Na internetu najdem samo, kaj se zgodi, če se pregrešiš na polno, da cel dan ješ samo OH. Nikjer pa, kaj se zgodi, če se pregrešiš "samo malo". Torej, če se nek dan pregrešiš le za kakih 20 ali 30 gramov OH zaradi takšnih ali drugačnih razlogov, za koliko časa te vrže iz ketoze?
Se mi je to zgodilo ta vikend, in sem šel popoldne laufat na polno, da sem skuril skoraj 1300 kalorij v slabi uri pa pol, in bi odvečen OH vrgel ven že v manj kot 10 minutah, zato bi moral zelo kmalu nazaj v ketozo skoraj brez prekinitve oz takoj ko skuriš odvečne OH. A to drži?
Drugače pa sem zaenkrat zelo zadovoljen, špeh se je le začel topiti, poleg tega pa so začele rasti tudi športne zmogljivosti. Ravno na zgoraj omenjenem laufanju sem postavil časovni rekord na "mojem" 11 km krogu čez drn in strn, kljub temu, da sem ga nazadnje pretekel pred več kot pol leta, vmes pa laufal na izi enkrat na mesec. Poraba kalorij je bila glede na srčni utrip prav tako rekordna, je pa res, da mi je proti koncu že kar konkretno primanjkovalo energije.