Jaz vsake toliko (povprečno enkrat na teden) malo skrenem (recimo enkrat na teden v povprečju), ker je poletje, pa dopusti, pa obiski, pa ... Skrenem pa čisto malo, toliko da sem naslednje jutro že nazaj, ali pa največ dan kasneje. Če se da, splaniram "skrenitev" tako, da imam še isti dan ali pa naslednje jutro kako resno rekreacijo, toliko da skurim tistih 30-50 g OH viška. Veliko pomaga, da se pogosto vozim v službo s kolesom (skoraj 13 km).
Običajno se pregrešim zaradi preveč mesa in/ali zelenjave, kdaj kak grižljaj ali dva kake sladice, kruha, krompirja ali testenin, kar me običajno niti ne vrže s ketoze, se pa zgodi. Pa seveda kako pivo.
Bolj resno sem (namenoma) skrenil na dopustu na Siciliji, tam pač pri tisti dobri hrani keto nekako ne gre (kaj šele, da bi šel kam v Azijo ...). Ampak dopust je dopust
Malo sem naredil napake, ker s keta nisem skrenil že kak teden prej, in so prišle kar konkretne prebavne motnje, no vem za drugič.
Se pa ne sekiram, niti ne vidim smisla v versko striktnem sledenju keto prehrani. Pri kuhanju vedno uporabljam cenejše in enostavnejše rešitve, magari na račun kakega grama OH več. Da bi recimo uporabljal ghee za peko, mi na kraj pameti ne pade, je kokosovo maslo dovolj primerno in poceni (cena je praktično enaka navadnemu surovemu maslu). Sem v blagi ketozi in to zadostuje, počasi izgubljam telesne maščobe in se vseeno počutim super, tudi ne jamram, kaj jesti ob priložnostih, ko ni keto prehrane.