Kdo je za prepolovitev JAVNE BANDE?

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.263
153
63
Dejmo polovico žensk ali moških, ki imajo partnerja zaposlenega "poslat" domov s statusom gospodinje in ustrezno davčno olajšavo. Če jaz dobim 2000 bruto plače, naj bo ustrezna olajšava da doma ostane 150-1600 neto... Ena avto manj, en (raz)stresen človek manj v službi... osebno win win kombinacija, ogromno lenuh bi dobili ven iz sistema in na dva lenuha bi dobili(zaposlili 1 kvalitetnega zaposlenega.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Evo naša JU, nobene odgovornosti ne nič.

Ko, bi morala pa odgovarjat.... ona je samo podpisala
hysterical-1.gif
, sedaj pa gleda kot teliček.

http://www.delo.si/novice/kronika/tudi-zanoskarjev-sin-ni-vedel.html

2CV

Pripravnik
16. avg 2012
505
12
18
Citat:
Uporabnik bigMIKE pravi:
Javni sektor si lahko fino izplačuje nadure - vsak mesec do največ 20 nadur...

hysterical-1.gif
kje, a to sploh obstaja ????

Ne nakladaj !

2CV

Pripravnik
16. avg 2012
505
12
18
Citat:
Uporabnik Nitroo pravi:
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Uporabnik Nitroo pravi:

Jaz hočem dobro plačano policijo, da me bo ščitila in delala red
Jaz hočem dobro plačane učitelje, ker imam dva majhna otroka in želim da imata dobro šolanje, privatne šole si pa ne morem privoščit
Jaz hočem dobro plačane zdravnike, ker bom tudi jaz enkrat star in bolan in si privat klinike ne morem privoščit
Jaz hočem dobro plačane gasilce, da mi bodo ob 2h zjutraj črpali vodo iz kleti, ko me bo poplavilo
Jaz hočem socialno državo, ki bo poskrbela zame, če mi slučajno v lajfu zariba

Ti kar hoči..... če jih sedaj zmečemo 30% populacije v jame, ne bomo prišli v 20 letih na zeleno vejo. Zdaj se lahko samo še gasi požar, dokler se ga bo. Potem bodo pa s titavkami in in yugozastavami paradirali po ljubljani, kot je bilo v grčiji.

In točno v tem je problem. Narod je razklan do te mere, da se že kažejo ideje nasilnega obračunavanja. Ob tem, ko so dejansko vsi v istem k...., dnar se pa šopa v banke, davčne oaze in EU. Jaz si ne želim državljanske vojne....

467716-post_slo.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Verjetno bi bilo zanimivo ugotavljati, kako bi delovala celotna javna uprava (ne javni sektor!) v primeru, da bi morali za svoje delo dejansko nekomu izstaviti račun. Pa seveda ne kar preprosto 'državni malhi', ampak firmam, institucijam in posameznikom.
Tako, kakor morajo to narediti v realnem sektorju, pa brez nekih izjem. Podobno, kakor to naredijo odvetniki, notarji, mehaniki, vodovodarji, čistilni servisi itd..

Kaj bi se zgodilo?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.198
3.562
113
Marlbor
Ne razumem! A jaz kot fizična oseba ali kot firma sploh lahko dobim kaj od javne uprave, ne da mi za to izstavijo račun? Saj se vse mastno plača.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Če praviš, da vse plačaš, potem pa res ne vem, zakaj bi morali (kakor je v naslovu) te službe prepolovit?
Saj se po tvojem mnenju že sedaj vzdržujejo same, ali morda ne?
wink-1.gif

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.263
153
63
Citat:
Uporabnik 2CV pravi:
Citat:
Uporabnik bigMIKE pravi:

hysterical-1.gif
kje, a to sploh obstaja ????

Ne nakladaj !

Za vse zaposlene definitivno ne, ampak če direktor to podpiše z utemeljenim razlogom (nadomeščanje zaradi izostanka nekega delavca - bolniška,...) se delavcu opravljene nadure plača. Max 20. nadur mesečno. Kaj je to tukaj tako neverjetnega? Podobno velja za doseganje plana ( pri porab proračunskihi sredstev). Če se plan v letu ne doseže, sledi drugo leto korekcija a.k.a. zmanjševanje sredstev. Lahko si mislite potem kaj vse se nabavlja, ker je pač v planu, tudi če se tega dejansko nujno ne rabi. Bolje drži ga nego lovi ga, bi rekli naši južni sosedi. Točno kje se to dogaja se pa ne spomnim
evil.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.198
3.562
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Če praviš, da vse plačaš, potem pa res ne vem, zakaj bi morali (kakor je v naslovu) te službe prepolovit?
Saj se po tvojem mnenju že sedaj vzdržujejo same, ali morda ne?
wink-1.gif
Obstaja ogromno raznih agencij, uradov, služb za takšno in drugačno mešanje dreka, predvsem na najvišjih inštancah, ki ne poslujejo s strankami. Ne mešaj uradnikov za šalterjem, z raznimi direktorji direktorata, pomočniki direktorja, vodja direktorata, ...

