Kia Pro_ceed

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
Pa potrebuješ te zadeve v tem avtomobilskem razredu? ( dom-služba-trgovina-dom)

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
pa rabiš 42 lcd če na 21 vidiš enako...
wink-1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
že res da bo kia čez 5 let sivo povprečje na cesti.saj je z večino avti tako.mogoče izstopajo kake alfe ali lancie.ostali (astra,golf,megane...)se mi zdi da gredo enako hitro v pozabo kar se oblike tiče

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik mitja155 pravi:
in ga primerjati z golfom... ker dvomim da lahko v tem trenutku postaviš karkoli zraven (če pustimo premium a3 in bmw 1)... dsg, nastavljivo podvozje, 18 col, touchscreen navi z Dynaudio, alkantara na sedežih, tsi igračke...
cheer.gif

KiA ima ozjo skupino kupcev na katere cilja v spodnjem srednjem razredu, niti jim ni v interesu da se s temi "igrackami" prodaja za 30k eur. Zato taksnih ceedov ne izdelujejo.

Bo treba najprej to shvatit
smirk-1.gif

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Saj večina Golfov se pri nas proda z zelo oskubljeno opremo. Glavno da je najcenejši dizel motor in entry level oprema. To je to, da je Golf in da je poceni.
Razen če ni v igri kaka akcija, kjer primaknejo kak detajl za ceno oskubljenega modela. DSG menjalnik pa itak večina slovencev le sanja. VW/VAG serviserji pa bežijo stran, ko jim to isto tročrkovno reč omeniš in povprašaš o zanesljivosti.
smile-1.gif

Ogo

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Citat:
Že mogoče, ampak zanimivo, da imajo na različnih servisih različne cene. In to kar velike.
Za mojega korejca 1,6 je servis na 75 000km, uradni sevis prišel 86€. Pač tisti osnovni (olje, filter, pregled vozila + menjava hidravlične tekočine za sklopko).
Mislim, da vsak prvi servis vključuje samo menjavo olja in filtra tako, da se naj bi cena prvega servisa gibala do 100€.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Glede na količino olja pr 2.0 dizlu in cenu le tega ne servisih, cenej že ne more bit
smirk-1.gif

Zame osebno če daš 200€ na 15.000km nito nek ogromen strošek
smirk-1.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Dejte mi povedat če ni TOLE en zelo racionalen nakup? Cena ugodna, opreme dovolj, dober motorček, verjamem, da se pelje bolj na nivoju dražjih avtov kot cenejših, edino 3-vratnega bi imel.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Zame osebno če daš 200€ na 15.000km nito nek ogromen strošek
smirk-1.gif

Odvisno koliko se voziš. Konkurenca je cenejša in ima 2x daljše intervale. Jaz ne bi dajal 500€ letno za redne servise, to je veliko.

Še ena stvar. Tisti, ki se pritožujejo, da kia in hyundai nimata kakšne kul opreme in bonbončkov, kot imajo evropski konkurenti. To ni res. Oba imata svašta na seznamih opreme. Ampak ne pri nas, ker smo očitno premajhni se uvoznika odločata namesto nas. Saj je podobno tudi pri drugih vzhodnjakih.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Nič mu ne fali, kakor tudi ne avtu o katerem teče debata v tej temi. "Racionalnost" pri nakupu avtomobila je močno zlorabljen pojem, ki pogosto služi zgolj opravičevanju nesmotrno dragih nakupov. Saj ne da bi bilo s tem karkoli narobe, ampak dajmo si nalit čistega vina.

Meni osebno je Golf zgolj eden izmed mnogih... čeprav od prejšnje verzije naprej mi je zelo simpatičen gti. Če imaš 21k, dodaš še 5k in si tam. Če nimaš, potem si tudi tega na linku ne moreš privoščit.

