poste pa je tole kar pričakovan odgovor s tvoje strani
priden.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.197
1.201
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Drejchi pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Challange accepted
smile-1.gif

To je od Petrola v Kopru do Kristalne palače v Ljubljani. V petek popoldne...

Challenge failed, glede na povprečje. Challenge je bilo po omejitvah, ne v koloni 100 na uro.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Challenge failed, glede na povprečje. Challenge je bilo po omejitvah, ne v koloni 100 na uro.

zmaga.gif

Točno to,challenge failed,to sem mu tudi jaz želel dopovedat,pa ni razumel!

wxy

Pripravnik
18. jul 2014
202
0
16
Če bi še enkrat prebrala, kar je napisal oz hotel povedati. Od Petrola v KP do AC pelješ max povprečno 60 km/h cca 5 km, omejitev na AC in cestninskih postajah, izvoz iz AC proti BTC, bi videla da povprečna hitrost ne bo dosti večja na tej razdalji, kot je napisal. Naredita to z navadnim avtom in potem .... Napisal je od Petrola do polnilne postaje BTC, kjer je par semaforjev in ti drastično uniči povprečje hitrosti, ker stojiš (pa še popoldne). Zato je vsaka objava tukaj brez veze.... Veselo debato še naprej....

wxy

Pripravnik
18. jul 2014
202
0
16
Alter pač. Jaz sem dobil lekcijo klime, hehhe. Preberi nekaj postov nazaj.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.197
1.201
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik wxy pravi:
Če bi še enkrat prebrala, kar je napisal oz hotel povedati. Od Petrola v KP do AC pelješ max povprečno 60 km/h cca 5 km, omejitev na AC in cestninskih postajah, izvoz iz AC proti BTC, bi videla da povprečna hitrost ne bo dosti večja na tej razdalji, kot je napisal. Naredita to z navadnim avtom in potem .... Napisal je od Petrola do polnilne postaje BTC, kjer je par semaforjev in ti drastično uniči povprečje hitrosti, ker stojiš (pa še popoldne). Zato je vsaka objava tukaj brez veze.... Veselo debato še naprej....

Tudi pri vožnji s Kio je bilo treba prit v KP od polnilne do AC. Razlike torej več ali manj za razdaljo od AC do BTC - po pa povprečja ne more zbiti iz 117 na dobrih 80, razen če je bilo v praktično zastoju - kar pa itak ni primerno za tako primerjavo.

Mimogrede: na našem normnem je povprečna 65 do 66 km/h, pa je le 1/3 AC, 1/3 je pa po naseljih, s semaforji, conami 30 in podobnim vred.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.973
6.991
113
no meni se zdi povprečna kar realna za AC vožnjo po omejitvah in pa nek procent regionalne/mestne (če se komu da bi sicer lahko izračunal in razrešil debato?). Tudi sam sem pred časom imel redno pot MB - LJ, pa ni bila povprečna hitrost višja od dobrih 80kmh. Enostavno pač čakanje na samo enem semaforu čisto zjebe vse.

Bi pa se lahko OP izognil polemike, in pač resetiral povprečje na AC in tudi končal vožnjo takoj po izvozu in tam pofotkal.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Ne vem kater Petrol v Kopru je mišljen, ampak od najbližjega (BS Koper - Šmarska) je 650m do HC, od najbolj oddaljenega (BS Koper Sermin) pa 1.5km. V Ljubljani pa imaš tudi od izvoza za BTC do kristalne palače dober kilometer. Torej imaš nekje 2,5km po "mestu", 11km HC in cca. 100km AC. Seveda to vpliva na povprečje, ampak ob normalnem prometu ne bistveno.

Govora je bilo o primerjavi s testom od Zelenca, kjer je bila povprečna 119km/h in zato ta test z bistveno nižjo povprečno hitrostjo nikakor ne more bit primerljiv, kar mislim da želita povedati tudi SHARK1 in SJTV1. Nihče pa ne trdi, da je test sam po sebi brezvezen. Za primerjljiv test, bi ga bilo potrebno izvesti v drugačnih pogojih. To da se zaradi gužve večino časa ne moreš voziti 130km/h ne pove kaj dosti o porabi/dometu pri 130km/h (kar je bil osnovni "challenge").

Sicer pa mi je zelo dobro jasno, kako hitro pade povprečna hitrost in se marsikdaj smejim, ko ljudje razlagajo o nevem kakšnih povprečnih hitrostih, ker se so del poti peljali malo hitreje.

Se tudi vozim dosti v štajerski konec iz Lj in imam ob normalno prometu povprečno 100km/h iz centra LJ do centra Slovenske bistrice, pa je na štajerski AC bistveno več omejitev 100km/h in 80km/h plus več drajsanja po centru. Seveda kadar je promet gostejši in se ne da vozit niti 130km/h (na voznem kamioni, na prehitevalnem pa kampirajo vsi ostali) je povprečna nižja, vendar je tudi poraba takrat nižja (če ravno ne stojiš kje v koloni recimo).

Niki11

Pripravnik
22. feb 2013
192
1
18
Pa saj ne morem, da verjamem: statistika prodaje električarjev in hibridov za nemški trg - mesec julij. Soul EV na drugem mestu!!! Halo!!!

Nemčija: Prodaja se je povečala za 83 odstotkov. Volkswagnova koncernska bratranca Audi A3 e-TRon in Volkswagen Golf GTE sta v vodstvu, a si slednji drugo mesto presenetljivo deli s Kio Soul EV.

Uvrstitev:
1. Audi A3 e-Tron 288
2. Volkswagen Golf GTE 211
3. KIa Soul EV 211
Skupno 1.982

http://plugin-magazine.si/vozi...pi-hitro-raste/

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik Niki11 pravi:
Pa saj ne morem, da verjamem: statistika prodaje električarjev in hibridov za nemški trg - mesec julij.

JULIJ? Zeeeeh....a to je kao neka novica?
rolleyes-1.gif

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.197
1.201
113
www.adriamedia.si
Ker tudi 14.9. še ni vseh avgustovskih, recimo?
Pri plugin avtih so statistike velik problem. Nam (Pluginu) jih dela Jose, ki se s tem že dolgo ukvarja (http://ev-sales.blogspot.com/), ampak jih pač naberemo na kup in objavimo, ko je not večina zanimivih držav.

Niki11

Pripravnik
22. feb 2013
192
1
18
Novica je pomembna predvsem zaradi vsebine. Se bi upal staviti marsikaj, da si ne bi nihče od tukaj prisotnih niti v sanjah upal napovedati, da bo električni Soul tako prodajno usspešen - in to za povrh na nemškem trgu.