Citat:
Uporabnik mitja155 pravi:
in ga primerjati z golfom... ker dvomim da lahko v tem trenutku postaviš karkoli zraven (če pustimo premium a3 in bmw 1)... dsg, nastavljivo podvozje, 18 col, touchscreen navi z Dynaudio, alkantara na sedežih, tsi igračke...
Za mojega korejca 1,6 je servis na 75 000km, uradni sevis prišel 86€. Pač tisti osnovni (olje, filter, pregled vozila + menjava hidravlične tekočine za sklopko).Citat:
Že mogoče, ampak zanimivo, da imajo na različnih servisih različne cene. In to kar velike.
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Zame osebno če daš 200€ na 15.000km nito nek ogromen strošek
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Saj to menda res velja, ampak avto mora biti servisiran po tovarniških normativih in s strani tovarne predpisanimi postopki in opremo (ne se zatikat v ključe in izvijače, mišljene so diagnostične naprave). Ki pa so konkretno zelo drage, registrirane, zaklenjene in strogo namenske (konkretno diagnostična naprava za KIA je na prvi pogled identična tisti za OPEL, vendar med sabo ni kompatibilna. Poleg tega je tako zaklenjena, da se lahko priklopi samo na tisti update strežnik firme za katero je namenjena. Je pa XP embeded). Zato si jo Janez Levak ne more in ne privošči. Prav tako OEM deli homologirani s strani proizvajalca (samo taki so dobri, ne pa karkoli) niso toliko cenejši kot čungalunga roba. In Janez Levak zopet ne bo veliko zaslužil in zato je ne bo vgrajeval. Prav tako tak mojster ne bo pošiljal serviserjev na tehnične seminarje, saj le ti precej stanejo. Prav tako ne bo plačal dostopa do internega KBja. In kako naj bo potem tak serviser dober za servisne posege v času garancije?
To kar sem napisal v glavnem niso blodnje pač pa realnost. Vsa část izjemam...
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Saj to menda res velja, ampak avto mora biti servisiran po tovarniških normativih in s strani tovarne predpisanimi postopki in opremo (ne se zatikat v ključe in izvijače, mišljene so diagnostične naprave). Ki pa so konkretno zelo drage, registrirane, zaklenjene in strogo namenske (konkretno diagnostična naprava za KIA je na prvi pogled identična tisti za OPEL, vendar med sabo ni kompatibilna. Poleg tega je tako zaklenjena, da se lahko priklopi samo na tisti update strežnik firme za katero je namenjena. Je pa XP embeded). Zato si jo Janez Levak ne more in ne privošči. Prav tako OEM deli homologirani s strani proizvajalca (samo taki so dobri, ne pa karkoli) niso toliko cenejši kot čungalunga roba. In Janez Levak zopet ne bo veliko zaslužil in zato je ne bo vgrajeval. Prav tako tak mojster ne bo pošiljal serviserjev na tehnične seminarje, saj le ti precej stanejo. Prav tako ne bo plačal dostopa do internega KBja. In kako naj bo potem tak serviser dober za servisne posege v času garancije?
To kar sem napisal v glavnem niso blodnje pač pa realnost. Vsa část izjemam...
Brez zamere, ampak očitno se na diagnostiko ne spoznaš kaj veliko. Tako Kia Ceed/Proceed kot Golf ne zahtevata kakšne posebno napredne oziroma bolje rečeno drage diagnostične naprave. Diagnostika za VAG, s katero pokriješ skoraj vse, je VCDS, ki jo dobiš za 200€. Kia pa ima sploh manj elektronike oz. manj napredne sisteme od Golfa, tako da spet diagnostika ni problem in z univerzalcem pokriješ brez problema.
Aja, govoril sem izključno o diagnostiki, da ne bo kdo sedaj prišel z izjavo, da sem pro/contra kateri znamki. Osebno se mi Proceed in Golf ne zdita direktno primerljiva, Proceed pa ja za moje pojme definitivno dober nakup (price/value).
Ker si potem za večino IN. Posebej, če daš 18+col feltne gor, zatemniš šipe in pa krom obrobe ne smeš pozabit. Takrat si glavni........v temi Styling huntersCitat:
Uporabnik D_K pravi:
Zakaj bi furali zvožene švabske avte ???
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Ker si potem za večino IN. Posebej, če daš 18+col feltne gor, zatemniš šipe in pa krom obrobe ne smeš pozabit. Takrat si glavni........v temi Styling hunters
Če pa kupiš korejca si pa revež, ker se voziš s korjeskimi "jajci"
In naj mi samo nekdo reče, da avto pri nas ni statusni simbol
Se zapelješ k severnim sosedom in takoj vidiš, da so pri nas v povprečju boljši avti (sam.da.mam.boljšega.od.soseda.press)
Žalost.
Citat:
Uporabnik sanco pravi:
Pa potrebuješ te zadeve v tem avtomobilskem razredu? ( dom-služba-trgovina-dom)