Ampak to je samo moje mnenje, ker mi avtomobili niso prva stvar. V vsakem primeru pa bi vzel (če bi kupoval) vsaj tamočnega 1.4 s kompresorjem.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Saj to menda res velja, ampak avto mora biti servisiran po tovarniških normativih in s strani tovarne predpisanimi postopki in opremo (ne se zatikat v ključe in izvijače, mišljene so diagnostične naprave). Ki pa so konkretno zelo drage, registrirane, zaklenjene in strogo namenske (konkretno diagnostična naprava za KIA je na prvi pogled identična tisti za OPEL, vendar med sabo ni kompatibilna. Poleg tega je tako zaklenjena, da se lahko priklopi samo na tisti update strežnik firme za katero je namenjena. Je pa XP embeded). Zato si jo Janez Levak ne more in ne privošči. Prav tako OEM deli homologirani s strani proizvajalca (samo taki so dobri, ne pa karkoli) niso toliko cenejši kot čungalunga roba. In Janez Levak zopet ne bo veliko zaslužil in zato je ne bo vgrajeval. Prav tako tak mojster ne bo pošiljal serviserjev na tehnične seminarje, saj le ti precej stanejo. Prav tako ne bo plačal dostopa do internega KBja. In kako naj bo potem tak serviser dober za servisne posege v času garancije?
To kar sem napisal v glavnem niso blodnje pač pa realnost. Vsa část izjemam...

Brez zamere, ampak očitno se na diagnostiko ne spoznaš kaj veliko. Tako Kia Ceed/Proceed kot Golf ne zahtevata kakšne posebno napredne oziroma bolje rečeno drage diagnostične naprave. Diagnostika za VAG, s katero pokriješ skoraj vse, je VCDS, ki jo dobiš za 200€. Kia pa ima sploh manj elektronike oz. manj napredne sisteme od Golfa, tako da spet diagnostika ni problem in z univerzalcem pokriješ brez problema.

Aja, govoril sem izključno o diagnostiki, da ne bo kdo sedaj prišel z izjavo, da sem pro/contra kateri znamki. Osebno se mi Proceed in Golf ne zdita direktno primerljiva, Proceed pa ja za moje pojme definitivno dober nakup (price/value).

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Saj to menda res velja, ampak avto mora biti servisiran po tovarniških normativih in s strani tovarne predpisanimi postopki in opremo (ne se zatikat v ključe in izvijače, mišljene so diagnostične naprave). Ki pa so konkretno zelo drage, registrirane, zaklenjene in strogo namenske (konkretno diagnostična naprava za KIA je na prvi pogled identična tisti za OPEL, vendar med sabo ni kompatibilna. Poleg tega je tako zaklenjena, da se lahko priklopi samo na tisti update strežnik firme za katero je namenjena. Je pa XP embeded). Zato si jo Janez Levak ne more in ne privošči. Prav tako OEM deli homologirani s strani proizvajalca (samo taki so dobri, ne pa karkoli) niso toliko cenejši kot čungalunga roba. In Janez Levak zopet ne bo veliko zaslužil in zato je ne bo vgrajeval. Prav tako tak mojster ne bo pošiljal serviserjev na tehnične seminarje, saj le ti precej stanejo. Prav tako ne bo plačal dostopa do internega KBja. In kako naj bo potem tak serviser dober za servisne posege v času garancije?
To kar sem napisal v glavnem niso blodnje pač pa realnost. Vsa část izjemam...

Brez zamere, ampak očitno se na diagnostiko ne spoznaš kaj veliko. Tako Kia Ceed/Proceed kot Golf ne zahtevata kakšne posebno napredne oziroma bolje rečeno drage diagnostične naprave. Diagnostika za VAG, s katero pokriješ skoraj vse, je VCDS, ki jo dobiš za 200€. Kia pa ima sploh manj elektronike oz. manj napredne sisteme od Golfa, tako da spet diagnostika ni problem in z univerzalcem pokriješ brez problema.

Aja, govoril sem izključno o diagnostiki, da ne bo kdo sedaj prišel z izjavo, da sem pro/contra kateri znamki. Osebno se mi Proceed in Golf ne zdita direktno primerljiva, Proceed pa ja za moje pojme definitivno dober nakup (price/value).