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Joj ko mi nekdo nekaj komentira ki pojma nima... Pojdite en dan prostovoljno v eno bolnico na oddelek delat pa potem povejte si tiste sestre tam ne zasluzijo 800 eur place z nocnimi in nedeljami vred? Ali pa s policajem eno nocno vikend delat ali z gasilci.... Problem ni komplet banda v ju ampak paraziti v pisarnah in birojih in ostala nepotrebna navlaka ki se je namnozila. Zasluzijo pa dvakrat vec kot delavci ki dejansko kaj naredijo.

Nazadnje urejeno:

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Kje pa vidiš mešanje? Zapisal sem, da bi bilo zanimivo, če bi VSI v JU, torej VSE naštete službe računale svoje storitve po ceniku. Kalkulacija cene 'za šalterjem' pa bi vključevala vse, tudi vodilne. Tako, kakor je v realnem sektorju - ura delavca ni le njegov zaslužek.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.172
1.157
113
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Kje pa vidiš mešanje? Zapisal sem, da bi bilo zanimivo, če bi VSI v JU, torej VSE naštete službe računale svoje storitve po ceniku. Kalkulacija cene 'za šalterjem' pa bi vključevala vse, tudi vodilne. Tako, kakor je v realnem sektorju - ura delavca ni le njegov zaslužek.

In kaj potem?
Prideš na upravno enoto, pa rečeš "Jaz bi pa novo osebno"
Pa ti reče: "To pa bo 150€"
In ti boš:
a) rekel "Hvala lepa, ne rabim osebne"
b) "#$%#$& in plačal.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Ammm....in katere strani bi bile v tej državljanski vojni? JS&JU VS privatni sektor? Dvomim no
smile-1.gif

Tisti, ki imajo denar in tisti ki ga nimamo.
tongue-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.433
5.661
113
Pa si ze nabavil buzdovane...steklenice...cunje...bencin....its preden ti ga je zmanjkalo?
tongue-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Na tečaj nemščine sem se pred letom in pol vpisal.... za ausflug :p

i'm a lover not a fighter
cry12bpy.gif

No kakšen vikend bi pa vseeno lahko prišel.... weekend warrior.press
evil.gif

Se fužinci so tudi hodili za vikedne v bosno, med vojno.

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.433
5.661
113
No ja tecaj ni svoh zadeva...drugac se pa bp menim na engleski.....iii bosanski
smile-1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik bigMIKE pravi:

Spet posplosujes. V zasebnem sem dobil 13. placo, novembra in decembra dvojno placo, placo po uspehu, po prodaji, dodatek za ucinkovitost in placane nadure, in to konkretno.
Zdaj sem v zdravstvu placane NIMAM nobene nadure, delam jih po 50-80 dodatnih na mesec. Praznike nimam placane nic vec kot nedelje, napredovanj ni, 13. plac, bozicnic ni, placila po uspesnosti ni, nagrad ni... Vi kar enacite javno upravo z javnim sektorjem.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.112
1.889
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:

Po drugi strani bi bilo tudi zanimivo videti razne "uspešne" gospodarske družbe (s svojimi "rešitvami" in vizijami), ko bi naročila države prenehala prihajati...

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Po drugi strani bi bilo tudi zanimivo videti razne "uspešne" gospodarske družbe (s svojimi "rešitvami" in vizijami), ko bi naročila države prenehala prihajati...

467716-post_slo.gif

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Citat:
Treba je ugotoviti profil plač v JU in porezat tiste pri vrhu in sredini ter zmanjšati zaposlene.

Žal, to je dejstvo, preveč zaposlenih, preveč denarja za plače.

A predhodno znižati plačo poslancem na 1000 EUR

Ukiniti študijske centre, agencije...

Prvo v hlevu počistit, potem pa na delavce v JU itd.

JU in upokojenci je navečja komunajzeerska volilna baza... Mi furamo Grški scenarij seveda do konca.....