Roberto je govoril o tem, da boš moral pri uveljavljanju garancije dokazovat, da je bil avto servisiran s "primerno" oz. certificirano opremo, s strani "ustrezne" (šolane) osebe itd itd... In še to: Komu boš sploh dokazoval? Pooblaščenem servisu? Nepooblaščenem (kjer so avto servisirali)? Proizvajalcu?

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Ne drži. Pri uveljavljanju garancije morajo oni dokazovati, da je napaka nastala kot neposredna posledica nepravilnega servisiranja ali uporabe, da lahko odklonijo garancijsko popravilo. Torej gre za obratno smer pogleda na to stvar.
wink-1.gif

Ogo

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.052
837
113
Pa to ti more da ti postane slabo
smile-1.gif
)))

Kia ne cilja na kupce novih BMWjev in pozerjev s starimi BMWji. Tisti, ki kupi kio pac naredi pač racinalen nakup. Avto naj bi predstavljal prevozno sredstvo, oz, pač kupiš takega ki ga lahko vzdržuješ in ti lepo služi. Nekih relacij tu mi ne delamo, avtoceste so v P. tiste 1x na leto kaj pa greš na morje dol k Hrvatom pa menda ja ne rabiš A6 karavana..
Ceed: Avto je za moje pojme super. Že to da ma 7 let garancije nekaj velja.

Nevem kaki super duper avto dobis za 10k. V starem BMWju, Passat Audiju malo težje poziras, ker vsaka kura, ki maj vsaj ščepec pameti ve, da so to ze jajca za odmet. Mentaliteta se je v SLO malo zacela spreminjat (na sreco). Zakaj bi furali zvožene švabske avte ??? Kupiš nekaj z garancijo... več kot 5 let avta tak nimaš.

Nazadnje urejeno:

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik D_K pravi:
Zakaj bi furali zvožene švabske avte ???
Ker si potem za večino IN. Posebej, če daš 18+col feltne gor, zatemniš šipe in pa krom obrobe ne smeš pozabit. Takrat si glavni........v temi Styling hunters
smile-1.gif

Če pa kupiš korejca si pa revež, ker se voziš s korjeskimi "jajci"
crazy1.gif

In naj mi samo nekdo reče, da avto pri nas ni statusni simbol
Se zapelješ k severnim sosedom in takoj vidiš, da so pri nas v povprečju boljši avti (sam.da.mam.boljšega.od.soseda.press)
Žalost.

Nazadnje urejeno:

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Ker si potem za večino IN. Posebej, če daš 18+col feltne gor, zatemniš šipe in pa krom obrobe ne smeš pozabit. Takrat si glavni........v temi Styling hunters
smile-1.gif

Če pa kupiš korejca si pa revež, ker se voziš s korjeskimi "jajci"
crazy1.gif

In naj mi samo nekdo reče, da avto pri nas ni statusni simbol
Se zapelješ k severnim sosedom in takoj vidiš, da so pri nas v povprečju boljši avti (sam.da.mam.boljšega.od.soseda.press)
Žalost.

Mislim, da to velja samo do ene meje dohodkov in določene stopnje izobrazbe. Velja tudi za porabljena sredstva za nakup avtomobila (ni važno če se celo poletje natepava lansko zelje, važno da je doma golf IV TDI). Ostali se dokazujejo drugače, razen seveda določenih povzpetnikov, ki obstajajo povsod po svetu (ampak tam passat letnik '98 ni v igri kot super limuzina).

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.694
6.714
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik sanco pravi:
Pa potrebuješ te zadeve v tem avtomobilskem razredu? ( dom-služba-trgovina-dom)

Imam občutek da večina alterjevcev nima "doma"(podnevi nekateri po šolah večina pa "zabušava", službe še manj, v trgovino mama hodi....
Ko imaš toliko denarja da si lahko privoščiš sancove vožnje pa mogoče začneš razmišljat tudi o 2x dražjem avtu....

Pa ne me sanco razbit, ker to je samo komentar na brane objave...(ne samo tvoje)
cheer.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.